Diverse » Bucatarie
-
201 retete de mancaruri pregatite rapid si sanatos
De: Mihai Basoiu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2009
Originalitatea acestei carti de bucate e data tocmai de refuzul autorului de a se aseza sub semnul modei si al tendintelor atat de fluctuante, nu de putine ori ridicole, in materie de arta culinara. Intr-o epoca la care in multe din marile...
-
Metamorfozele vinului
De: Gherasim Constantinescu, Adrian Alexandru Heraru
Editura: Niculescu, An aparitie: 2005
-
Secretele bucatariei - Carne rosie
De:
Editura: Litera International, An aparitie: 2010
Mult indragita de gurmanzi, carnea rosie, aliment de baza inca din Antichitate, se gateste in fel si chip, de la carpaccio si biftec tartar la fripturi in sange sau indelung inabusite. Peste 50 de retete italienesti, internationale si de autor...
-
A.B.C.-ul bucatarului + 80 de preparate culinare
De: Stefan Sgander
Editura: Diasfera, An aparitie: 2006
-
365+1 retete exclusive pentru carnivori
De: Mircea Georgescu
Editura: Stefan, An aparitie: 2009
Cuprins: - Capitolul I: 300 de retete de la aperitive la tarte - Capitolul II: 65+1 Bauturi - Index alfabetic
-
Preparate Cu Ciuperci
De: Smaranda Sburlan
Editura: Nemira, An aparitie: 2004
Pentru vegetarieni, dar mai ales pentru gurmanzi!, retete deosebite, stabilite dupa o experienta de patruzeci de ani.
-
Toate cele 3 carti ale lui Jamie - cu reducere
De: Jamie Oliver
Editura: Curtea Veche, An aparitie: 2008
1. Sa gatim cu Jamie.Cum sa devii un bucatar mai bun De vreme ce oricum o sa mancati de trei ori pe zi tot restul vietii dumneavoastra, poate n-ar fi rau sa invatati sa gatiti bine si cu placere! Asa ca suflecati-va manecile si lasati-l pe Jamie...
-
365+1 Retete alese din lume culese
De: Mircea Georgescu
Editura: Stefan, An aparitie: 2008
Continut Aperitive, sosuri si salate Borsuri, ciorbe si supe Preparate din carne de pasare, vita, porc si berbec Preparate din legume si legume cu carne Preparate din oua si paste fainoase Preparate din peste si crustacee Dulciuri Bauturi Contine...
-
199 retete usoare si gustoase
De: Rodica-ecaterina Velescu
Editura: Amaltea, An aparitie: 2000
Inca o carte de bucate? Da, dar nu una oarecare. Scrisa de un maestru bucatar, cartea este extrem de practica: ofera cantitati precise si timpi exacti de preparare, iar limbajul nu este "asezonat" cu termeni specifici de bucatarie, ceea ce face...
-
Abc - Ul Bucatarului
De: Stefan Sgander
Editura: Amaltea, An aparitie: 2000
ABC-ul Bucatarului nu are pretentia de a descifra in intregime tainele artei gastronomice, ci doar de a schita un tablou general al drumului pe care trebuie sa-l urmeze cei care doresc sa imbratiseze aceasta profesie, reamintind totodata celor care...
-
Arta culinara sau bucataria in Roma antica
De:
Editura: , An aparitie: 2003
Arta culinara a lui Apicius este singura carte de bucate pastrata integral din Antichitate. Carte este un manual de bucatarie antic, cuprinzand numeroase retete. Editia cuprinde in paralel ti textul original latinesc.
-
La masa cu Jamie
De: Jamie Oliver
Editura: Curtea Veche, An aparitie: 2006
La masa cu Jamie nu seamana cu nici o alta carte de bucate. Pe langa cuptor, aceasta carte este cel mai important lucru care trebuie sa se afle in bucataria dumneavoastra. De ce? Fiindca ea nu va prezinta doar 120 de retete extraordinare, ci va ajuta...