Ghidul gastronomic al Romaniei, de:
Acest volum a fost numita CEA MAI BUNA CARTE ROMANEASCA DE BUCATE , publicata in 2009. Titlul a fost acordat de membrii juriului prestigioasei competitii mondiale Gourmand World CookBook Awards 2009, care au desemnat cartea noastra drept castigatoare a fazei nationale a categoriei Best easy recipes book. Hrana inseamna ceva mai mult decat satisfacerea unor nevoi fiziologice. Ce si cum gatim are legatura, in egala masura, atat cu traditiile culturale regionale, cat si cu tendinta modernista spre eclectism ce se manifesta la nivel general, inclusiv in gastronomie. Ghidul gastronomic al Romaniei prezinta bucataria autohtona care, ca pastratoare a traditiei culinare, se dovedeste a fi un vector cultural ce strabate vremurile. In incercarea sa de a impaca trecutul cu prezentul, Ghidul cuprinde, de asemenea, retete ale unor mancaruri ce imbina elemente ale feluritelor traditii cu idei noi, pentru a crea produse originale, adaptate nevoilor si gusturilor actuale.
Caracteristici
Titlu:
Ghidul gastronomic al Romaniei
Autor:
Editura:
House of Guides
Colectia:
Categoria cartii:
Bucatarie
Tradus de:
An aparitie:
2008
Numar pagini:
336
Format:
165 x 235 - Coperta flexibila mm
Comentarii la Ghidul gastronomic al Romaniei
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.