Acasa/

/

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara

Autor:
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara - Radu Anton Roman - PAIDEIA
Detalii:
Volumul este redactat in Editie Jubiliara si contine admirabile reproduceri dupa picturi originale. Gabriel Liiceanu, experimentand febril intre exotic si patriarhal, amestec periculos si suculent de senzatii fruste si surprize inclasabile, Bejing, Paris si Caracal…
Categorie
Editura
Autor

318

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2016
ISBN:
9789735969462
Recenzii
5/5

Descriere

Volumul este redactat in Editie Jubiliara si contine admirabile reproduceri dupa picturi originale. Gabriel Liiceanu, experimentand febril intre exotic si patriarhal, amestec periculos si suculent de senzatii fruste si surprize inclasabile, Bejing, Paris si Caracal conciliate spectaculos, cu panasul de rigoare.
Mihai Oroveanu, elaborat, dictatorial si gingas, atent la ornamentica. La semitonuri si sub-gusturi, fara sa neglijeze, la momentul oportun, percutia proteinei radicale.
Mircea Dinescu, in sfarsit, invadator, viguros, acut, capabil, pe neasteptate, de delicateturi narcotizante, de arome sub-luminale, dar si de viraje scurte, cu energice schimbari de registru, de natura sa produca sub cerul gurii multicolore explozii. Aceasta carte apare si apare si apare si ne gindim ca nu va disparea niciodata sau macar in acest secol in care inca putem vorbi despre noi ca despre fiinte pofticioase; a fost editata prima data acum 15 ani si consideram ca acum avem un jubileu.
Editura isi aduce aminte ca lucrarea bucate vinuri si obiceiuri romanesti este urmarea unei viziuni a etnoculinarului romanesc, pe care vestitul scriitor si om de tele-viziune Radu Anton Roman a avut o umblind intr o vara prin satele prafuite ale patriei. Scrierea a coincis cu o larga cercetare documentara care a hranit bogat si suculent si emiunea de la ProTv si a mingiat timp de 7 ani duminica de duminica pe romanii nostalgici, si pe cei curiosi, si pe cei rafinati, si pe cei ce se uitau in jur sa gaseasca o formula identitatara cu care sa impace mai usor.
Facind atit de mult timp asta, in felul lui constiincios, vesel si dezmvolt, Radu anton Roman a umplut, cu statura sa imensa, acea „sectiune a patrimoniului cultural national imaterial” pe care o vedea la baza existentei poporului roman, puternic legat de pamantul lui. Aniversam o fapta importanta a unui om important.
Ion Bansoiu Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e a scrie.
Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei.
Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta jubilatia.
Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor. Siestea e activitate de cercetare.
Ponciful unitatii de grant a expresiei culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera pentru a face loc unei diversitati feerice. Adevarului canonic i se substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda.
Suntem in plin postmodernism – vor spune cativa universitari famelici. As!
A se slabi! Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant, mai firesc si mai apetisant”, conform lui Gabriel Liiceanu.
Volumul reprezinta o invitatie concreta la cunoastere precum si la aprecierea hranei, dar de asemenea, poate fi un cadou exclusivist tuturor celor indragostiti de viata frumoasa.

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara
de

Ar putea să îți placă și…

  • Preparate felurite de la tata mostenite. Retete de post - Andreea Neacsu - LUMEA CREDINTEI

    Preparate felurite de la tata mostenite. Retete de post

    De

    Editura

    Preparate felurite de la tata mostenite. Retete de post: Fara viclesug, fara savantlac, fara scumpatate. E o redutabila „stiinta” sa poti impaca arhitectura cu gatitul, adica utilul cu placutul, savoarea cu necesitatea, bucuria cu iluzia,…

    Pret:

    27 LEI
  • Trandafiri din mar si mici foitaje - RAO

    Trandafiri din mar si mici foitaje

    De

    Editura

    Ati auzit deja vorbindu-se de noua moda culinara si de foitaje, vedetele experientei finger food. Va veti da repede seama ca nu exista ceva mai incitant! Taiati, intindeti, rulati, coaceti… Nimic mai simplu! Aceasta carte…

    Pret:

    30.65
    26.05 LEI
  • Retete culese de la cinci brasovence - Georgeta Filitti - EDITURA CREATOR

