Acasa/

/

100 mancaruri manastiresti: Ciorbe, mancaruri, deserturi

Autor:
100 mancaruri manastiresti: Ciorbe, mancaruri, deserturi - ORTODOXIA
Detalii:
Mancarea manastireasca este renumita nu doar pentru gustul sau autentic, ci si pentru simplitatea si beneficiile sale pentru sanatate. De-a lungul timpului, retetele manastiresti au fost pastrate si transmise din generatie in generatie, fiind marcate…
Categorie
Editura
Autor

15

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2024
ISBN:
9786068647418
Recenzii
5/5

Descriere

Mancarea manastireasca este renumita nu doar pentru gustul sau autentic, ci si pentru simplitatea si beneficiile sale pentru sanatate. De-a lungul timpului, retetele manastiresti au fost pastrate si transmise din generatie in generatie, fiind marcate de o intelegere profunda a importantei unei alimentatii echilibrate.
Aceasta reflecta stilul de viata monahal, caracterizat de modestie si cumpatare. Legumele proaspete, cerealele, leguminoasele si fructele sunt baza meselor manastiresti.
Un alt aspect unic al mancarii manastiresi este modul in care sunt preparate. Fiecare etapa a procesului de gatit este insotita de rugaciune, aducand o dimensiune duhovniceasca procesului de pregatire a bucatelor.
Rugaciunile rostite in timpul pregatirii mancarii nu doar sfintesc hrana si o fac mai gustoasa, ci creeaza si o atmosfera de pace si binecuvantare. Acest lucru contribuie la bunastarea celor care vor manca aceste bucate.

100 mancaruri manastiresti: Ciorbe, mancaruri, deserturi
de

Ar putea să îți placă și…

  • Feriti-va de Ateroscleroza! - Auguste Moll-Weis - VENUS

    Feriti-va de Ateroscleroza!

    De

    Editura

    Boala urata, caracteristica batranetii, ateroscleroza ne iarta rareori si dupa ce se instalaza ne-aduce pe cap boli care mai de care mai rele si mai grele. Dar o putem pacali daca facem un dram de…

    Pret:

    3 LEI
  • Cidru, vin din pere, rachiu si calvados - Francois Moinel - MAST

    Cidru, vin din pere, rachiu si calvados

    De

    Editura

    Pentru consumul personal, transformati merele in cidru, perele in vin de pere iar apoi transformati-le pe acestea in aperitiv Pommeau, in rachiu, in Calvados sau in aperitive speciale. Vedeti insa ca treaba nu-i deloc usoara….

    Pret:

    13.5 LEI
  • Pomana porcului - Dan-Silviu Boerescu - INTEGRAL

    Pomana porcului

    De

    Editura

    Marea sarbatoare a Nasterii Domnului este praznuita nu doar in lacasurile sfinte, ci si in cuhniile insufletite de focul nestins al cuptorului! Ritualul aproape pagan al taierii porcului este dublat de o veritabila simfonie culinara,…

    Pret:

    19.99 LEI
  • Forma gustului - Laura Cosoi - CURTEA VECHE

    Forma gustului

    De

    Editura

    Forma gustului. Retete din interior spre exterior Mai mult decat o carte de bucate, am scris o marturisire: ma dezvalui printre secretele care fac din hrana un ingredient al schimbarii profunde. Inspira-te din dru­mul lung…

    Pret:

    70
    66.5 LEI
  • Garnituri - Academia Barilla - METEOR PRESS

    Garnituri

    De

    Editura

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera…

    Pret:

    35 LEI
  • Cartea de bucate pentru copii. Retete pentru mamici si bunici - Maria Cristea Soimu - PARALELA 45

    Cartea de bucate pentru copii. Retete pentru mamici si bunici

    De

    Editura

    Mese savuroase din bucate sanatoase Copiii de azi sunt tot mai greu de multumit, iar sensul expresiei „ca la mama acasa” e tot mai diferit de cel traditional. Asa se face ca adesea ne vedem…

    Pret:

    45
    42.75 LEI
  • Retetele de Craciun ale lui Jamie Oliver - Jamie Oliver - CURTEA VECHE

    Retetele de Craciun ale lui Jamie Oliver

    De

    Editura

    Aceasta carte este incununarea a 17 ani de munca in care m-am straduit sa rafinez o serie de retete uimitoare, insotite de sfaturi si trucuri care va vor fi de folos de fiecare data cand…

    Pret:

    130
    123.5 LEI
  • 7 meniuri pentru 7 personalitati ale zilei - Maria Cristea Soimu - LETRAS

    7 meniuri pentru 7 personalitati ale zilei

    De

    Editura

    Constienta de sarcina pe care mi-am asumat-o in ultimul sfert de veac – aceea de a face cunoscuta bucataria romaneasca in lume, dar si generatiei tinere din tara mea, am luat hotararea de a pune…

    Pret:

    25 LEI
  • 203 retete de hrana vie - Mihaela Basoiu, Mihai Basoiu - METEOR PRESS

    203 retete de hrana vie

    De

    Editura

    Autorii va propun in aceasta carte de bucate 203 retete de „hrana vie” – preparate gatite fara foc – si 46 de retete de sucuri proaspete, concepute potrivit celor mai moderne teorii nutritioniste. Bucataria fara…

    Pret:

    25 LEI
  • 4 ore - Chef - Timothy Ferriss - ACT SI POLITON

    4 ore

    De

    Editura

    4 ore – Chef: Cea mai simpla cale spre a gati ca un profesionist, a invata orice si a duce o viata buna / The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro,…

    Pret:

    148 LEI
  • Chiolhanurile... Mierii! - D.E. Du Brin - VENUS

    Chiolhanurile… Mierii!

    De

    Editura

    Ce poate fi mai bun decat un hidromel? Ori un cocteil cu miere si scortisoara? Sau un flip din cirese si miere? Ori un rachiu de caise cu miere? Ca sa nu mai vorbim si…

    Pret:

    3 LEI
  • Bucatarie 2007 - Dan Chiriac, Violeta Borzea - NATIONAL

    Bucatarie 2007

    De

    Editura

    Aceasta culegere de retete este inspirata din bucataria traditionala romaneasca, dar cuprinde si retete specifice bucatariei internationale. Ineditul acestei carti consta in modalitatea de prezentare a retetelor, menite sa vina atat in ajutorul persoanelor specializate…

    Pret:

    98 LEI