Acasa/

/

Inginerie gastronomica

Autor:
Inginerie gastronomica - Romulus Gruia - CLARION
Detalii:
Inginerie gastronomica. Tratat de teoria gastronomiei si practica gastro industriei In lantul actului alimentar, dupa sectorul agricol si cel de industrie alimentara urmeaza, cu cea mai mare valoare adaugata, sectorul distinct de gastro industrie. Exprimarea…
Categorie
Editura
Autor

211.44

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2024
ISBN:
CLA978-606-95067-6-9
Recenzii
5/5

Descriere

Inginerie gastronomica. Tratat de teoria gastronomiei si practica gastro industriei In lantul actului alimentar, dupa sectorul agricol si cel de industrie alimentara urmeaza, cu cea mai mare valoare adaugata, sectorul distinct de gastro industrie.
Exprimarea stiintifica, tehnica si manageriala a acestuia este sustinuta de noul demers de Inginerie gastronomica . Prin aspecte teoretice si practice este subliniata importanta productiei culinare, conceptualizarea activitatilor alimentatiei bioarmonizate si a sistemului de restauratie cu toate tipurile sale de unitati de alimentatie publica, avand in prim plan industria restaurantelor.
Abordarea multidisciplinara la nivel de inginerie a gastronomiei poate solutiona tintele majore ale lumii de azi pe linia calitatii hranei, a sanatatii si longevitatii, dincolo de gatit si de retetele din cartile de bucate, atat de raspandite. In acest sens, mentionam doar cateva din directiile stiintifice analizate, regasite in inovarea culinara: gastronomia moleculara, nutrigenomica, gastronomia sanogena, digitalizare & IA etc., cu aplicatii tehnologice in bucatariile clasice pana la Haute cuisine , dar si in tendintele culinare moderne de excelenta, fusion, gastronomie personalizata s.a.

Inginerie gastronomica
de

Ar putea să îți placă și…

  • Romanian recipes, wines and customs - Radu Anton Roman - PAIDEIA

    Romanian recipes, wines and customs

    De

    Editura

    Editie in limba engleza. Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este…

    Pret:

    174.43 LEI
  • Cuisine Roumaine - PAIDEIA

    Cuisine Roumaine

    De

    Editura

    Livre dans lequel sont decrits des plaits de poisson et d’ecrevisses……

    Pret:

    37 LEI
  • Carte regala de bucate - Majestatea Sa Margareta - CURTEA VECHE

    Carte regala de bucate

    De

    Editura

    Volumul de fata le ofera cititorilor ocazia sa incerce si sa savureze preparatele culinare care se regasesc pe mesele Familiilor Regale din toata lumea. Titlul cartii, in editie actualizata, nu contine nicio metafora si nicio…

    Pret:

    95.14 LEI
  • Manual de gatit pentru copii - Nicol Maria Pucci - PARALELA 45

    Manual de gatit pentru copii

    De

    Editura

    Ma simt fericita si imi place, pentru ca stam toti impreuna si pun mana pe mancare! -Sofia, 6 ani Imi place mult sa gatesc, pentru ca ma simt liber si fara piedici. -Marco, 12 ani…

    Pret:

    58.15
    55.24 LEI
  • Cele mai delicioase 45 retete din carne - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 retete din carne

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor. Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile. Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti…

    Pret:

    14.8 LEI
  • Maine Taiem Porcul! - D. Brindu - VENUS

    Maine Taiem Porcul!

    De

    Editura

    Pret:

    3.5 LEI
  • Retete istorice cu carne de miel - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice cu carne de miel

    De

    Editura

    Retete istorice cu carne de miel – o colectie valoroasa de retete vechi cu carne de miel. 70 de retete autentice din perioada 1908-1971 redate exact asa cum au fost publicate la vremea respectiva. Retetele…

    Pret:

    18 LEI
  • Cura de orez - Dr. Gottschalk - VENUS

    Cura de orez

    De

    Editura

    Ei bine, de-acum inainte nu veti mai avea nici o problema nici cu obezitatea, nici cu ateroscleroza, nici cu digestia… Traiasca orezul, aliment complet, hranitor, energizant, apetisant, satios, usor digerabil, vitaminizant, mineralizant! Mancati orez si…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Calatorie culinara prin bucataria romaneasca traditionala - Liliana Moisan Bolbol - GALAXIA GUTENBERG

    Calatorie culinara prin bucataria romaneasca traditionala

    De

    Editura

    Cele mai iubite retete din bucataria romaneasca traditionala sunt prezentate aici pentru cei care doresc sa ne cunoasca gastronomia: turisti, straini interesati de aceasta parte delicioasa a culturii noastre, romani plecati demult care poate au…

    Pret:

    68.71 LEI
  • Berea artizanala. Ghidul complet al berarului amator

    De

    Editura

    BEREA ARTIZANALA BUNA Fabricarea artizanala a berii are o veche traditie. Timp de secole, s-a asimilat in multe locuri cu „activitatea casnica zilnica”, la fel cum era coacerea painii. Redescoperita la noi in anii 80,…

    Pret:

    55.5 LEI
  • E timpul conservelor - Louis Bourdeau - VENUS

    E timpul conservelor

    De

    Editura

    Pret:

    3.5 LEI
  • Bucatarie 2007 - Dan Chiriac, Violeta Borzea - NATIONAL

    Bucatarie 2007

    De

    Editura

    Aceasta culegere de retete este inspirata din bucataria traditionala romaneasca, dar cuprinde si retete specifice bucatariei internationale. Ineditul acestei carti consta in modalitatea de prezentare a retetelor, menite sa vina atat in ajutorul persoanelor specializate…

    Pret:

    98 LEI
Inginerie gastronomica
de