Acasa/

/

Bucatarie. Retetar general

Autor:
Bucatarie. Retetar general - Dan Chiriac, Violeta Borzea, Daniela Chiriac - NATIONAL
Detalii:
Aceasta culegere de retete este inspirata din bucataria traditionala romaneasca, dar cuprinde si retete specifice bucatariei internationale. Ineditul acestei carti consta in modalitatea de prezentare a retetelor, menite sa vina atat in ajutorul persoanelor specializate…
Categorie
Editura
Autor

115.92

136.38
LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2025
ISBN:
9786063917264
Recenzii
5/5

Descriere

Aceasta culegere de retete este inspirata din bucataria traditionala romaneasca, dar cuprinde si retete specifice bucatariei internationale. Ineditul acestei carti consta in modalitatea de prezentare a retetelor, menite sa vina atat in ajutorul persoanelor specializate in acest domeniu, cat si al celor care doresc sa se initieze in arta culinara.
Fiecare reteta contine consumul specific de materii prime pentru 10 portii, gramajul produsului finit pentru o portie si procesul tehnologic de preparare, fiind conceputa pe ideea asigurarii unei alimentatii fundamentate pe principii stiintifice. In pas cu cerintele gastronomiei, aceasta culegere – care contine circa 1500 de de retete – este destinata sa contribuie la promovarea unui consum sporit de legume, in concordanta cu principiile echilibrate nutritional, precum si la diversificarea sortimentului in acest sector.
Cartea este structurata in noua capitole, corespunzatoare diferitelor grupe de semipreparate si preparate culinare, si contine, de asemenea, principalele metode moderne de preparare culinara pentru mentinerea factorilor nutritivi continuti de materiile prime, precum si metodologia de determinare a valorii calorice si nutritive a preparatelor culinare, usor accesibile fiecarei persoane interesate. Reusita fiecarei retete depinde intr-o foarte mare masura de respectarea cu strictete a gramajelor prezentate in tabele, precum si a metodei de preparare specifice.
Diversitatea, aspectul placut si atragator al preparatelor culinare, atentia si grija cu care vor fi servite vor contribui cu certitudine la asigurarea unor meniuri zilnice deosebite. Departe de a se considera o culegere exhaustiva de retete, aceasta carte lasa totusi posibilitatea unei viitoare completari si, urmand indeaproape modalitatea de preparare, se poate realiza cu succes un paralelism intre preferintele dumneavoasta culinare si retetele de fata.
In plus, cartea prezinta solutii practice si raspunde la cele mai diferite probleme pe care le intampinam zilnic in preocuparile noastre pentru imbunatatirea calitatii alimentatiei cotidiene. Incheiem cu speranta ca fiecare cititor, gurmand sau nu, va descoperi in prezenta lucrare atat informatii utile, cat si retete culinare de mare interes.
Speram ca aceasta editie – a zecea – sa preintampine asteptarile, cerintele si preferintele cititorilor nostri, pe ale caror opinii ne bazam in perfectionarea acestei lucrari.

Bucatarie. Retetar general
de

Ar putea să îți placă și…

  • Banchet frantuzit la Jaristea Locanta - Aurora Nicolau - CARUSEL

    Banchet frantuzit la Jaristea Locanta

    De

    Editura

    Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o…

    Pret:

    73.9 LEI
  • Forma gustului - Laura Cosoi - CURTEA VECHE

    Forma gustului

    De

    Editura

    Forma gustului. Retete din interior spre exterior Mai mult decat o carte de bucate, am scris o marturisire: ma dezvalui printre secretele care fac din hrana un ingredient al schimbarii profunde. Inspira-te din dru­mul lung…

    Pret:

    74.01
    70.31 LEI
  • 151 retete de post - Mihai Basoiu - METEOR PRESS

    151 retete de post

    De

    Editura

    Postul reprezinta unul dintre cele mai binefacatoare mijloace de pastrare a sanatatii si a limpezimii gandirii, ajutand organismul sa elimine toxinele acumulate printr-o alimentatie neatenta si ingaduindu-i sufletului sa se apropie, dupa ravna fiecaruia, de…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Chiolhanurile... Mierii! - D.E. Du Brin - VENUS

    Chiolhanurile… Mierii!

