Acasa/

/

Bucatarie 2007

Autor:
Bucatarie 2007 - Dan Chiriac, Violeta Borzea - NATIONAL
Detalii:
Aceasta culegere de retete este inspirata din bucataria traditionala romaneasca, dar cuprinde si retete specifice bucatariei internationale. Ineditul acestei carti consta in modalitatea de prezentare a retetelor, menite sa vina atat in ajutorul persoanelor specializate…
Categorie
Editura
Autor

98

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2008
ISBN:
9789736590979
Recenzii
5/5

Recenzia noastra

Cartea „Bucatarie 2007” scrisă de Dan Chiriac reprezintă o lucrare de referință în domeniul culinar, prin abordarea sa cuprinzătoare și inovatoare. Autorul a reușit să creeze o colecție de rețete care nu numai că onorează tradiția culinară românească, dar și se deschide către bucătăria internațională, oferind cititorilor o varietate largă de opțiuni.

Unul dintre punctele forte ale acestei cărți este modul în care sunt prezentate rețetele. Fiecare rețetă este detaliată cu consumul specific de materii prime pentru 10 porții, gramajul produsului finit pentru o porție și procesul tehnologic de preparare. Această abordare nu numai că facilitează pregătirea bucatelor, dar și asigură o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Structurarea cărții în nouă capitole, corespunzătoare diferitelor grupe de semipreparate și preparate culinare, permite cititorilor să navigheze cu ușurință prin conținut. De asemenea, includerea metodelor moderne de preparare culinară pentru menținerea factorilor nutritivi și a metodologiei de determinare a valorii calorice și nutritive a preparatelor reprezintă un avantaj semnificativ.

Cu aproximativ 1500 de rețete, „Bucatarie 2007” este o resursă valoroasă pentru oricine este interesat de arta culinară, indiferent dacă este vorba de profesioniști în domeniu sau de cei care doresc să se inițieze. Abordarea științifică și atenția acordată echilibrului nutrițional fac din această carte o unealtă utilă pentru promovarea unei alimentații sănătoase.

În concluzie, „Bucatarie 2007” de Dan Chiriac este o lucrare valoroasă care merită atenția tuturor celor pasionați de bucătărie. Prin conținutul său bogat și abordarea inovatoare, cartea oferă o bază solidă pentru explorarea și aprecierea artei culinare.

Bucatarie 2007
de

Descriere

Aceasta culegere de retete este inspirata din bucataria traditionala romaneasca, dar cuprinde si retete specifice bucatariei internationale. Ineditul acestei carti consta in modalitatea de prezentare a retetelor, menite sa vina atat in ajutorul persoanelor specializate in acest domeniu, cat si al celor care doresc sa se initieze in arta culinara.
Fiecare reteta contine consumul specific de materii prime pentru 10 portii, gramajul produsului finit pentru o portie si procesul tehnologic de preparare, fiind conceputa pe ideea asigurarii unei alimentatii fundamentate pe principii stiintifice. In pas cu cerintele gastronomiei, aceasta culegere – care contine circa 1500 de retete – este destinata sa contribuie la promovarea unui consum sporit de legume, in concordanta cu principiile echilibrate nutritional, precum si la diversificarea sortimentului in acest sector.
Cartea este structurata in noua capitole, corespunzatoare diferitelor grupe de semipreparate si preparate culinare, si contine, de asemenea, principalele metode moderne de preparare culinara pentru mentinerea factorilor nutritivi continuti de materiile prime, precum si metodologia de determinare a valorii calorice si nutritive a preparatelor culinare, usor accesibile fiecarei persoane interesate. Departe de a se considera o culegere exhaustiva de retete, aceasta carte lasa totusi posibilitatea unei viitoare completari si, urmand indeaproape modalitatea de preparare, se poate realiza cu succes un paralelism intre preferintele dumneavoastra culinare si retetele de fata.
Speram ca aceasta editie – a zecea – sa preintampine asteptarile, cerintele si preferintele cititorilor nostri, pe ale caror opinii ne bazam in perfectionarea acestei lucrari.

