Acasa/

/

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Autor:
Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux - Luke Barr - CORINT
Detalii:
• Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; •Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library O calatorie in timp, la cumpana secolelor XIX–XX, cand ilustrul hotelier Cesar…
Categorie
Editura
Autor

32

74.5
LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2023
ISBN:
9786060883937
Recenzii
5/5

Descriere

• Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; •Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library O calatorie in timp, la cumpana secolelor XIX–XX, cand ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez. In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX-XX.
Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux.
Colaborand la Savoy – hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt , Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume. Ritz and Escoffier se citeste ca un roman.
Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. – Wall Street Journal A fost Ritz primul „influencer”, asa cum se spune in prezent?
„Negustor” de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca „mod de viata” si a mancarii ca manifestare a culturii populare. – Toronto Star Un stil alert si o documentare impecabila.
[…] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara. – Publishers Weekly [O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor.
– Booklist Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat. – The Economist Traducere din limba engleza deIoana Adam.

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux
de

Ar putea să îți placă și…

  • Crucea si puterea. Crestinii, de la martiri la persecutori - Giovanni Filoramo - HUMANITAS

    Crucea si puterea. Crestinii, de la martiri la persecutori

    De

    Editura

    Atunci cand ne apropiem de fenomenul religios, fie studiindu-l din postura cercetatorului, fie traindu-l ca simpli credinciosi, ne vom lovi inevitabil de problema fanatismului. Crestinismul nu face exceptie. Lucrarea de fata abordeaza tocmai acest subiect…

    Pret:

    67 LEI
  • Persuasiunea, efectul perlocutionar si teoria relevantei - Anabella-Gloria Niculescu-Gorpin - PRO UNIVERSITARIA

    Persuasiunea, efectul perlocutionar si teoria relevantei

    De

    Editura

    Persuasiunea, efectul perlocutionar si teoria relevantei. O abordare interdisciplinara Persuasiunea, efectul perlocutionar si teoria relevantei. O abordare interdisciplinara se adreseaza celor din domenii precum pragmalingvistica, filosofia limbajului, studii politice, retorica, psihologie, psihologie sociala sau jurnalism,…

    Pret:

    48
    43.2 LEI
  • Sociologia dezvoltarii comunitare - Ion I. Ionescu - INSTITUTUL EUROPEAN

    Sociologia dezvoltarii comunitare

    De

    Editura

    Volumul este rezultatul documentarii si al contactelor autorului cu personalitati din Franta, Belgia, Elvetia, Italia s.a. implicate in domeniul dezvoltarii comunitare, dar si al convingerii acestuia ca satele si orasele romanesti isi pot continua dezvoltarea…

    Pret:

    45 LEI
  • Nihilismul - Franco Volpi - INSTITUTUL EUROPEAN

    Nihilismul

    De

    Editura

    Din Cuprins: ◊ Itinerarium mentis in nihilum. Pentru o istorie a conceptului si a problemei ◊ Turgheniev si paternitatea sa presupusa ◊ Nihilism, romantism, idealism ◊ Nihilismul in sens social si politic si provenienta sa…

    Pret:

    45 LEI
  • Relatii publice, dimensiuni actionale si practici curente - Amalia M. Petrovici - TRITONIC

    Relatii publice, dimensiuni actionale si practici curente

    De

    Editura

    Demersul nostru are ca punct de plecare convingerea ca reusita oricarei activitati umane – respectiv, a activitatii de relatii publice – este strans corelata cu modul in care sunt practicate relatiile publice, de strategiile de…

    Pret:

    29 LEI
  • Arta somnului bun - Rob Hobson - NICULESCU

    Arta somnului bun

    De

    Editura

    Cartea la care a visat fiecare insomniac! -The Sun Daca obisnuiti sa stati mult timp cu ochii pe pereti, gandindu-va la cum puteti sa aveti parte de un somn mai bun, aceasta carte poate fi…

    Pret:

    29.9
    14.95 LEI
  • Trilogia culturii - Lucian Blaga - HUMANITAS

    Trilogia culturii

    De

    Editura

    Matricea stilistica este ca un manunchi de categorii care se imprima, din inconstient, tuturor creatiilor umane, si chiar si vietii intru cat ea poate fi modelata de spirit. Matricea stilistica, in calitatea ei categoriala, se…

    Pret:

    59.9 LEI
  • Genealogia moralei - Friedrich Nietzsche - IDEEA EUROPEANA

    Genealogia moralei

    De

    Editura

    Sarmanul Nietzsche, bestia blonda , a avut si el parte de crucificare. Multor profeti si mantuitori li se intampla asta: eventual si in timpul vietii, si dupa moarte. Nietzsche, razvratitul impotriva legilor celor vechi, intemeietorul…

    Pret:

    40.95 LEI
  • Avatarurile globalizarii - Mihai Bogdan Marian - IDEEA EUROPEANA

    Avatarurile globalizarii

    De

    Editura

    Mihai-Bogdan Marian ne propune o viziune macroscopica si tendentiala asupra lumii in care traim, in care fracturile civilizationale si clivajele intre societati aparent sincrone, dar in marea lor majoritate asincrone, devin din ce in ce…

    Pret:

    31.5 LEI
  • Generatia App - Howard Gardner, Katie Davis - SIGMA

    Generatia App

    De

    Editura

    Cartea prezinta impactul folosirii permanente a media digitale asupra formarii identitatii, a trairii intimitatii si a dezvoltarii imaginatiei (ceea ce autorii numesc ”cei trei i”) tinerei generatii de astazi (”generatia app”). Autorii ajung la concluzia…

    Pret:

    45
    42.75 LEI
  • Istoria intre stiinta si scoala - Perioada interbelica in Basarabia - Stefan Ihrig, Vasile Dumbrava - CARTDIDACT

    Istoria intre stiinta si scoala

    De

    Editura

    Articolele stranse in aceasta lucrare cu privire la perioada interbelica au fost prezentate, intr-o forma initiala, in cadrul seminarului organizat de Institutul „Georg Eckert” in decembrie 2006 si discutate cu profesorii si autorii de manuale…

    Pret:

    60 LEI
  • Yazoo Level 3 Teacher’s Book - Tessa Lochowski - PEARSON

    Yazoo Level 3 Teacher’s Book

    De

    Editura

    Yazoo Global Level 3 Teacher’s Book Yazoo is a motivating story-based course for young learners, which combines a clear grammar syllabus with a strong focus on communication and progressive skills development. The Teacher’s Book provides:…

    Pret:

    175 LEI