Mituri, fobii si adevaruri despre alimente, de: Joe Schwarcz
Inca din 1973, de cand Joe Schwarcz, autorul cartii, a inceput sa predea chimia, activitatea lui didactica s-a concentrat pe ideea de a face diferenta dintre lucrurile de bun-simt si cele absurde. Cartea lui nu este o enciclopedie in materie de nutritie sau un ghid de alimentatie sanatoasa, pe intelesul tuturor. Totusi, autorul propune niste idei generale privind modul in care trebuie sa abordam problema nutritiei, oferind si o perspectiva asupra lucrurilor care ar trebui sau nu sa ne preocupe cand vine vorba de alimente. Oamenii au interese diferite in privinta mancarii. Unii sunt interesati de calitatile nutritive ale anumitor alimente si altii de actiunea antioxidantilor, dar sunt si oameni care se intreaba cat de sanatosi sunt aditivii alimentari. Fiecare dintre capitolele acestei lucrari este conceput ca unul de sine statator si cuprinde informatii actualizate despre anumite alimente. In partea intai, autorul analizeaza rolul pe care il au componentele naturale din nutrimente. Ce contin rosiile, soia sau broccoli si cum contribuie componentele respective la sanatatea noastra? De ce glutenul din grau le face rau anumitor persoane? In partea a doua, Joe Schwarcz analizeaza consecintele interventiei omului asupra alimentelor. Care sunt riscurile si avantajele aditivilor sau ale modificarilor genetice? Ce efect spera lumea sa obtina prin adaugarea anumitor bacterii in compozitia alimentelor? In partea a treia, el vorbeste despre substantele chimice - cum sunt reziduurile pesticidelor, remanentele antibioticelor, grasimile trans si chimicalele care provin din materialele plastice - care ajung intamplator in mancarea noastra, ca urmare a procesarii alimentelor. Si, pentru o informare cat mai corecta, dupa ce veti cunoaste datele stiintifice, in partea a patra autorul analizeaza o serie de idei - destul de ciudate - in materie de nutritie. Toate aceste subiecte sunt de-a dreptul fascinante.
Caracteristici
Titlu:
Mituri, fobii si adevaruri despre alimente
Autor:
Joe Schwarcz
Editura:
House of Guides
Colectia:
Categoria cartii:
Alimentatie
Tradus de:
An aparitie:
2009
Numar pagini:
368
Format:
140 x 205 - Coperta flexibila mm
Comentarii la Mituri, fobii si adevaruri despre alimente
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.