Bucatarie 2007
de

Ar putea să îți placă și…

  • Mancaruri din peste - ROOSSA

    Mancaruri din peste

    De

    Editura

    Mancarurile din peste sunt foarte folositoare si gustoase, uimindu-ne prin diversitatea si aroma lor deosebita. Chiar si din cel mai ieftin peste, din legume obisnuite si diverse condimente se pot gati mancaruri dintre cele mai…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Bucatarie medievala portugheza - PAIDEIA

    Bucatarie medievala portugheza

    De

    Editura

    Pret:

    73.61 LEI
  • Brutaria de acasa - Christian Ofner - MAST

    Brutaria de acasa

    De

    Editura

    Brutaria de acasa.Chifle, cornuri, batoane, covrigi, minibaghete si multe altele Christian Ofner isi doreste ca oamenii sa „savureze” in adevaratul sens al cuvantului mestesugul coacerii painii. Acesta tine cursuri de preparare a produselor de panificatie,…

    Pret:

    40.18 LEI
  • Paste. 50 de retete simple - DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

    Paste. 50 de retete simple

    De

    Editura

    Pastele – mandria si spiritul Italiei! Aceasta carte le propune cititorilor cele mai cunoscute 50 de retete traditionale cu paste, asa cum sunt ele recomandate de compania Barilla, peste tot in lume….

    Pret:

    67.66
    64.28 LEI
  • Marmiton. Ce mancam azi? in 365 zile - DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

    Marmiton. Ce mancam azi? in 365 zile

    De

    Editura

    Retete usoare, pentru gurmanzi pofticiosi. Secrete culinare dezvaluite in 365 de supersfaturi! Acest minicalendar va ofera retete absolut delicioase pentru fiecare zi din an. Ca bonus, veti descoperi liste cu produse de sezon (fructe, legume,…

    Pret:

    72.94
    69.29 LEI
  • Garnituri - Academia Barilla - METEOR PRESS

    Garnituri

    De

    Editura

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera…

    Pret:

    37 LEI
  • Vinaria de acasa - Steve Hughes - MAST

    Vinaria de acasa

    De

    Editura

    Indiferent daca aveti o pivnita plina cu vinuri mai vechi, produse acasa sau sunteti convertit recent la degustarea de vin din productia proprie, fara uneltele necesare nu se poate. Vinaria de acasa va ofera planuri…

    Pret:

    29.61 LEI
  • Carte de bucate alese pentru diabetici - Mariana Rabinca - EVANGHELISMOS

    Carte de bucate alese pentru diabetici

    De

    Editura

    Cele mai bune sfaturi de urmat pentru scaderea glicemiei: – cultivarea unei stari de bine – evitarea stresului – consumul alimentelor cu IG redus – mentinerea greutatii corporale in limite normale – evitarea consumului de…

    Pret:

    21.15 LEI
  • Jamie si petrecerea de vineri seara - Jamie Oliver - CURTEA VECHE

    Jamie si petrecerea de vineri seara

    De

    Editura

    Jamie si petrecerea de vineri seara. Retete savuroase de weekend pentru prieteni si familie – Carte de bucate Incercati cele mai gustoase preparate din emisiunea TV de succes Jamie & Jimmy’s Friday Night Feast, alese…

    Pret:

    146.95
    139.6 LEI
  • Chiolhanurile... Mierii! - D.E. Du Brin - VENUS

    Chiolhanurile… Mierii!

    De

    Editura

    Ce poate fi mai bun decat un hidromel? Ori un cocteil cu miere si scortisoara? Sau un flip din cirese si miere? Ori un rachiu de caise cu miere? Ca sa nu mai vorbim si…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Sfaturi practice si dulceturile casei mele - Smaranda Sburlan - IULIAN CART

    Sfaturi practice si dulceturile casei mele

    De

    Editura

    Pret:

    7.41 LEI
  • Carte de bucate boieresti - Mihail Kogalniceanu, Kostache Negruzzi - VREMEA

    Carte de bucate boieresti

    De

    Editura

    In editura romaneasca, cea dintai carte de bucate randuite pare sa fie 200 retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti, aparuta la Iasi in 1841, la Cantora Foii Satesti, ai caror autori –…

    Pret:

    25 LEI
Bucatarie 2007
de