Pizza si paste fainoase, de: Mircea Georgescu
Pizza, careia i-a fost inchinata pe 9 februarie, propria sa zi internationala, a doua mancare preferata a americanilor dupa hamburgeri, desi considerata cvasiunanim a fi o "inventie" a italienilor, isi are probabil originile in vechea Elada, babilonienii, egiptenii si alte culturi antice din Orientul Mijlociu mancand o paine plata, pregatita in cuptoare de lut, presarata cu ulei de masline si condimente specifice, semanand mult cu pizza de azi, fiind astfel pregatita si astazi in Grecia si in Orientul Mijlociu.
Prima pizzerie, inca deschisa, "Antica Pizzeria Port'Alba", si-a avut inaugurarea pe la 1830 la Napoli... "Marinara" este prima reteta recunoscuta de pizza - prima pe care s-a pus branza - reteta ii este atribuita lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria "Pietro... e basta cosi" ("Pietro... si ajunge"), inaugurata in 1880 si care mai exista si astazi, sub numele de "Pizzeria Brandi".
Aceasta carte nu este o istorie gastronomica ci un ghid util tuturor pasionatilor de mancarurile italiene.
Caracteristici
Titlu:
Pizza si paste fainoase
Autor:
Mircea Georgescu
Editura:
Andreas
Colectia:
Categoria cartii:
Bucatarie
Tradus de:
An aparitie:
2010
Numar pagini:
255
Format:
13 x 20
Comentarii la Pizza si paste fainoase
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.