Ca apa pentru ciocolata, de: Esquivel Laura
Ati mincat vreodata prepelite in petale de trandafir, curcan cu migdale si susan sau champandongol Stiati ca in Mexic fiica cea mica nu avea voie sa se marite, fiind obligata sa poarte de grija mamei virstnice? Stiati ca focul dragostei de care e cuprinsa o femeie incendiaza totul in jur? Stiati ca bucataria e centrul universului si ca exista o strinsa legatura intre arta culinara si amor? Stiati ca apa e mai buna decit laptele pentru a face o cana de ciocolata buna si ca fasolea fierbe foarte repede daca ii cinti? Va puteti convinge de toate aceste lucruri citind romanul Laurei Esquivel, o combinatie de basm, telenovela si foileton in douasprezece capitole carora le corespund nu doar lunile anului, ci si o duzina de indrazneli gustative. Plasindu-si actiunea in perioada revolutiei mexicane a lui Pancho Villa, autoarea stie reteta prozei savuroase si nu face deloc economie de ingrediente. Traversata pe rind de puseuri erotice si de infiorare mistica, senzuala si naiva, Ca apa pentru ciocolata este acreditarea epica a unei scriitoare mexicane careia clasamentele literare ii vor face loc tot mai des.
Caracteristici
Titlu:
Ca apa pentru ciocolata
Autor:
Esquivel Laura
Editura:
Humanitas
Colectia:
Categoria cartii:
Literatura universala
Tradus de:
-
An aparitie:
2004
Numar pagini:
184
Format:
13*20 cm
Comentarii la Ca apa pentru ciocolata
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.