Istoria gustului

De: ***

Istoria gustului

Editura: Vellant

An aparitie: 2008

ISBN:

  • Disponibilitate: produs disponibil

    Beneficiezi de o reducere de:

    13% cumparand acum!

     

  • Vezi preț! Comandă online!

    Cumpara acum

Istoria gustului, de: ***

Istoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncand o noua lumina asupra placerii de a manca. Rezultatul este o complexa istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante si placute ganduri despre mancare - ingrediente, preparare, prezentare - din preistorie pana in prezent. Care este motivul pentru care europenii, a caror bucatarie a fost una puternic condimentata incepand din vremea Imperiului Roman, au ajuns sa piarda complet gustul condimentelor pana in secolul al XIX-lea? Cum au influentat cafeaua si ciocolata obiceiurile culinare europene si comertul international? Care au fost originile sofisticatei si variatei bucatarii arabe? De la inceput pana la sfarsit, aceste pagini spun povestea incitanta si bogat ilustrata a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne tine in viata, ci ne face sa ne simtim vii. Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior seful Catedrei de Istorie. O autoritate in istoria medievala a Spaniei, el este autorul lucrarii Images of the Medieval Peasant, care a fost premiata de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins in 2002. Zeci de ani a cautat - si a gasit - mancaruri rafinate si noi experiente culinare in numeroase tari.

Caracteristici

Titlu:

Istoria gustului

Autor:

***

Editura:

Vellant

Colectia:

Categoria cartii:

Bucatarie

Tradus de:

An aparitie:

2008

Numar pagini:

0

Format:

Istoria gustului, de: ***

Fragmente

Comentarii la Istoria gustului

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.

Recomanda cartea Istoria gustului unui prieten

Carti de acelasi autor