Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari

De: Francine Maroukian

Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari

Editura: House of Guides

An aparitie: 2010

ISBN:

  • Disponibilitate: produs disponibil

  • Vezi preț! Comandă online!

Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari, de: Francine Maroukian

Stii cum sa afumi alimentele doar folosind aragazul? Ai idee cum sa faci cappuccino fara sa ai expresor? Oare ce inseamna un gratar cu jar in trei zone de coacere?

Sa impartasesti mici secrete si trucuri de bucatarie e parte din mostenirea bucatarilor profesionisti. Desi practica culinara e veche de cand lumea, nivelul a ceea ce inseamna „trucuri" s-a schimbat in ultimii 10 ani. Pe masura ce milioane de oameni au devenit tot mai pasionati de gastronomie, trucurile bucatarilor au devenit ceva obisnuit pe canalele specializate sau la emisiunile TV, precum si in reviste si in carti de bucate. De exemplu, ca trebuie sa presezi lamaia rostogolind-o pe masa, ca sa o poti stoarce mai bine, nu mai e vreo noutate pentru majoritatea publicului. De aceea, bucatarii prezenti in aceasta carte au fost rugati sa dea alte sfaturi decat cele care sunt deja cunoscute. Unele dintre trucurile lor sunt usor de realizat, alte sunt grele; pe unele le cititorul le va folosi, pe altele nu, dar tot le va citi cu placere.

Cartea este structurata ca o succesiune de scurte interviuri pe care peste 80 de chefi i le-au acordat lui Francine Maroukian. Fiecare tehnica sau truc este explicata de respeticvul chef cu propriile lui cuvinte, alaturi de o prezentare a profilului chef-ului, a realizarilor sale. Cuprinzand sfaturi care incep de la domeniul tehnicilor baza (cum cureti ghimbirul cu lingurita sau cum distribui jarul in gratar), pana la trucuri despre coacerea curcanului sau prepararea unei creme-caramel perfecte, „Secrete culinare - trucuri si sfaturi de la mari bucatari" este un titlu care n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui admirator al gastronomiei.

Caracteristici

Titlu:

Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari

Autor:

Francine Maroukian

Editura:

House of Guides

Colectia:

Categoria cartii:

Bucatarie

Tradus de:

An aparitie:

2010

Numar pagini:

216

Format:

145mm x 190mm

Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari, de: Francine Maroukian

Fragmente

Comentarii la Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.

Recomanda cartea Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari unui prieten