    Retete culese de la cinci brasovence

    De

    Editura

    E simplu, e complicat sa pregatesti masa? Romania profunda se dezvaluie si prin bucatarie. Retete venite de nici unde, adaosuri succesive de la rude, prietene, dadace, din lecturi intamplatoare prin almanahuri ori foi de calendar…

    Pret:

    40.18 LEI
  • Romanian Gastronomy in the XXI Century - Adriana Popescu, Andreea Bogdan - BUSINESS ADVISER

    Romanian Gastronomy in the XXI Century

    De

    Editura

    Gastronomia romaneasca in secolul XXI poate propulsa tara in topul destinatiilor turistice O premiera editoriala, „Romanian Gastronomy in the XXI Century“, album bilingv cu fotografii de preparate culinare traditionale realizate in maniera moderna, marcheaza avanpremiera…

    Pret:

    79.18 LEI
  • Patru castele in patru anotimpuri. Carte regala de bucate - Majestatea Sa Margareta - CURTEA VECHE

    Patru castele in patru anotimpuri. Carte regala de bucate

    De

    Editura

    Patru castele in patru anotimpuri. Carte regala de bucate – O calatorie culinara Acest volum este deopotriva o incursiune prin castelele regale ale Romaniei si o colectie de retete culinare savuroase, in care ingredientele specifice…

    Pret:

    105.72 LEI
  • Carte de bucate de la Manastirea Cutlumus din Muntele Athos - Ieromonahul Filotheos - SOPHIA

    Carte de bucate de la Manastirea Cutlumus din Muntele Athos

    De

    Editura

    Atunci cand avem in inima noastra ganduri frumoase, mancarea, dincolo de mestesugul gatitului, are ceva inexplicabil: are harul lui Dumnezeu, devenind intr‑adevar „hrana ingerilor”, iar nu a oamenilor. De ce are nevoie o mancare? Intai…

    Pret:

    38 LEI
  • Ciocolata. 50 de retete simple - CREATIVE PUBLISHING

    Ciocolata. 50 de retete simple

    De

    Editura

    Ah, ciocolata! Neagra, cu lapte, alba… cu umplutura de vanilie sau cu extract de cafea; cu fructe uscate sau cu lichior; combinata cu capsune sau cu portocale…sigur nu exista ceva mai tentant, mai placut si…

    Pret:

    67.66
    64.28 LEI
  • Retete pentru postul si sarbatoarea Pastelui - CUANTIC

    Retete pentru postul si sarbatoarea Pastelui

    De

    Editura

    Cartea reprezinta o culegere de zeci de retete delicioase, potrivite atat pentru perioada Postului Pastelui cat si pentru masa festiva de Paste. De asemenea, la finalul cartii sunt prezentate descrierile si proprietatile terapeutice ale mai…

    Pret:

    21.14 LEI
  • Marea carte de bucate romanesti - Maria Cristea Soimu - PARALELA 45

    Marea carte de bucate romanesti

    De

    Editura

    1000+ retete traditionale si moderne Aperitive, salate si garnituri; Sosuri; Sufleuri si budinci; Paine si preparate din fainoase; Preparate din gris, malai si orez; Borsuri, ciorbe si supe; Preparate din legume; Preparate din carne de…

    Pret:

    84.58 LEI
  • Deserturi raw pentru parinti si copii sanatosi ed.III - Ligia Pop - CURTEA VECHE

    Deserturi raw pentru parinti si copii sanatosi ed.III

    De

    Editura

    Ligia Pop este un nume recunoscut in domeniul alimentatiei raw food din Romania, dar si pe plan international. Consultant in nutritie raw si maestru bucatar in alimentatia vegana fara foc, a publicat sase carti de…

    Pret:

    51.81
    49.22 LEI
  • Studiul China. Colectia de retete a vedetelor - Leanne Campbell - ADEVAR DIVIN

    Studiul China. Colectia de retete a vedetelor

    De

    Editura

    Studiul China. Colectia de retete a vedetelor. Retete vegetariene integrale de la bucatarii vostri favoriti Cu participarea maestrilor vostri gastronomi favoriti si a autorilor vostri favoriti de carti de bucate, Studiul China – Colectia de…

    Pret:

    40 LEI
  • Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun

    De

    Editura

    33 de retete autentice din perioada 1908-1971 De Craciun, sa sarbatorim cu dragoste si pace Nasterea Domnului alaturi de cei dragi, rasfatandu-ne cu dulciuri cu ciocolata pregatite dupa aceste retete istorice, retete autentice din perioada…

    Pret:

    22 LEI
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara
de