    De

    Editura

    Ce poate fi mai bun decat un hidromel? Ori un cocteil cu miere si scortisoara? Sau un flip din cirese si miere? Ori un rachiu de caise cu miere? Ca sa nu mai vorbim si…

    Pret:

    3.18 LEI
  • Sur L Eau-De-Vie De Roumanie - PAIDEIA

    Sur L Eau-De-Vie De Roumanie

    De

    Editura

    Pret:

    37 LEI
  • Aveti copii mofturosi? - Alexandre Dumas - VENUS

    Aveti copii mofturosi?

    De

    Editura

    Mame, dormiti fara de griji: copiii dumneavoastra nu vor mai face tot felul de mofturi la masa. Retetele pe care vi le propunem n-au rival. Ele va vor face sa asteptati cu bucurie ora mesei….

    Pret:

    3.18 LEI
  • 100 de aperitive de post de dulce - ORTODOXIA

    100 de aperitive de post de dulce

    De

    Editura

    In aceasta carte, vei descoperi o selectie variata de aperitive care nu doar pot sa transforme fiecare masa intr-o experienta de neuitat, dar si sa-i adauge un strop de eleganta. Aperitivele sunt mai mult decat…

    Pret:

    12.69 LEI
  • Retete din bucataria lumii - Mircea Georgescu - SIGMA

    Retete din bucataria lumii

    De

    Editura

    Retetele selectate in aceasta carte sunt necesare oricarei gospodine care se respecta si isi respecta casa. Asemanatoare mancarurilor romanesti sau exotice – dar posibil de preparat datorita unor magazine specializate pe ingredientele folosite pe diverse…

    Pret:

    26.43
    25.11 LEI
  • Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun - Jamie Oliver - CURTEA VECHE

    Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun

    De

    Editura

    Nici nu va pot spune cat de mult am visat sa scriu aceasta carte. Este cea mai grozava carte pe care am realizat-o vreodata si m-am straduit sa iasa o lucrare clasica si moderna in…

    Pret:

    132.15
    125.54 LEI
  • De re culinaria - Pastorel Teodoreanu - AGORA

    De re culinaria

    De

    Editura

    Editia de fata reuneste pentru prima oara articolele publicate de Al. O. Teodoreanu in cadrul rubricilor „Cronica gastronomica”, „Gastronomice”, „Din carnetul unui gastronom”, sustinute sapatamanal, de-a lungul anilor, in „Adevarul literar si artistic” (1933-1934), „Glasul…

    Pret:

    41.76 LEI
  • Pachet 2 carti: Retete pentru Postul si Sarbatoarea Pastelui + Cartea Pastelui - CUANTIC

    Pachet 2 carti: Retete pentru Postul si Sarbatoarea Pastelui + Cartea Pastelui

    De

    Editura

    Pachetul contine titlurile: • Retete pentru Postul si Sarbatoarea Pastelui (80 pagini) • Cartea Pastelui (128 pagini) • Retete pentru Postul si Sarbatoarea Pastelui : Cartea reprezinta o culegere de zeci de retete delicioase, potrivite…

    Pret:

    21.14 LEI
  • Aperitive pentru cina - Noemie Strouk - RAO

    Aperitive pentru cina

    De

    Editura

    55 de retete simple pentru momentele in care te trezesti cu musafiri pe nepusa masa. Extrem de usor de pregatit, cu ingrediente putine, delicioase si aratoase, aceste aperitive va vor scoate din impas si vor…

    Pret:

    44.4
    37.74 LEI
Bucatarie. Retetar general
de