Mese si meniuri regale

Autor:
Mese si meniuri regale - Stefania Dinu - CORINT
Detalii:
Mese si meniuri regale. Eleganta, fast si bun-gust Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care…

57.48

60.5
LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2019
ISBN:
9786067936032
Recenzii
5/5

Descriere

Mese si meniuri regale. Eleganta, fast si bun-gust Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri.
[…] Odata cu trecerea timpului, bucataria s-a innoit continuu si constant, posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand, bineinteles, marilor familii regale. In acest context se incadra si familia regala a Romaniei, care urma preceptele bucatariei franceze.
La Curtea regelui Carol I, bucatar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, […] iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef, acesta fiind, in 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H.
Edner, iar Iosif Strassman a fost bucatarul Curtii regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai. – Stefania Dinu

Mese si meniuri regale
de

Ar putea să îți placă și…

Exit mobile version