Acasa/

/

Duminica la pranz

Autor:
Duminica la pranz - Laura Laurentiu - CURTEA VECHE
Detalii:
Duminica la pranz. Retete care aduc familia impreuna Urmaresc blogul Laurei cu interes si placere pentru ca este profesionist si, de multe ori, inventiv. Ma bucura mult ca in peisajul editorial romanesc al cartilor de…
Categorie
Editura
Autor

109.25

115
LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2018
ISBN:
9786064401397
Recenzii
5/5

Descriere

Duminica la pranz. Retete care aduc familia impreuna Urmaresc blogul Laurei cu interes si placere pentru ca este profesionist si, de multe ori, inventiv.
Ma bucura mult ca in peisajul editorial romanesc al cartilor de gastronomie, destul de sarac, apare o voce credibila, exersata in a se adresa cititorilor. In afara de pasiunea comuna si de prietenie, ma apropie de Laura dragostea fata de mancarea romaneasca gatita prin tehnici moderne.
Schimbarea modului de gandire a farfuriei traditionale si abordarea preparatelor mostenite in spiritul gastronomiei moderne trebuie comunicate clar. O viziune noua asupra bucatariei nu inseamna modificarea gustului copilariei, acel „ca la mama acasa“ ci, dimpotriva, regasirea si imbunatatirea lui (macar din punct de vedere nutritiv).
Iar pe tine, cititorule, te rog sa nu o iei pe scurtaturi in bucatarie. Sa citesti cu atentie instructiunile, sa urmezi pasii scrisi, sa nu te abati de la gramajele mentionate.
De cele mai multe ori, un detaliu aparent nesemnificativ schimba chimia preparatului. Stiu ca Laura a ales pentru aceasta carte retete care nu dau gres, rezultat al mai multor teste si perfectionari.
Eu am incredere deplina in ea si te sfatuiesc sa faci la fel. Prin urmare, nu mi-a ramas decat sa iti urez lectura placuta si pofta buna!
(Chef Nico Lontras) De aproape zece ani, Laura Laurentiu ofera inspiratie gurmanzilor din Romania. Autoare a unui proiect culinar online demarat la inceputul lui 2009, sub numele Cuina Banateana, Laura Laurentiu continua si in prezent sa scrie pe retetecalamama.ro si pe lauralaurentiu.ro.
Acest proiect a fost inceput din pura pasiune si din dorinta de a promova bucataria specifica zonei in care traieste autoarea, Banatul, dar a continuat cu inlaturarea limitelor impuse de conceptul initial, in ideea de a oferi unui numar din ce in ce mai mare de cititori retete cat mai diverse si simplu de pus in practica. De ani buni, blogul Laurei Laurentiu este unul dintre cele mai citite din online-ul romanesc si in jurul lui s-au dezvoltat comunitati foarte mari si foarte active in social media.
Din dorinta de a creste din punct de vedere profesional si de a impartasi publicului sau fidel informatii si tehnici corecte, Laura Laurentiu a devenit bucatar profesionist. In continuare, prin activitatea ei, autoarea isi propune sa risipeasca miturile din farfurie si sa creasca un segment de public informat si pretentios, atat in online, cat si in restaurante.

Duminica la pranz
de

Ar putea să îți placă și…

  • Curioasa lume a vinului - Richard Vine - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Curioasa lume a vinului

    De

    Editura

    Curioasa lume a vinului. Vin si istorie, spirit si esenta Richard Vine s-a nascut in regiunea Finger Lakes din Statul New York si a inceput sa lucreze la Pleasant Valley Wine Company in anul 1958….

    Pret:

    44.9
    33.67 LEI
  • Cele mai delicioase 45 retete din carne - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 retete din carne

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor. Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile. Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti…

    Pret:

    14 LEI
  • Jamila Cuisine. Vol II - Geanina Staicu-Avram - CURTEA VECHE

    Jamila Cuisine. Vol II

    De

    Editura

    Jamila Cuisine. Cele mai iubite retete Vol.2 Mancarea este o parte importanta a vietii noastre. Ne adunam in jurul mesei nu numai sa mancam, ci si sa povestim, sa fim impreuna, sa ne bucuram unii…

    Pret:

    60
    57 LEI
  • Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea - Alois Golles, David Golles - MAST

    Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea

    De

    Editura

    Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului. Impreuna cu bitterul si vermutul, a reusit in ultimii ani sa isi recapete locul binemeritat in barurile lumii. Aceasta carte propune explorarea originilor…

    Pret:

    37 LEI
  • Bucatarie englezeasca si irlandeza, galeza, scotiana - CALIN

    Bucatarie englezeasca si irlandeza, galeza, scotiana

    De

    Editura

    O carte mai mult decat interesanta deoarece ne face cunostinta cu o bucatarie considerata modesta. Consultand aceasta carte, cititorul va descoperi un univers culinar deosebit de sanatos, de frust, bazat pe simt practic si eficienta….

    Pret:

    18 LEI
  • Garnituri - Academia Barilla - METEOR PRESS

    Garnituri

    De

    Editura

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera…

    Pret:

    35 LEI
  • Conserve din legume si fructe - Elisabeta Iosefina Iorga - METEOR PRESS

    Conserve din legume si fructe

    De

    Editura

    In lunile lungi si friguroase ale anului, o alimentatie fara legume si fructe ar fi extrem de saraca, atat ca aport nutritiv, cat si ca gust, savoare si mod de prezentare. In schimb, sa poti…

    Pret:

    25 LEI
  • Larousse: Supe - RAO

    Larousse: Supe

    De

    Editura

    De la retete clasice (minestrone, gaspacho, bouillabaisse) la retete deosebite sau chiar exotice (supa limpede cu avocado, supa asiatica de mazare…) mai mult de 60 de retete usor si rapid de preparat….

    Pret:

    25
    18.75 LEI
  • Prepararea Mezelurilor In Gospodarie - Bernhard Gahm - CASA

    Prepararea Mezelurilor In Gospodarie

    De

    Editura

    Prepararea mezelurilor presupune anumite cunostinte de baza, motiv pentru care o asemenea indeletnicire este practicata in special de profesionistii in domeniu. In aceasta carte, scrisa pe intelesul tuturor, autorul se adreseaza nu doar macelarilor profesionisti,…

    Pret:

    55
    52.25 LEI
  • Gustoase si ieftine - Alexandre Dumas - VENUS

    Gustoase si ieftine

    De

    Editura

    Am ales pentru dumneavoastra, 100 de preparate ce se pot face si repede si cu bani putini. Incercati-le, si veti vedea ca pe cat sunt de ieftine, pe atat sunt de gustoase. Gasiti tot ce…

    Pret:

    3 LEI
  • Strugurii - Maurice Messegue - VENUS

    Strugurii

    De

    Editura

    Strugurii. Vindeca anemia, artroza, astenia Strugurele este unul dintre cele mai uluitoare medicamente in ceea ce priveste dezintoxicarea organismului. Sucului de struguri, supranumit „lapte vegetal”, e intaritor si revigorant. Reumaticii, astenicii, anemicii se pot ameliora…

    Pret:

    3 LEI
  • Jamie gateste in Italia - Jamie Oliver - CURTEA VECHE

    Jamie gateste in Italia

    De

    Editura

    Jamie Oliver este un fenomen global in domeniul culinar si al campaniilor pe aceasta tema. In cei 19 ani de cariera, ca vedeta de televiziune si autor de carti, a convins milioane de oameni sa…

    Pret:

    110
    104.5 LEI