33 de retete autentice din perioada 1908-1971 De Craciun, sa sarbatorim cu dragoste si pace Nasterea Domnului alaturi de cei dragi, rasfatandu-ne cu dulciuri cu ciocolata pregatite dupa aceste retete istorice, retete autentice din perioada…
Cartea cuprinde detalii numai pentru cele mai reprezentative ciuperci comestibile (88 la numar), cu numele stiintific si denumirea populara, aspecte generale, corpul fructifer, carnea, locul unde cresc, cu ce alte ciuperci se poate confunda, trei…
Ciorbe si supe 1. Ciorba de cartofi 2. Supa crema de broccoli 3. Ciorba de fasole boabe 4. Ciorba cu sfecla rosie 5. Ciorba de mazare 6. Supa crema de legume 7. Supa de ciuperci…
Sanda Marin – Carte de bucate. Editie integrala In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa….
Vinurile pe baza de plante si vinurile curative facute in casa nu numai ca s-au dovedit a fi eficiente, ci pot reprezenta si ingredientul pentru multe feluri de mancare. Paleta de plante care se pot…
Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera…
V-ati intrebat vreodata ce s-ar intampla daca femeile in varsta ar uita cum se fac: coliva, colacul, prescura sau pasca? Dar daca toti ar uita sa pregateasca porcul, oare Sarbatorile Craciunului si Anului Nou ar…
Cartea Pastele, spaghetele va va fi de un mare ajutor in crearea unei selectii de paste gustoase.Aveti la dispozitie o bogata varietate de retete pe care le veti gasi in paginile ce urmeaza. Din cuprins:…
Acrobatii culinare ale mamelor curajoase in lupta cu alergiile alimentare. Retete reinventateVol.2 Sa fii mama unui copil care sufera de alergii alimentare severe poate fi una dintre cele mai grele provocari. Din acel moment devii…
Mese savuroase din bucate sanatoase Copiii de azi sunt tot mai greu de multumit, iar sensul expresiei „ca la mama acasa” e tot mai diferit de cel traditional. Asa se face ca adesea ne vedem…
Editia de fata reuneste pentru prima oara articolele publicate de Al. O. Teodoreanu in cadrul rubricilor „Cronica gastronomica”, „Gastronomice”, „Din carnetul unui gastronom”, sustinute sapatamanal, de-a lungul anilor, in „Adevarul literar si artistic” (1933-1934), „Glasul…
Presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist in geografie culturala. De la Istoria peisajului francez (1983) pana la Bordeaux-Bourgogne. Pasiunile rivale (2007), el realizeaza de treizeci…