Croatia - Ghidul meniurilor, de: Valentina Iordan
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica", initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Croatia, aflata la confluenta mai multor lumi - latina, slava, musulmana, fino-ugrica - a dezvoltat o gastronomie care este imaginea mozaicului cultural al tarii. Datorita asezarii sale geografice, la limita Europei Centrale si pe malurile Mediteranei, la portile Balcanilor, nu putem vorbi despre o bucatarie a Croatiei ci, mai degraba, de mai multe zone gastronomice, care se intrepatrund pe alocuri si care au o serie de elemente comune, ramanand totusi diferite prin elementele specifice zonale. Vei gasi in acest volum numeroase produse specifice, de la branzeturi si produse din carne, pana la vinuri produse in diferite regiuni ale tarii, precum si alte produse renumite, recunoscute in lume. Si, pentru ca este absolut sigur ca dupa ce ai gustat diverse mancaruri in timpul calatoriilor tale, vei dori sa repeti experienta, ne-am gandit sa-ti oferim si cateva retete ale unor preparate foarte cunoscute si apreciate atat de locuitori cat si de turisti Si ca sa te ajutam si mai mult, am introdus si o serie de informatii utile, strict necesare in cazul unei calatorii in strainatate, precum si un mic dictionar gastronomic (bilingv), care iti poate fi de ajutor in comunicarea cu localnicii.
Caracteristici
Titlu:
Croatia - Ghidul meniurilor
Autor:
Valentina Iordan
Editura:
House of Guides
Colectia:
Categoria cartii:
Bucatarie
Tradus de:
An aparitie:
2009
Numar pagini:
96
Format:
115 x 210 - Coperta flexibila mm
Comentarii la Croatia - Ghidul meniurilor
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.