Alimente si Preparate Culinare Din <br />bucataria Romaneasca si Internationala

De: Ana Maria Gal

Alimente si Preparate Culinare Din  <br />bucataria Romaneasca si Internationala

Editura: All

An aparitie: 2000

ISBN: 973-724-075-0

  • Disponibilitate: produs disponibil

  • Vezi preț! Comandă online!

    Cumpara acum

Alimente si Preparate Culinare Din <br />bucataria Romaneasca si Internationala, de: Ana Maria Gal

Dictionarul explicativ cuprinde 1690 articole/cuvinte-cheie reprezentand denumirile uzuale si cele comerciale ale principalelor alimente folosite si comercializate in Romania (carne si produse de carne, peste, vanat, lapte si produse lactate, cereale si grupe de cereale, legume autohtone si de import, condimente si mirodenii, plante aromate, cafea si ceai, fructe autohtone si exotice), moduri de preparare ale alimentelor („verbele bucatariei”), precum si preparate culinare (din bucataria romaneasca si internationala), oferind informatii interesante privind unele alimente sau preparate culinare mai putin sau deloc cunoscute la noi sau privitor la influentele altor bucatarii (regionale sau occidentale) asupra artei culinare romanesti, respectiv provenienta denumirilor unor preparate adesea considerate specific romanesti. Dictionarul explicativ este completat de un Glosar de cuvinte si expresii din limba engleza, germana, franceza si italiana, cuprinzand 6750 de indici, cu trimitere la cuvantul-cheie din limba romana, foarte util pentru traducerea in limba romana a termenilor/ denumirilor din oricare dintre cele 4 limbi. In cele 3 Anexe sunt prezentate sinoptic Elemente si piese de transare - Porcine, Bovine, Ovine, respectiv termenii de macelarie uzuali in cele 5 limbi. Scopul acestui dictionar este unul informativ, pentru a face cunoscuta bogatia lexicala a limbii romane in acest domeniu, iar pentru specialisti reprezinta un inventar aproape complet al terminologiei alimentare actuale atat din limba romana, cat si din celelalte limbi, in limitele unui dictionar explicativ, el putand fi utilizat ca un ghid orientativ pentru statuarea denumirilor oficiale si unitare de catre specialistii din domeniu, in vederea armonizarii denumirilor romanesti cu cele ale tarilor din UE, intrucat contine informatii de actualitate referitor la denumirile impuse de catre comisiile UE pentru celelalte limbi si prefigureaza modificarile ce se impun in denumirile romanesti, oferind si sugestii in acest sens.

Caracteristici

Titlu:

Alimente si Preparate Culinare Din <br />bucataria...

Autor:

Ana Maria Gal

Editura:

All

Colectia:

Categoria cartii:

Alimentatie

Tradus de:

An aparitie:

2000

Numar pagini:

768

Format:

Alimente si Preparate Culinare Din <br />bucataria Romaneasca si Internationala, de: Ana Maria Gal

Fragmente

Comentarii la Alimente si Preparate Culinare Din <br />bucataria Romaneasca si Internationala

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.

Recomanda cartea Alimente si Preparate Culinare Din <br />bucataria Romaneasca si Internationala unui prieten