Diverse » Bucatarie
-
Condimente
De: Anne Iburg Traducere: Daniela Miscov
Editura: All, An aparitie: 2000
Tot ce doriti sa stiti despre condimente! Diversele lor arome si intrebuintari Informatii despre ingrediente, efecte si moduri de utilizare...
-
250 De Retete Din Arta Culinara Chinezeasca
De: DOROBANTU Ion, DOROBANTU Eufrosina
Editura: All, An aparitie: 2000
Arta culinara chinezeasca este renumita in intreaga lume. Ea a parcurs mii de ani de rafinament si perfectionare, de la mancarea gatita pe pietre fierbinti pana la mancarurile sofisticate care se serveau la Curtile Imparatesti. In timpul Dinastiei...
-
Gradina Imperiului. 165 de retete din Basarabia tuturor...
De: Jeni Romanciuc, Dan-Silviu Boerescu
Editura: Trei, An aparitie: 2000
Primul ghid gastronomic al Moldovei de peste Prut aparut in Romania! - 165 de retete moldovenesti traditionale si contemporane - Mancaruri savuroase cu influente rusesti, ucrainene, tatarasti, azere, armenesti, gruzine, polone, letone etc. BONUS...
-
Ghidul vinurilor 2008
De: Dan-Silviu Boerescu
Editura: Trei, An aparitie: 2000
Dan-Silviu Boerescu (n. 1963) este critic literar, eseist, antologator si traducator. A publicat 13 volume. Conduce editia romana a revistei PLAYBOY inca de la infiintare (1999). Este un impatimit al vinurilor de soi si al artei culinare. Si-a propus...
-
Ultimul sufleu la Paris. 69 de retete culinare
De: Adriana Babeti
Editura: Polirom, An aparitie: 2006
Cuvint inainte de Silviu Lupescu. Volumul reuneste textele publicate de Adriana Babeti in rubrica sa „Ars coquinaria” din Suplimentul de cultura . „«Bai! Pina n-o sa se inteleaga odata ca o cultura mare nu se face din...
-
Caietul de retete. Bucate si vinuri asortate
De: Marius Cristian, Bogdan Pavlov
Editura: Polirom, An aparitie: 2003
„Caietul de retete” nu este banala carte de bucate a bunicii. Retetele, unele traditionale, altele extravagante, cu ingrediente rarissime, sint prezentate pe un ton prietenos de doi „gospodini” care stiu ce probleme pot...
-
500 de retete. Dulciuri pentru toate buzunarele
De: Maria Dumitrescu
Editura: Polirom, An aparitie: 2002
Cartea profesoarei Maria Dumitrescu are tocmai aceasta rara calitate de a sti sa imbine in asa fel retetele incit sa cuprinda atit substante reparatoare (albuminele din lapte, ou), cit si substante energetice (faina, grasimi, zahar) si mai ales...
-
Manualul conservelor de casa
De: Comanescu Mara
Editura: Humanitas, An aparitie: 2003
Aproape 450 de retete - cele mai bune, cele mai sigure, cele mai simplu de facut - adunate de pretutindeni si verificate de o gospodina cu experienta. Muraturi in saramura sau în otet, aperitive, zacusca de toate felurile, salate, zarzavaturi...
-
Manualul prajiturilor de casa si al altor dulciuri...
De: Comanescu Mara
Editura: Humanitas, An aparitie: 2005
Dupa Manualul conservelor de casa, Mara Comanescu ne ofera un manual al prajiturilor sau, mai exact, al tuturor tipurilor de dulciuri 'de casa'. Sumarul bine sistematizat contine, intre altele, budinci si sufleuri, creme, inghetate, cozonaci...
-
Carte de bucate
De: Marin Sanda
Editura: Humanitas, An aparitie: 2005
In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa. Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de retete adunate in prezenta editie...
-
Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun
De: Jamie Oliver
Editura: Curtea Veche, An aparitie: 2007
Cum sa devii un bucatar mai bun Nici nu va pot spune cat de mult am visat sa scriu aceasta carte. Este cea mai grozava carte pe care am realizat-o vreodata si m-am straduit sa iasa o lucrare clasica si moderna in acelasi timp, valabila azi si...
-
Retete la cutie - salate
De: ***
Editura: Rao, An aparitie: 2006
O idee extrem de ingenioasa. Intr-o cutie de aluminiu, usoara si lesne de minuit, se gasesc, ca niste carti de joc, 50 de cartoane continind fiecare cite o reteta. Pe fata cartonului, imaginea color a preparatului finit si lista ingredientelor...
-
Cu Jamie în Italia
De: Jamie Oliver
Editura: Curtea Veche, An aparitie: 2006
JAMIE OLIVER a inceput sa gateasca la varsta de 8 ani, in localul parintilor lui, The Cricketers, din Clavering, Essex, si a lucrat cu unii dintre cei mai renumiti maestri culinari din lume. in prezent conduce localul Fifteen, unul dintre...
-
La masa cu Jamie
De: Jamie Oliver
Editura: Curtea Veche, An aparitie: 2006
La masa cu Jamie nu seamana cu nici o alta carte de bucate. Pe langa cuptor, aceasta carte este cel mai important lucru care trebuie sa se afle in bucataria dumneavoastra. De ce? Fiindca ea nu va prezinta doar 120 de retete extraordinare, ci va ajuta...