Acasa/

/

Banchet frantuzit la Jaristea Locanta

Autor:
Banchet frantuzit la Jaristea Locanta - Aurora Nicolau - CARUSEL
Detalii:
Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o…
Categorie
Editura
Autor

69.9

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2024
ISBN:
9786069486641
Recenzii
5/5

Descriere

Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta!
O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o tara a carei cultura gastronomica a fost dusa cel mai aproape de perfectiune.
Nu mai este un secret pentru nimeni ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume. De altfel, aici s-a inventat si dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine.
Kera Calita de la Locanta Jaristea – numele de scena sub care este cunoscuta Aurora Nicolau – spune povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor personalitati din istoria Hexagonului care au avut un adevarat cult pentru retetele desavarsite care au scris si continua sa scrie istorie, nu doar la ele acasa ci si in Bucurestii Vechi. Aurora Nicolau,cunoscuta de toti cei dedati la placerie cabaretului culinar si artistic drept Kera Calita ot Jaristea Locanta, proveneind dintr-o veche familie – Leventis – a Baraganului lul Odobescu si a Metopolisului lui Stefan Banulescu, dar a crescut s-a Instruit in Bucurestii carturaresti, dupa care s-a aclult spre a face negustorie cu emoti de tot felul pe Podul Calitel, la doi pasi de gradina logofatulul Dudescu – In al carei mirador lenachita Vacarescu ii soptea duIci catrene unei soate de domnitor fanarlot – si la jumatatea drumului dintre zidurile Metropolei si manastirea lul Antim Ivireanu , unde a flintat cea mai veche biblioteca a urbei dambovitene.
Ea insasi a slujit o vreme intr-un asernenea paradis Iivresc, pentru ca mai apoi – cand faima Locantei a cucerlt sufletele celor impatimiti de lumea de odinioara – sa devina un important exeget al gastronomiei traditionale in carti precum Bucataria Balkaniei (2015, in colaborare cu eruditul Horia Pana) si Placerile pacatoase ale gastronomiei (2019) si, totodata, un hronicar de seama al timpurilor funambulesti de altadata – Tainica Inima a Bucurestilor (2017). Faptul ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume e deja un loc comun.
La urma urmei, francezii sunt cei care au inventat si au dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Aurora Nicolau a cules povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor gurmanzi din istoria Hexagonului si le-a adunat intr-o carte bogat „impanata“ vizual cu antichitati din propria colectie si „asezonata“ cu reproduceri ale unor meniuri frantuzesti veritabile, atat din La Belle Epoque, cat si din perioada interbelica.
– Dan Silviu Boerescu

Banchet frantuzit la Jaristea Locanta
de

Ar putea să îți placă și…

  • Strugurii - Maurice Messegue - VENUS

    Strugurii

    De

    Editura

    Strugurii. Vindeca anemia, artroza, astenia Strugurele este unul dintre cele mai uluitoare medicamente in ceea ce priveste dezintoxicarea organismului. Sucului de struguri, supranumit „lapte vegetal”, e intaritor si revigorant. Reumaticii, astenicii, anemicii se pot ameliora…

    Pret:

    3 LEI
  • 7 meniuri pentru 7 personalitati ale zilei - Maria Cristea Soimu - LETRAS

    7 meniuri pentru 7 personalitati ale zilei

    De

    Editura

    Constienta de sarcina pe care mi-am asumat-o in ultimul sfert de veac – aceea de a face cunoscuta bucataria romaneasca in lume, dar si generatiei tinere din tara mea, am luat hotararea de a pune…

    Pret:

    25 LEI
  • Retete istorice. Fursecuri si biscuiti de Craciun - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice. Fursecuri si biscuiti de Craciun

    De

    Editura

    In fiecare an, Sarbatoarea Nasterii Domnului ne umple sufletul de speranta, de dragoste si de bucurie. Ne dorim cu tarie sa impartasim aceasta curata emotie cu cei dragi. Asadar, sa imbracam caminul nostru in aroma…

    Pret:

    19.9 LEI
  • Hai, mamico, fa-mi mancare! - ROOSSA

    Hai, mamico, fa-mi mancare!

    De

    Editura

    Regimul zilnic si regimul alimentar trebuie sa corespunda varstei bebelusului dumneavoastra. In cartea Hai mamico fa-mi mancare veti gasi retete pentru copii care sunt selectate pe categoriile de varsta de la 1 la 7 ani,…

    Pret:

    25 LEI
  • Cele mai delicioase 45 retete de salate - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 retete de salate

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor. Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile. Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti…

    Pret:

    14 LEI
  • Vreti sa va ingrasati? - Auguste Moll Weis - VENUS

    Vreti sa va ingrasati?

    De

    Editura

    Cartea prezinta retete ce pot ajuta la cresterea in greutate. „150 de retete pentru rotunjimile mult-visate”…

    Pret:

    3 LEI
  • Retete de post si sarbatori crestine

    De

    Editura

    Sarbatorile crestine aduc cu ele un plus de bucurie, farmec si unitate a familiei, si asta… si prin bucataria traditionala! O carte de bucate este o declaratie de dragoste pe care tu, ca autor, o…

    Pret:

    45
    42.75 LEI
  • 203 retete de hrana vie - Mihaela Basoiu, Mihai Basoiu - METEOR PRESS

    203 retete de hrana vie

    De

    Editura

    Autorii va propun in aceasta carte de bucate 203 retete de „hrana vie” – preparate gatite fara foc – si 46 de retete de sucuri proaspete, concepute potrivit celor mai moderne teorii nutritioniste. Bucataria fara…

    Pret:

    25 LEI
  • Muraturi, sosuri si chutney din fructe si legume - Jennifer MacKenzie - MAST

    Muraturi, sosuri si chutney din fructe si legume

    De

    Editura

    Este atat de placut sa deschizi un borcan de muraturi, chutney sau sos de chili pregatite in casa, stiind ca fiecare ingredient a fost prelucrat in bucataria ta si ca toata prospetimea produselor culese din…

    Pret:

    15 LEI
  • Retete istorice cu carne de miel - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice cu carne de miel

    De

    Editura

    Retete istorice cu carne de miel – o colectie valoroasa de retete vechi cu carne de miel. 70 de retete autentice din perioada 1908-1971 redate exact asa cum au fost publicate la vremea respectiva. Retetele…

    Pret:

    17 LEI
  • Alimentatia bolnavilor de cancer - D.D. Chiriac - NATIONAL

    Alimentatia bolnavilor de cancer

    De

    Editura

    Alimentatia bolnavilor de cancer. Meniuri, retete culinare, suplimente naturiste Fara a avea pretentia de a fi exhaustiva, prezenta lucrare se vrea a fi un ghid practic la indemana tuturor celor afectati de aceasta boala, oferind…

    Pret:

    44.9
    38.16 LEI
  • Curioasa lume a vinului - Richard Vine - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Curioasa lume a vinului

    De

    Editura

    Curioasa lume a vinului. Vin si istorie, spirit si esenta O fermecatoare suita de personaje si idei pline de culoare, locuri celebre si istorii fascinante din ametitorul univers al creatorilor de vin. Richard Vine a…

    Pret:

    49.9 LEI