Acasa/

/

Delicii chinezesti

Autor:
Delicii chinezesti - Li Xin - EDITURA CREATOR
Detalii:
Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendidacultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in…
Categorie
Editura
Autor

74.01

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2019
ISBN:
6426308002982
Recenzii
5/5

Descriere

Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane.
Natiunea chineza si-a constituit o splendidacultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta aculturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata.
Gastronomia chineza, dimensiune valoroasaa mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe carele presupune si pentru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta sipopulariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.
Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opttipuri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialelebrute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile.
Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi”si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati. Maestrul bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinaredin cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte.
Cartea afost tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrulColegiului Economic din Zhejiang.Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise inaceasta carte au fost stabilite de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, side catre Dl.
He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unoratente dezbateri profesionale.

Delicii chinezesti
de

Ar putea să îți placă și…

  • 203 retete de hrana vie - Mihaela Basoiu, Mihai Basoiu - METEOR PRESS

    203 retete de hrana vie

    De

    Editura

    Autorii va propun in aceasta carte de bucate 203 retete de „hrana vie” – preparate gatite fara foc – si 46 de retete de sucuri proaspete, concepute potrivit celor mai moderne teorii nutritioniste. Bucataria fara…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Cazanul de tuica. Tehnici de fermentatie, tehnici de distilare - Josef Pischl - MAST

    Cazanul de tuica. Tehnici de fermentatie, tehnici de distilare

    De

    Editura

    Contine, printre altele, o descriere exhaustiva a materiilor prime, a importantei si utilizarii drojdiei de cultura pura, descrierea metodelor de filtrare si a filtrelor si o prezentare exhaustiva a instalatiilor de distilare simple si cu…

    Pret:

    21.15 LEI
  • Macaroanele, dar nu numai ele! - Alexandre Dumas - VENUS

    Macaroanele, dar nu numai ele!

    De

    Editura

    Hranitoare, la indemana tuturor si ca pret si pentru ca le gasesti la tot pasul, satioase, macaroanele si toate celelalte preparate fainoase asemanatoare lor sunt o mancare rapida, ieftina, gustoasa, usor de facut. Cartea contine…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Sarbatorind mancarea in jurul lumii. Celebrating food around the world - BUCURESTI

    Sarbatorind mancarea in jurul lumii. Celebrating food around the world

    De

    Editura

    Editie bilingva romana-engleza Cartea bilingva cuprinde 26 de retete ale sotiilor ambasadorilor acreditati in Romania, dar si o contributie speciala a Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane. Fiecare reteta este precedata de o scurta introducere…

    Pret:

    74 LEI
  • Caise, piersici, prune - Maurice Messegue - VENUS

    Caise, piersici, prune

    De

    Editura

    Cam scumpe fructisoarele astea despre care vorbim noi, nu-i asa? Dar NU despre cele care sunt acum pe piata e vorba: sa nu le cumparati! Nu sunt bune! Arata asa de frumoase, de lucioase, sunt…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Traditii culinare italiene si folclor romanesc maramuresean - Bobbi Agostino, Ioana Bozga - TRANSILVANIA EXPRES

    Traditii culinare italiene si folclor romanesc maramuresean

    De

    Editura

    Pret:

    30.55 LEI
  • Cele mai delicioase 45 retete de conserve si muraturi - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 retete de conserve si muraturi

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor.Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile.Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati….

    Pret:

    14.8 LEI
  • Romanian recipes, wines and customs - Radu Anton Roman - PAIDEIA

    Romanian recipes, wines and customs

    De

    Editura

    Editie in limba engleza. Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este…

    Pret:

    174.43 LEI
  • Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie - Panyik Gaborne - CASA

    Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie

    De

    Editura

    Palinca este o bautura alcoolica obtinuta exclusiv prin fermentarea si distilarea unor fructe carnoase sau a unui amestec de fructe. In aceasta carte se prezinta modul de obtinere a palincii in gospodarie, cititorii fiind indrumati,…

    Pret:

    51.81
    49.22 LEI
  • Sa ne pregatim de Sarbatoarea Pastelui

    De

    Editura

    Sa ne pregatim de Sarbatoarea Pastelui. Retete pentru Postul mare si Sarbatoarea Pastelui Sarbatoarea Pastelui este cea mai importanta sarbatoare crestina a anului, pentru prima data fiind sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos….

    Pret:

    22.2
    20.65 LEI
  • Fantezii culinare din legume si fructe - Irina Stepanova, Serghei Kabacenko - ARC

    Fantezii culinare din legume si fructe

    De

    Editura

    Pret:

    39 LEI
  • Hai, mamico, fa-mi mancare! - ROOSSA

    Hai, mamico, fa-mi mancare!

    De

    Editura

    Regimul zilnic si regimul alimentar trebuie sa corespunda varstei bebelusului dumneavoastra. In cartea Hai mamico fa-mi mancare veti gasi retete pentru copii care sunt selectate pe categoriile de varsta de la 1 la 7 ani,…

    Pret:

    26.43 LEI
Delicii chinezesti
de