Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti, de: Horia Virlan
Cartea Bucatele noastre de Horia Virlan contine retete ale unor preparate care au fost culese de autor in calatoriile prin tara, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sau"furate" de la cate o gospodina priceputa, dar toate au fost testate de autor in bucatarie, iar marea majoritate a preparatelor a suferit modificari in ceea ce priveste componenta ingredientelor si a tehnicilor culinare. Ingredientele si condimentele sunt cele comune, pe care le gasim in orice magazin, super market sau piata. Autorul nu a dorit sa impopotonez retete gatite de mamele si bunicile noastre cu ingrediente "fancy", doar din dorinta de ale face cat mai interesante.
Cartea este impartita in patru mari capitole, fiecarui capitol revenindu-i cate un anotimp. In acest fel vom intelege si de ce mancarurile romanesti se deosebesc de cele ale unori tari exotice. Noi avem privilegiul sa ne fi nascut intr-o tara cu o clima temperat continetala, ce are specifica impartirea in patru sezoane diferite in ceea ce ce priveste temperatura si nivelul precipitatiilor. Acest fapt a dus la cultivarea legumelor si fructelor ce rodesc doar in anumite perioade ale anului, asa ca bucataria romaneasca se bazeaza pe sezonalitate, neavand fructe si legume proaspete 12 luni pe an.
Pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa sarbatoreasca intr-un cadru familial anumite evenimente, autorul a rezervat fiecarui sfarsit de capitol cate o pagina ce contine cateva meniuri complete, specifice sezonului respectiv, retetele preparatelor fiind, bineinteles, regasite in capitolul cu pricina.
Caracteristici
Titlu:
Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai...
Autor:
Horia Virlan
Editura:
Noi - media print
Colectia:
Categoria cartii:
Bucatarie
Tradus de:
An aparitie:
2010
Numar pagini:
408
Format:
24 x 21,5
Comentarii la Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.