Acasa/

/

7 meniuri pentru 7 personalitati ale zilei

Autor:
7 meniuri pentru 7 personalitati ale zilei - Maria Cristea Soimu - LETRAS
Detalii:
Constienta de sarcina pe care mi-am asumat-o in ultimul sfert de veac – aceea de a face cunoscuta bucataria romaneasca in lume, dar si generatiei tinere din tara mea, am luat hotararea de a pune…
Categorie
Editura
Autor

25

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2017
ISBN:
9786069442098
Recenzii
5/5

Descriere

Constienta de sarcina pe care mi-am asumat-o in ultimul sfert de veac – aceea de a face cunoscuta bucataria romaneasca in lume, dar si generatiei tinere din tara mea, am luat hotararea de a pune cartile de bucate pe care le scriu pe retelele cunoscute de vanzare ale internetului. Pentru ca una este sa stii, sa vorbesti, sa presupui ca ai lucruri de valoare si alta este sa demonstrezi toate acestea.
Am asteptat cativa ani sa vad un reporter tv care sa stie, sa vrea, sa poata pune bucataria romaneasca in valoare pe site-uri sau in filmulete cu retete pregatite „ca la mama acasa”. In schimb am aflat o personalitate princiara interesata de Romania, de istoria sa fascinanta, de mancarea organica aflata pe masa satenilor (mai ales) si de felul in care se cultiva, se creste si se gateste aceasta mancare.
Si am vrut sa-i multumesc in mod direct Altetei Sale, Printul Charles al Marii Britanii, pentru prietenia pe care ne-o arata. Dar cum Printul nu poate fi scos din contextul vietii tumultoase a veacului XXI, am alaturat salutului meu culinar ganduri de bine si altor personalitati ale zilelor noastre.
Va invit sa vedeti ce-a iesit!

7 meniuri pentru 7 personalitati ale zilei
de

Ar putea să îți placă și…

  • Delicatese de Craciun - KREATIV

    Delicatese de Craciun

    De

    Editura

    Delicatese de Craciun contine retete ilustrate pas cu pas Cuprins: • Supa de fazan cu piscoturi cu cascaval • Supa de vin cu stafide • Piept de rata cu varza calita si galuste cu mac…

    Pret:

    9 LEI
  • Bucatarie medievala portugheza. Sec. XV - PAIDEIA

    Bucatarie medievala portugheza. Sec. XV

    De

    Editura

    Bucatarie medievala portugheza. Secolul XV Traducerea in engleza a acestui tratat de bucatarie portugheza de secol XV apartine baronesei Faerisa Gwynarden….

    Pret:

    34.68 LEI
  • Retetar de aleasa gastronomie vegetariana - NOMINA

    Retetar de aleasa gastronomie vegetariana

    De

    Editura

    Cartea noastra de bucate, fara dogme si ambiguitati, va introduce in filosofia gustului, fara carne si peste, intr-o perfecta armonie a traditiei, integrarii si alimentatiei moderne. In aceste pagini, bogate in retete si foarte multe…

    Pret:

    35
    33.25 LEI
  • Retete pentru gasca mea - Anne Loiseau - RAO

    Retete pentru gasca mea

    De

    Editura

    55 de retete pentru mese pline de originalitate. Preparate delicioase, realizate cu putin efort, putine ingrediente, dar cu multa fantezie. De la antreuri la desert, trecand prin felurile cu peste sau carne, autoarea s-a gandit…

    Pret:

    42
    31.5 LEI
  • Vinaria de acasa - Steve Hughes - MAST

    Vinaria de acasa

    De

    Editura

    Indiferent daca aveti o pivnita plina cu vinuri mai vechi, produse acasa sau sunteti convertit recent la degustarea de vin din productia proprie, fara uneltele necesare nu se poate. Vinaria de acasa va ofera planuri…

    Pret:

    28 LEI
  • Banchet frantuzit la Jaristea Locanta - Aurora Nicolau - CARUSEL

    Banchet frantuzit la Jaristea Locanta

    De

    Editura

    Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o…

    Pret:

    69.9 LEI
  • Caise, piersici, prune - Maurice Messegue - VENUS

    Caise, piersici, prune

    De

    Editura

    Cam scumpe fructisoarele astea despre care vorbim noi, nu-i asa? Dar NU despre cele care sunt acum pe piata e vorba: sa nu le cumparati! Nu sunt bune! Arata asa de frumoase, de lucioase, sunt…

    Pret:

    3 LEI
  • De re culinaria - Pastorel Teodoreanu - AGORA

    De re culinaria

    De

    Editura

    Editia de fata reuneste pentru prima oara articolele publicate de Al. O. Teodoreanu in cadrul rubricilor „Cronica gastronomica”, „Gastronomice”, „Din carnetul unui gastronom”, sustinute sapatamanal, de-a lungul anilor, in „Adevarul literar si artistic” (1933-1934), „Glasul…

    Pret:

    39.5 LEI
  • Retete pentru sarbatori de neratat! - Vincent Amiel - RAO

    Retete pentru sarbatori de neratat!

    De

    Editura

    Anul acesta, deveniti o gazda buna pentru prieteni si cunoscuti, fara sa va stresati 3, 4 sau 5 ingrediente, preparare in cateva minute si… gata! Noua biblie a bucatarilor care vor sa pregateasca in tihna…

    Pret:

    74.99
    56.24 LEI
  • Retete vegetariene: 30 de retete gustoase si sanatoase - LITERA

    Retete vegetariene: 30 de retete gustoase si sanatoase

    De

    Editura

    Fie ca sunteti vegetarieni convinsi sau pur si simplu adepti ai unor preparate culinare care se bazeaza pe legume, merita sa incercati aceste cateva feluri echilibrate, fara carne si fara peste – supa de paste…

    Pret:

    19.9
    14.93 LEI
  • Ce Gatim, Cum Gatim - Henry-Paul Pellaprat - VENUS

    Ce Gatim, Cum Gatim

    De

    Editura

    Pret:

    5 LEI
  • Budinci Budinci - Gootschalk - VENUS

    Budinci Budinci

    De

    Editura

    Poate ca va veti intreba, mirate: „Ce mare lucru, dom’le, cu budincile si sufleurile astea!” Dar incercati sa le faceti si va veti convinge singure ca sunt unele dintre cele mai ieftine, mai apetisante si…

    Pret:

    3 LEI