Acasa/

/

Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti

Autor:
Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti - Eugenia Iorgoaea, Emilian Strainu - PRESTIGE
Detalii:
Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust intens si un miros special. Pentru a le diminua, bucatarii din lumea intreaga folosesc cateva ingrediente secrete: condimente si ierburi aromatice, care dau…
Categorie
Editura
Autor

50

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2023
ISBN:
9786306506200
Recenzii
5/5

Descriere

Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust intens si un miros special. Pentru a le diminua, bucatarii din lumea intreaga folosesc cateva ingrediente secrete: condimente si ierburi aromatice, care dau o mireasma placuta preparatelor din peste, dar le ofera si o savoare unica, putand satisface si cele mai mofturoase papile gustative!
Busuiocul proaspat confera preparatelor din peste o inconfundabila aroma mediteraneana. Este un ingredient ideal si in combinatie cu oregano, coriandru sau rozmarin.
Coriandrul are gustul usor dulce si este folosit in multe mixuri asiatice. Ofera una dintre cele mai puternice si mai intense arome mancarurilor, de aceea este o planta aromatica perfecta pentru innobilarea preparatelor din peste.
Se combina bine cu chimionul si ofera un gust senzational preparatelor pregatite la cuptor (in special), evidentiind gustul si aroma pestelui. Se regaseste in compozitia celor mai multe combinatii de condimente create special pentru peste.
Cuisoarele au o aroma puternica si un gust iute intens. Ofera un farmec aparte sosurilor si marinatelor din peste.
Frunzele de dafin, simbol al nobletii, dau si in cazul preparatelor din peste o savoare unica. Feniculul macinat este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste.
Poate fi utilizat in special pentru pestele gras: somon, macrou si hering. Se poate adauga si in salatele sau in sosurile care se servesc alaturi de peste.
Ghimbirul se numara printre cele mai folosite condimente din bucataria asiatica. Asezoneaza cu succes fructele de mare si pestele.
Desi este destul de putin utilizat de amatorii de preparate din peste, maghiranul dulce este unul dintre condimentele care se preteaza cel mai bine acestor preparate. Este o planta inrudita cu popularul oregano si este o alegere grozava pentru mancarurile cu peste, datorita aromei dulci pe care o impregneaza subtil in carne.
Atat semintele cat si frunzele de marar fac pereche buna cu gustul si aroma pestelui, in nenumarate preparate si retete culinare. Semintele de marar pisate se potrivesc de minune cu orice fel de peste.
Somonului pare totusi sa ii „placa” cel mai mult aroma acestei ierburi aromatice. Nucsoara este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste, in special pentru placintele preparate cu acest tip de carne, insa poate fi adaugata si in sosuri.
Se impaca excelent si cu fructele de mare. Patrunjelul este o planta aromatica excelenta pentru preparatele din peste.
In combinatie cu lamaia si untul, patrunjelul contribuie nu doar la aromatizarea subtila si delicata a carnii, dar si la fragezirea acesteia. Piperul este condimentul bun la toate.
Nu exista mancare si, cu atat mai putin, tip de peste, care sa „strambe din nas” la aroma indrazneata pe care o ofera acest condiment popular in toate bucatariile lumii. Piperul este unul dintre cele mai populare si mai versatile condimente din bucatarie, asa ca se poate combina cu orice ingredient picant si aromat.
Singurul lucru de care trebuie tinut cont este cantitatea in care se foloseste. Si rozmarinul face casa buna cu coriandrul in retetele cu peste.
Sunt folosite frecvent impreuna in astfel de preparate, intrucat reusesc „sa exploateze” foarte bine aroma carnii si sa o innobileze cu gusturi savuroase. Semintele de mustar sunt condimentele ideale pentru a pregati peste in crusta.
Combinatiile mustarului cu piper si oregano fac din preparatele de peste un adevarat deliciu. Turmericul (curcuma) are gustul piperat si aroma, usor lemnoasa.
Se potriveste de minune cu majoritatea ierburilor aromate. Are un miros asemanator cu al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picant, fiind un ingredient din unele varietati de mustar si inclus in lista de condimente care dau gustul specific al sosului Worchestershire.

Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti
de

Ar putea să îți placă și…

  • Curioasa lume a vinului - Richard Vine - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Curioasa lume a vinului

    De

    Editura

    Curioasa lume a vinului. Vin si istorie, spirit si esenta O fermecatoare suita de personaje si idei pline de culoare, locuri celebre si istorii fascinante din ametitorul univers al creatorilor de vin. Richard Vine a…

    Pret:

    49.9
    37.42 LEI
  • Savoarea ceaiului - Manfred Neuhold - MAST

    Savoarea ceaiului

    De

    Editura

    Ceaiurile din plante aromatice si fructe locale nu ofera doar o aventura in lumea deliciilor, dar prezinta si beneficii majore pentru sanatate: gustul lor este indragit atat de copii cat si de adulti, au efect…

    Pret:

    23.5 LEI
  • Bunatati pentru musafiri - Maria Tothne Libor - CASA

    Bunatati pentru musafiri

    De

    Editura

    Bunatati pentru musafiri. De la galuste de aur la jerbo Dupa cele trei carti de succes prin intermediul carora i-a condus pe cititori inlumea aluatului dospit si a coacerii painii, de data aceasta autoarea le…

    Pret:

    79 LEI
  • Preparate felurite de la tata mostenite. Retete de post - Andreea Neacsu - LUMEA CREDINTEI

    Preparate felurite de la tata mostenite. Retete de post

    De

    Editura

    Preparate felurite de la tata mostenite. Retete de post: Fara viclesug, fara savantlac, fara scumpatate. E o redutabila „stiinta” sa poti impaca arhitectura cu gatitul, adica utilul cu placutul, savoarea cu necesitatea, bucuria cu iluzia,…

    Pret:

    25 LEI
  • Mancaruri de post - SOPHIA

    Mancaruri de post

    De

    Editura

    Postul iti pare prea greu de strabatut? In Mancaruri de post vei afla un bun sprijin pentru neputinta ta. Insa in timp ce te desfeti de dulceata pusa in bucate de Ziditor, nu uita sa…

    Pret:

    18 LEI
  • Carnati, salamuri si leber - Franz Doppler - MAST

    Carnati, salamuri si leber

    De

    Editura

    Pret:

    18.5 LEI
  • Bucataria vesela - Anca Iorgoveanu, Gabriela Popescu - MULTICART

    Bucataria vesela

    De

    Editura

    Retete pentru un mic dejun sanatos si simpatic, ce produce zambete pur si simplu delicioase! Din cuprins: • Palatul cu flori • Iepuras dragalas si motat • Floricica Fifi • Un baietel vesel si cret…

    Pret:

    24.08 LEI
  • Retete istorice. Fursecuri si biscuiti de Craciun - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice. Fursecuri si biscuiti de Craciun

    De

    Editura

    In fiecare an, Sarbatoarea Nasterii Domnului ne umple sufletul de speranta, de dragoste si de bucurie. Ne dorim cu tarie sa impartasim aceasta curata emotie cu cei dragi. Asadar, sa imbracam caminul nostru in aroma…

    Pret:

    19.9 LEI
  • Vinaria de acasa - Steve Hughes - MAST

    Vinaria de acasa

    De

    Editura

    Indiferent daca aveti o pivnita plina cu vinuri mai vechi, produse acasa sau sunteti convertit recent la degustarea de vin din productia proprie, fara uneltele necesare nu se poate. Vinaria de acasa va ofera planuri…

    Pret:

    28 LEI
  • Cartea de bucate pentru copii. Retete pentru mamici si bunici - Maria Cristea Soimu - PARALELA 45

    Cartea de bucate pentru copii. Retete pentru mamici si bunici

    De

    Editura

    Mese savuroase din bucate sanatoase Copiii de azi sunt tot mai greu de multumit, iar sensul expresiei „ca la mama acasa” e tot mai diferit de cel traditional. Asa se face ca adesea ne vedem…

    Pret:

    45
    42.75 LEI
  • 203 retete de hrana vie - Mihaela Basoiu, Mihai Basoiu - METEOR PRESS

    203 retete de hrana vie

    De

    Editura

    Autorii va propun in aceasta carte de bucate 203 retete de „hrana vie” – preparate gatite fara foc – si 46 de retete de sucuri proaspete, concepute potrivit celor mai moderne teorii nutritioniste. Bucataria fara…

    Pret:

    25 LEI
  • Retete la gratar altfel reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu - INTEGRAL

    Retete la gratar altfel reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu

    De

    Editura

    Carbunii s-au incins, iar carnea si carnatii sfaraie ademenitor! Haideti, totusi, sa venim si cu ceva nou la masa! Nu e chiar o blasfemie sa infasori bananele verzi in… fasii stravezii de bacon si sa…

    Pret:

    17 LEI