Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa

De: Massimo Montanari

Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa

Editura: Polirom

An aparitie: 2003

ISBN: 973-681-349-5

  • Disponibilitate: produs disponibil

  • Vezi preț! Comandă online!

    Cumpara acum

Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa, de: Massimo Montanari

Traducere de Elena Caraboi. Ce istorie poate naste conflictul dintre politica si economie in privinta cartofului? Citi dintre noi s-au gindit ca e posibila o istorie care porneste de la modul in care oamenii se hranesc? Analizind modul de alimentatie al omenirii de-a lungul vremii, Massimo Montanari demonstreaza tocmai existenta unei astfel de istorii – o istorie a foamei si abundentei, în care si imaginarul joaca un rol decisiv; o istorie care nu vrea nicidecum sa fie „altfel” sau „alternativa”, caci tocmai in virtutea centralitatii sale existentiale, istoria alimentatiei curge in strinsa sintonie cu „celelalte” istorii, determinindu-le si fiind determinata de ele. Cuprins: Timpul foamei • Barbari si romani • Carnea celor puternici • Piinea (si vinul) lui Dumnezeu • Ghiftuirea si postul • „Terra et silva” • Da-ne noua astazi piinea noastra cea de toate zilele • A minca mult si bine • Gastronomie si foame • O Europa carnivora? • A minca de post • Abundenta saracilor • Ferocitatea burgheza • Mutatii ale gustului • Droguri vechi si noi • Cartoful, intre agronomie si politica • Alimentatie si populatie • Revansa carnii • O hrana pentru toate anotimpurile • Placere, sanatate si frumusete

Caracteristici

Titlu:

Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa

Autor:

Massimo Montanari

Editura:

Polirom

Colectia:

Categoria cartii:

Istoria Europei

Tradus de:

An aparitie:

2003

Numar pagini:

208

Format:

135 x 200

Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa, de: Massimo Montanari

Fragmente

Comentarii la Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.

Recomanda cartea Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa unui prieten