100 de minuni rapide

De: * * *

100 de minuni rapide

Editura: Curtea Veche

An aparitie: 2004

ISBN: 973-669-039-3

  • Disponibilitate: produs disponibil

  • Vezi preț! Comandă online!

    Cumpara acum

100 de minuni rapide, de: * * *

Pentru gospodinele zilelor noastre a devenit un dicton expresia "nu am timp sa gatesc". Dar de gatit trebuie sa gatesti - oricat de minunat ar fi bufetul de incinta de la locul de munca sau scoala, sau un restaurant tip "occidental" pe drumul spre casa. Atmosfera intima de la o masa in familie cu bucate "ca la mama acasa" si de care te leaga si niste amintiri de familie, nu poate fi inlocuita cu nimic. Este placut sa participe toata familia la gatit, in timp ce tata dezoseaza carnea, mama pregateste sosul, copiii mai mari curata zarzavaturile sau taie paine, cei mici ling cu mare grija bolul inca nespalat de frisca. Iata un mod de a gati rapid.
Insa in cele mai multe menajuri nu se intampla asa (munca nu este impartita astfel), de aceea trebuie bine gandit cat timp putem petrece in bucatarie pentru ca sa ne mai ramana vreme si pentru cate o petrecere in sanul familiei, pentru o plimbare, pentru hobby-ul nostru si pentru noi insine. Daca ne organizam bine ziua, seara nu cadem in pat cu sentimentul de nereusita, ci satisfacute si vom avea vise linistite.
O alta taina a gatitului in mod rapid este ca toate ingredientele sa fie pregatite inainte de a incepe "atacul cu lingura de lemn". Nu este ceva mai neplacut decat ca in timpul gatitului sa-ti dai seama ca s-a terminat condimentul necesar sau ai uitat sa cumperi zarzavaturile din piata sau, cu mana manjita de ulei, sa fii nevoita sa deschizi usa bufetului de bucatarie sau a frigiderului cotrobaind in cutii. Orice gospodina incepatoare trece prin asta. Si eu am patit asa si de aceea incerc sa impart experienta mea cu dumneavoastra.
Facem mare economie de timp daca folosim vase ca oala de gatit sub presiune, cuptorul cu microunde, cratitele moderne pentru calit, vasele wok, gratarele electrice sau cu carbune, dar sa nu uitam nici banala folie de aluminiu cu care putem acoperi mancarea sau putem praji orice invelind cu ea.
Este foarte important si ce ingrediente alegem pentru gatit. Eu recomand in primul rand zarzavaturile si fructele proaspete pentru salate si garnituri, dar se pot folosi si cele congelate la preparatele rapide. Durata de pregatire a carnurilor in general este mai indelungata, dar cea a carnii de pui, de curcan, miel sau vitel necesita un timp mai scurt. In cateva minute se pregateste o masa din peste sau din diferite fructe de mare, care nu numai ca sunt gustoase, dar si sanatoase. Totodata este foarte simpla pregatirea unei mese cu ficat, maduva sau alte maruntaie. E bine de stiut ca bucatelele de carne taiate cubulete sau fasii se fac mai repede decat bucatile mari cu os. Daca vrem sa pregatim o masa rapida sa nu alegem niciodata carne de vita, batal, vanat fiindca fierberea sau calirea acestora necesita timp indelungat. Daca apare un oaspete neasteptat, sa pregatim sandvisuri, salate, nu sa incercam sa aratam cu aceasta ocazie "stiinta noastra culinara". Pregatirea acestora necesita mai degraba bun-gust si putina fantezie, decat un mod de pregatire complicat, cu ingrediente costisitoare. Punctul de atractie al unor petreceri in aer liber este friptura pe gratar sau pe frigare. Pentru frigarui este bine sa alegem dintre carnitele sus-mentionate, legume si fructe proaspete fiindca se fac mai simplu si rapid.
Daca e posibil, sa folosim ingrediente potrivite sezonului respectiv. Iarna, o cina potrivita ar fi cartofi copti in cuptor, inveliti in folie de aluminiu, cu ceapa si pasta de branza; primavara, salatele din legume proaspete si preparate din miel; vara, fructe, garnituri, deserturi, supe reci, preparate din carne de pasare; toamna, variatiile pe baza de varza, vinete si pere.

In acest volum incercam sa va oferim o variata culegere de idei pentru prepararea rapida a unor supe, delicatese din carnuri, legume, fructe, deserturi care se pregatesc in cel mult o ora. Ca supliment va oferim la sfarsitul acestui volum cateva retete pentru intampinarea oaspetilor.

Caracteristici

Titlu:

100 de minuni rapide

Autor:

* * *

Editura:

Curtea Veche

Colectia:

Categoria cartii:

Bucatarie

Tradus de:

Pako Iren

An aparitie:

2004

Numar pagini:

80

Format:

14 x 20 cm, brosat

100 de minuni rapide, de: * * *

Fragmente

Comentarii la 100 de minuni rapide

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.

Recomanda cartea 100 de minuni rapide unui prieten

Carti de acelasi autor