Acasa/

/

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita

Autor:
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita - Radu Anton Roman - PAIDEIA
Detalii:
Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e…
Categorie
Editura
Autor

162

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2020
ISBN:
9786067484090
Recenzii
5/5

Descriere

Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e a scrie.
Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei.
Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta jubilatia.
Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor. Siestea e activitate de cercetare.
Ponciful unitatii de grant a expresiei culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera pentru a face loc unei diversitati feerice. Adevarului canonic i se substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda.
Suntem in plin postmodernism – vor spune cativa universitari famelici. As!
A se slabi! Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant, mai firesc si mai apetisant”, conform lui Gabriel Liicean

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita
de

Ar putea să îți placă și…

  • Ramai la masa? - Laura Cosoi - CURTEA VECHE

    Ramai la masa?

    De

    Editura

    Ramai la masa? Retete de suflet pentru cei dragi este un jurnal culinar, splendid ilustrat, unde sunt adunate retete sanatoase pe care Laura Cosoi le indrageste – feluri de mancare pe care le prepara adesea,…

    Pret:

    50
    47.5 LEI
  • Povesti cu gust - Mircea Radu - CURTEA VECHE

    Povesti cu gust

    De

    Editura

    Convingerea lui Mircea Radu e ca bucatele pe care le prezinta in aceasta carte nu sunt doar hrana, pentru a potoli foamea, nu sunt doar stimulii simturilor – gustul, mirosul, vazul –, ci si „madlena…

    Pret:

    39
    37.05 LEI
  • Cele mai delicioase 45 dulceturi, compoturi si siropuri - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 dulceturi, compoturi si siropuri

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor. Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile. Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati….

    Pret:

    14 LEI
  • Ghidul barmanului - Kathy Hamlin - MAST

    Ghidul barmanului

    De

    Editura

    In sfarsit o carte in forrnat compact cu toate informatifle necesare unui barman sau gazdei petrecerii! Fiind scrisa de un barman profesionist, acest ghid util este suficient de mic pentru a se pastra in bar,…

    Pret:

    29 LEI
  • E timpul conservelor - Louis Bourdeau - VENUS

    E timpul conservelor

    De

    Editura

    Pret:

    3 LEI
  • Retete exotice cu peste si fructe de mare pe gustul romanilor reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu - INTEGRAL

    Retete exotice cu peste si fructe de mare pe gustul romanilor reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu

    De

    Editura

    Flori de dovlecel umplute cu branza si somon, pizza de casa cu sardine si cepe caramelizate, carnaciori de raci, langustine cu ciocolata, crema de sprot afumat cu branza albastra, salata cu creveti, midii, calamar si…

    Pret:

    17 LEI
  • Maine Taiem Porcul! - D. Brindu - VENUS

    Maine Taiem Porcul!

    De

    Editura

    Pret:

    3 LEI
  • Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun

    De

    Editura

    33 de retete autentice din perioada 1908-1971 De Craciun, sa sarbatorim cu dragoste si pace Nasterea Domnului alaturi de cei dragi, rasfatandu-ne cu dulciuri cu ciocolata pregatite dupa aceste retete istorice, retete autentice din perioada…

    Pret:

    20 LEI
  • Afinarea. Arta innobilarii branzeturilor - Volker Waltmann, Christine Schneider - MAST

    Afinarea. Arta innobilarii branzeturilor

    De

    Editura

    De ani buni, editura M.A.S.T a pus la dispozitia cititori;or mai multe lucrari referitoare la prelucrarea laptelui in vederea obtinerii de produse lactate, cu retete de la cele mai simple pana la unele mai complicate,…

    Pret:

    29 LEI
  • Salate. O reteta pentru fiecare zi din an. Vol.3: Iulie, August, Septembrie - LITERA

    Salate. O reteta pentru fiecare zi din an. Vol.3: Iulie, August, Septembrie

    De

    Editura

    Aceasta colectie ispititoare de retete ofera cate o salata pentru fiecare zi. Din iulie pana in septembrie, vei gasi cate o idee apetisanta si o salata de sezon care va satisface orice dorinta si se…

    Pret:

    24.9
    18.68 LEI
  • Sunteti anemici? - Auguste Moll Weis - VENUS

    Sunteti anemici?

    De

    Editura

    Sunteti anemici? 150 de retete pentru…un sange proaspat! Sunteti palizi? Ametiti din te miri ce? Va doare capul din senin si deseori? Va simtiti obositi si lipsiti de putere? Intr-un cuvant, sunteti anemici si tratamentele…

    Pret:

    3 LEI
  • Gastronomice - Pastorel Teodoreanu - AGORA

    Gastronomice

    De

    Editura

    O carte cu… ceva piper si-un pic de sare… caci si bucataria e o arta, atunci cand bucatarul e artist. Bucataria, ca si istoria, tine si de stiinta si de arta. E de amandoua cate…

    Pret:

    28.8 LEI