Secretele bucatariei manastiresti, de: Maica Sofronia
Manastirile au reusit sa pastreze cultura gastronomica autentic romaneasca. Autentica, bineinteles, dar pe baza unei uimitoare deschideri catre nou. Bucataria romaneasca a primit cu oalele neacoperite toate inovatiile marilor bucatarii dimprejurul sau: din centrul Europei am primit afumaturile de porc si cea mai mare parte a mancarurilor bazate pe varza acra, in timp ce ghiveciurile, musacalele, pilafurile, sarmalele, imam baialdiul, drobul, baclavalele ori serbeturile ne-au venit din sud, de la otomani sau greci, iar incredibila diversitate a borsurilor s-a nascut din influenta ruseasca. Dar toate s-au romanizat de-a lungul secolelor, iar rezultatul este unic. Parte din el il puteti intalni in acest volum.
Caracteristici
Titlu:
Secretele bucatariei manastiresti
Autor:
Maica Sofronia
Editura:
Axel Springer
Colectia:
Categoria cartii:
Bucatarie
Tradus de:
An aparitie:
2000
Numar pagini:
256
Format:
Comentarii la Secretele bucatariei manastiresti
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.