Acasa/

/

Banchet frantuzit la Jaristea Locanta

Autor:
Banchet frantuzit la Jaristea Locanta - Aurora Nicolau - CARUSEL
Detalii:
Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o…
Categorie
Editura
Autor

73.9

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2024
ISBN:
9786069486641
Recenzii
5/5

Descriere

Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta!
O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o tara a carei cultura gastronomica a fost dusa cel mai aproape de perfectiune.
Nu mai este un secret pentru nimeni ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume. De altfel, aici s-a inventat si dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine.
Kera Calita de la Locanta Jaristea – numele de scena sub care este cunoscuta Aurora Nicolau – spune povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor personalitati din istoria Hexagonului care au avut un adevarat cult pentru retetele desavarsite care au scris si continua sa scrie istorie, nu doar la ele acasa ci si in Bucurestii Vechi. Aurora Nicolau,cunoscuta de toti cei dedati la placerie cabaretului culinar si artistic drept Kera Calita ot Jaristea Locanta, proveneind dintr-o veche familie – Leventis – a Baraganului lul Odobescu si a Metopolisului lui Stefan Banulescu, dar a crescut s-a Instruit in Bucurestii carturaresti, dupa care s-a aclult spre a face negustorie cu emoti de tot felul pe Podul Calitel, la doi pasi de gradina logofatulul Dudescu – In al carei mirador lenachita Vacarescu ii soptea duIci catrene unei soate de domnitor fanarlot – si la jumatatea drumului dintre zidurile Metropolei si manastirea lul Antim Ivireanu , unde a flintat cea mai veche biblioteca a urbei dambovitene.
Ea insasi a slujit o vreme intr-un asernenea paradis Iivresc, pentru ca mai apoi – cand faima Locantei a cucerlt sufletele celor impatimiti de lumea de odinioara – sa devina un important exeget al gastronomiei traditionale in carti precum Bucataria Balkaniei (2015, in colaborare cu eruditul Horia Pana) si Placerile pacatoase ale gastronomiei (2019) si, totodata, un hronicar de seama al timpurilor funambulesti de altadata – Tainica Inima a Bucurestilor (2017). Faptul ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume e deja un loc comun.
La urma urmei, francezii sunt cei care au inventat si au dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Aurora Nicolau a cules povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor gurmanzi din istoria Hexagonului si le-a adunat intr-o carte bogat „impanata“ vizual cu antichitati din propria colectie si „asezonata“ cu reproduceri ale unor meniuri frantuzesti veritabile, atat din La Belle Epoque, cat si din perioada interbelica.
– Dan Silviu Boerescu

Banchet frantuzit la Jaristea Locanta
de

Ar putea să îți placă și…

  • Retete din bucataria lumii - Mircea Georgescu - SIGMA

    Retete din bucataria lumii

    De

    Editura

    Retetele selectate in aceasta carte sunt necesare oricarei gospodine care se respecta si isi respecta casa. Asemanatoare mancarurilor romanesti sau exotice – dar posibil de preparat datorita unor magazine specializate pe ingredientele folosite pe diverse…

    Pret:

    26
    24.7 LEI
  • 100 de aperitive de post de dulce - ORTODOXIA

    100 de aperitive de post de dulce

    De

    Editura

    In aceasta carte, vei descoperi o selectie variata de aperitive care nu doar pot sa transforme fiecare masa intr-o experienta de neuitat, dar si sa-i adauge un strop de eleganta. Aperitivele sunt mai mult decat…

    Pret:

    12 LEI
  • Mancaruri Lacto-Vegetariene - Elena Popescu - BOOKLET

    Mancaruri Lacto-Vegetariene

    De

    Editura

    Mancaruri lacto-vegetariene va propune o serie de retete culinare accesibile, care va vor oferi posibilitatea sa impresionati si pe cai mai aprigi critici culinari din familia dumneavoastra. Veti descoperi faptul ca o masa buna nu…

    Pret:

    12 LEI
  • Masa de sarbatoare - ROOSSA

    Masa de sarbatoare

    De

    Editura

    Cartea Masa de sarbatoare contine 120 de retete structurate pe capitole, aperitive, felul principal si deserturi si prajituri potrivit cuprinsului acestei carti. Aici aveti si reprezentarea grafica – aranjamentul pe farfurie, care evoca o atmosfera…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Bucatarie medievala portugheza. Sec. XV - PAIDEIA

    Bucatarie medievala portugheza. Sec. XV

    De

    Editura

    Bucatarie medievala portugheza. Secolul XV Traducerea in engleza a acestui tratat de bucatarie portugheza de secol XV apartine baronesei Faerisa Gwynarden….

    Pret:

    36.67 LEI
  • Retete de post si preparate din peste - BOOKSTORY

    Retete de post si preparate din peste

    De

    Editura

    Randuite cu intelepciune in calendar, perioadele de post sunt cele mai potrivite pentru a ne pregati sufletul si trupul pentru sfintele sarbatori. Bucataria romaneasca este bogata in preparate de post gustoase si sanatoase. Supele, ciorbele,…

    Pret:

    29.99 LEI
  • Capsuni, cirese, visine - Maurice Messegue - VENUS

    Capsuni, cirese, visine

    De

    Editura

    Ce diabetic nu vrea si el un fruct, acolo, cat de mic si cat de putin din el, nu-i asa?! Dar ce reumatic n-ar vrea sa scape de dureri?! Si, mai presus de toate, ce…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Feriti-va de Ateroscleroza! - Auguste Moll-Weis - VENUS

    Feriti-va de Ateroscleroza!

    De

    Editura

    Boala urata, caracteristica batranetii, ateroscleroza ne iarta rareori si dupa ce se instalaza ne-aduce pe cap boli care mai de care mai rele si mai grele. Dar o putem pacali daca facem un dram de…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Ospete Domnesti Si Boieresti In Moldova Si Valahia - PAIDEIA

    Ospete Domnesti Si Boieresti In Moldova Si Valahia

    De

    Editura

    Pret:

    30.66 LEI
  • Bucataria japoneza - Berecz Edgar - INSTITUTUL EUROPEAN

    Bucataria japoneza

    De

    Editura

    Pret:

    23.26 LEI
  • Afine, agrise, coacaze - Maurice Messegue - VENUS

    Afine, agrise, coacaze

    De

    Editura

    Afine, agrise, coacaze – Medicamente de viata lunga Cartea cuprinde atat date generale despre cele trei fructe, proprietatile acestora, actiunile benefice cat si retete de dulciuri, siropuri si bauturi….

    Pret:

    3.5 LEI
  • Cuisine Roumaine - PAIDEIA

    Cuisine Roumaine

    De

    Editura

    Livre dans lequel sont decrits des plaits de poisson et d’ecrevisses……

    Pret:

    37 LEI
Banchet frantuzit la Jaristea Locanta
de