100 de minuni din varza, de: * * *
In zilele noastre sortimentul de varza consumata s-a largit. Multi o consuma chiar si fara carne, ca preparate crude sau in meniuri dietetice. Sunt notiuni relativ noi in bucatarie: varza creata chinezeasca, varza de Bruxelles sau salatele din varza cruda. Varza este un ingredient de baza ideal, fiindca posibilitatile ei de preparare sunt nelimitate. Se poate cali, praji, umple, cladi sau se poate face pane. Se pot prepara din ea mancaruri, supe, se poate combina cu oricare zarzavat sau fruct. Avantajul este ca gustul ei se armonizeaza cu majoritatea condimentelor, ca: marar, chimion, piper, foi de dafin, condimente iuti, maghiran, usturoi etc.
Sunt popoare a caror bucatarie se caracterizeaza prin folosirea diversificata a verzei, ca la cehi, francezi, nemti, rusi. In acest volum recomandam preparate din diferite soiuri de varza, ca: varza alba, varza rosie, varza creata, varza creata chinezeasca si din varza de Bruxelles. Am pus un accent deosebit pe bunatatile preparate din varza acra, datorita popularitatii lor si mai ales efectelor biologice benefice.
Caracteristici
Titlu:
100 de minuni din varza
Autor:
* * *
Editura:
Curtea Veche
Colectia:
Categoria cartii:
Bucatarie
Tradus de:
An aparitie:
2005
Numar pagini:
80
Format:
14 x 20 cm
Comentarii la 100 de minuni din varza
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.