Dietoterapie Practica. 800 De Retete Culinare, de: CERNAIANU Laurentiu
Lucrarea contine elemente de dieta pentru unele dintre cele mai raspandite afectiuni, pentru fiecare categorie de boala fiind prezentate cateva generalitati asupra dietei care trebuie respectata, urmate de retete de pregatire a preparatelor alimentare recomandate bolnavilor respectivi. Retetele contin numarul de portii, materiile prime necesare, precum si modul de preparare. In sectiunea finala a cartii exista un index alfabetic al tuturor retetelor descrise.
Rezultat al unei bogate experiente a numerosi medici si dieteticieni (Laurentiu Cernaianu este medic specialist pediatru, cu o bogata experienta profesionala, autor al lucrarii Alimentatie si sanatate pentru copilul tau (3-15 ani). 400 de retete culinare ), care s-au preocupat de-a lungull timpului de aceste probleme, cartea se adreseaza unui public larg, care poate folosi din multitudinea de retete acelea care sunt potrivite afectiunii lor.
Cuprins: Regimuri alimentare in gastrita cronica hiperacida si boala ulceroasa cronica; Regimuri alimentare in bolile cardio-vasculare si hipertensiunea arteriala; Dietoterapia in hepatita cronica; Dietoterapia in afectiunile renale cronice; Tratamentul dietetic in diabetul zaharat fara complicatii; Dietoterapia in obezitate; Cantitatea de proteine, glucide si grasimi (la 100 g) si numarul de calorii din principalele alimente; Mijloace de masura culinare, Index alfabetic al preparatelor dietetice; Bibliografie.
Caracteristici
Titlu:
Dietoterapie Practica. 800 De Retete Culinare
Autor:
CERNAIANU Laurentiu
Editura:
All
Colectia:
Categoria cartii:
Dietoterapie
Tradus de:
An aparitie:
2000
Numar pagini:
352
Format:
Comentarii la Dietoterapie Practica. 800 De Retete Culinare
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.