Acasa/

/

Romanian recipes, wines and customs

Autor:
Romanian recipes, wines and customs - Radu Anton Roman - PAIDEIA
Detalii:
Editie in limba engleza. Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este…
Categorie
Editura
Autor

165

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2020
ISBN:
9786067484083
Recenzii
5/5

Descriere

Editie in limba engleza. Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul.
„A gati e a scrie. Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant.
Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei. Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R.
pentru a documenta jubilatia. Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor.
Siestea e activitate de cercetare. Ponciful unitatii de grant a expresiei culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera pentru a face loc unei diversitati feerice.
Adevarului canonic i se substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda. Suntem in plin postmodernism – vor spune cativa universitari famelici.
As! A se slabi!
Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant, mai firesc si mai apetisant”, conform lui Gabriel Liiceanu.

Romanian recipes, wines and customs
de

Ar putea să îți placă și…

  • Retete la gratar altfel reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu - INTEGRAL

    Retete la gratar altfel reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu

    De

    Editura

    Carbunii s-au incins, iar carnea si carnatii sfaraie ademenitor! Haideti, totusi, sa venim si cu ceva nou la masa! Nu e chiar o blasfemie sa infasori bananele verzi in… fasii stravezii de bacon si sa…

    Pret:

    17 LEI
  • Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea - Alois Golles, David Golles - MAST

    Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea

    De

    Editura

    Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului. Impreuna cu bitterul si vermutul, a reusit in ultimii ani sa isi recapete locul binemeritat in barurile lumii. Aceasta carte propune explorarea originilor…

    Pret:

    37 LEI
  • Craciunul cu traditii, colinde si bucate alese - Maria Cristea Soimu - PARALELA 45

    Craciunul cu traditii, colinde si bucate alese

    De

    Editura

    De sarbatori cand familia se reuneste, romanul pune pe masa bucate traditionale. Doar ca, an de an, gatim tot mai putin ca pe vremuri si mancam tot mai mult preparate de-a gata, procesate intr-o fabrica…

    Pret:

    64.99 LEI
  • Dulce si sarat cu Alina Stan - Alina Stan - BUCURESTI

    Dulce si sarat cu Alina Stan

    De

    Editura

    Dulce si sarat cu Alina Stan. 54 de retete sanatoase, cu si fara foc Vegetalele care se pot manca proaspete asa trebuie mancate, asa au fost ele lasate de natura. In cartea Alinei gasiti foarte…

    Pret:

    42 LEI
  • Ciupercile de la A la Z. 90 de retete culinare cu ciuperci - Gligor Hasa - EMIA

    Ciupercile de la A la Z. 90 de retete culinare cu ciuperci

    De

    Editura

    Cartea cuprinde detalii numai pentru cele mai reprezentative ciuperci comestibile (88 la numar), cu numele stiintific si denumirea populara, aspecte generale, corpul fructifer, carnea, locul unde cresc, cu ce alte ciuperci se poate confunda, trei…

    Pret:

    63 LEI
  • Conserve din legume si fructe - Elisabeta Iosefina Iorga - METEOR PRESS

    Conserve din legume si fructe

    De

    Editura

    In lunile lungi si friguroase ale anului, o alimentatie fara legume si fructe ar fi extrem de saraca, atat ca aport nutritiv, cat si ca gust, savoare si mod de prezentare. In schimb, sa poti…

    Pret:

    25 LEI
  • Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara - Radu Anton Roman - PAIDEIA

    Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara

    De

    Editura

    Volumul este redactat in Editie Jubiliara si contine admirabile reproduceri dupa picturi originale. Gabriel Liiceanu, experimentand febril intre exotic si patriarhal, amestec periculos si suculent de senzatii fruste si surprize inclasabile, Bejing, Paris si Caracal…

    Pret:

    300 LEI
  • Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie - Panyik Gaborne - CASA

    Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie

    De

    Editura

    Palinca este o bautura alcoolica obtinuta exclusiv prin fermentarea si distilarea unor fructe carnoase sau a unui amestec de fructe. In aceasta carte se prezinta modul de obtinere a palincii in gospodarie, cititorii fiind indrumati,…

    Pret:

    49
    46.55 LEI
  • Morcovul si fratii lui - Maurice Messegue - VENUS

    Morcovul si fratii lui

    De

    Editura

    Morcovul si fratii lui. Medicamente pentru toate varstele. Toti stim multe despre morcov, patrunjel, pastarnac, asmatui. Dar putini dintre noi cunosc „virtutile” de medicamente ale acestor patru legume-zarzavaturi de exceptie. Vreti sa aveti vederea de…

    Pret:

    3 LEI
  • Bucataria medievala andaluza - PAIDEIA

    Bucataria medievala andaluza

    De

    Editura

    Bucatarie andaluza din vremea califatului Almohad (secolulu al XIII-lea). Cateva retete alese din cartea de bucate in Magreb si Andaluzia in vremea Almohazilor. Lucrarea a fost compilata de un scrib undeva dupa anul 1400, si…

    Pret:

    54 LEI
  • De re culinaria - Pastorel Teodoreanu - AGORA

    De re culinaria

    De

    Editura

    Editia de fata reuneste pentru prima oara articolele publicate de Al. O. Teodoreanu in cadrul rubricilor „Cronica gastronomica”, „Gastronomice”, „Din carnetul unui gastronom”, sustinute sapatamanal, de-a lungul anilor, in „Adevarul literar si artistic” (1933-1934), „Glasul…

    Pret:

    39.5 LEI
  • Retete vegetariene: 30 de retete gustoase si sanatoase - LITERA

    Retete vegetariene: 30 de retete gustoase si sanatoase

    De

    Editura

    Fie ca sunteti vegetarieni convinsi sau pur si simplu adepti ai unor preparate culinare care se bazeaza pe legume, merita sa incercati aceste cateva feluri echilibrate, fara carne si fara peste – supa de paste…

    Pret:

    19.9
    14.93 LEI