Pizza si paste fainoase

De: Mircea Georgescu

Pizza si paste fainoase

Editura: Andreas

An aparitie: 2010

ISBN: 978-973-8958-80-7

  • Disponibilitate: produs disponibil

  • 16.00 RON

    Cumpara acum

Pizza si paste fainoase, de: Mircea Georgescu

Pizza, careia i-a fost inchinata pe 9 februarie, propria sa zi internationala, a doua mancare preferata a americanilor dupa hamburgeri, desi considerata cvasiunanim a fi o "inventie" a italienilor, isi are probabil originile in vechea Elada, babilonienii, egiptenii si alte culturi antice din Orientul Mijlociu mancand o paine plata, pregatita in cuptoare de lut, presarata cu ulei de masline si condimente specifice, semanand mult cu pizza de azi, fiind astfel pregatita si astazi in Grecia si in Orientul Mijlociu.
Prima pizzerie, inca deschisa, "Antica Pizzeria Port'Alba", si-a avut inaugurarea pe la 1830 la Napoli... "Marinara" este prima reteta recunoscuta de pizza - prima pe care s-a pus branza - reteta ii este atribuita lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria "Pietro... e basta cosi" ("Pietro... si ajunge"), inaugurata in 1880 si care mai exista si astazi, sub numele de "Pizzeria Brandi".
Aceasta carte nu este o istorie gastronomica ci un ghid util tuturor pasionatilor de mancarurile italiene.

Caracteristici

Titlu:

Pizza si paste fainoase

Autor:

Mircea Georgescu

Editura:

Andreas

Colectia:

Categoria cartii:

Bucatarie

Tradus de:

An aparitie:

2010

Numar pagini:

255

Format:

13 x 20

Pizza si paste fainoase, de: Mircea Georgescu

Fragmente

Comentarii la Pizza si paste fainoase

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.

Recomanda cartea Pizza si paste fainoase unui prieten

Carti de acelasi autor