Acasa/

/

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara

Autor:
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara - Radu Anton Roman - PAIDEIA
Detalii:
Volumul este redactat in Editie Jubiliara si contine admirabile reproduceri dupa picturi originale. Gabriel Liiceanu, experimentand febril intre exotic si patriarhal, amestec periculos si suculent de senzatii fruste si surprize inclasabile, Bejing, Paris si Caracal…
Categorie
Editura
Autor

300

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2016
ISBN:
9789735969462
Recenzii
5/5

Descriere

Volumul este redactat in Editie Jubiliara si contine admirabile reproduceri dupa picturi originale. Gabriel Liiceanu, experimentand febril intre exotic si patriarhal, amestec periculos si suculent de senzatii fruste si surprize inclasabile, Bejing, Paris si Caracal conciliate spectaculos, cu panasul de rigoare.
Mihai Oroveanu, elaborat, dictatorial si gingas, atent la ornamentica. La semitonuri si sub-gusturi, fara sa neglijeze, la momentul oportun, percutia proteinei radicale.
Mircea Dinescu, in sfarsit, invadator, viguros, acut, capabil, pe neasteptate, de delicateturi narcotizante, de arome sub-luminale, dar si de viraje scurte, cu energice schimbari de registru, de natura sa produca sub cerul gurii multicolore explozii. Aceasta carte apare si apare si apare si ne gindim ca nu va disparea niciodata sau macar in acest secol in care inca putem vorbi despre noi ca despre fiinte pofticioase; a fost editata prima data acum 15 ani si consideram ca acum avem un jubileu.
Editura isi aduce aminte ca lucrarea bucate vinuri si obiceiuri romanesti este urmarea unei viziuni a etnoculinarului romanesc, pe care vestitul scriitor si om de tele-viziune Radu Anton Roman a avut o umblind intr o vara prin satele prafuite ale patriei. Scrierea a coincis cu o larga cercetare documentara care a hranit bogat si suculent si emiunea de la ProTv si a mingiat timp de 7 ani duminica de duminica pe romanii nostalgici, si pe cei curiosi, si pe cei rafinati, si pe cei ce se uitau in jur sa gaseasca o formula identitatara cu care sa impace mai usor.
Facind atit de mult timp asta, in felul lui constiincios, vesel si dezmvolt, Radu anton Roman a umplut, cu statura sa imensa, acea „sectiune a patrimoniului cultural national imaterial” pe care o vedea la baza existentei poporului roman, puternic legat de pamantul lui. Aniversam o fapta importanta a unui om important.
Ion Bansoiu Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e a scrie.
Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei.
Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta jubilatia.
Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor. Siestea e activitate de cercetare.
Ponciful unitatii de grant a expresiei culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera pentru a face loc unei diversitati feerice. Adevarului canonic i se substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda.
Suntem in plin postmodernism – vor spune cativa universitari famelici. As!
A se slabi! Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant, mai firesc si mai apetisant”, conform lui Gabriel Liiceanu.
Volumul reprezinta o invitatie concreta la cunoastere precum si la aprecierea hranei, dar de asemenea, poate fi un cadou exclusivist tuturor celor indragostiti de viata frumoasa.

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara
de

Ar putea să îți placă și…

  • Delicioasa carte a Indiei. Delicious Book of India - Simona Harastasan - CASA CARTII DE STIINTA

    Delicioasa carte a Indiei. Delicious Book of India

    De

    Editura

    Editie bilingva. Romana-engleza De profesie informatician intr-o companie clujeana, Simona Harastasan picteaza oameni, locuri si simboluri ale Indiei. Cu fiecare lucrare se naste o poveste, iar toate, impreuna, spun povestea Indiei vazute prin ochii Simonei….

    Pret:

    75 LEI
  • Expert in vin in 24 de ore - Jancis Robinson - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Expert in vin in 24 de ore

    De

    Editura

    Jancis Robinson, preoteasa mondiala a vinului, este autoarea celebrelor volume Oxford Companion to Wine si World Atlas of Wine si a rubricii de vin din Financial Times. S T I I N T A ,…

    Pret:

    39.9 LEI
  • Gaina batrana face zeama buna - Armand Lebault - VENUS

    Gaina batrana face zeama buna

    De

    Editura

    Va oferim si noi tot felul de retete din carne de gaina, si mai vechi, si mai noi, unele aproape uitate, toate insa foarte ieftine si minunate la gust. E-adevarat ca am pus si cateva…

    Pret:

    3 LEI
  • Mancaruri din peste - ROOSSA

    Mancaruri din peste

    De

    Editura

    Mancarurile din peste sunt foarte folositoare si gustoase, uimindu-ne prin diversitatea si aroma lor deosebita. Chiar si din cel mai ieftin peste, din legume obisnuite si diverse condimente se pot gati mancaruri dintre cele mai…

    Pret:

    25 LEI
  • Vinaria de acasa - Steve Hughes - MAST

    Vinaria de acasa

    De

    Editura

    Indiferent daca aveti o pivnita plina cu vinuri mai vechi, produse acasa sau sunteti convertit recent la degustarea de vin din productia proprie, fara uneltele necesare nu se poate. Vinaria de acasa va ofera planuri…

    Pret:

    28 LEI
  • ONE. Minuni intr-o singura tigaie - Jamie Oliver - CURTEA VECHE

    ONE. Minuni intr-o singura tigaie

    De

    Editura

    #1 Sunday Times Bestseller 120 de retete accesibile, cu maxim 8 ingrediente fiecare, de pregatit intr-un singur vas. Ideale pentru cina in familie, un pranz rapid cand lucrezi de acasa sau o seara cu prietenii….

    Pret:

    149 LEI
  • Carte regala de bucate - Majestatea Sa Margareta - CURTEA VECHE

    Carte regala de bucate

    De

    Editura

    Volumul de fata le ofera cititorilor ocazia sa incerce si sa savureze preparatele culinare care se regasesc pe mesele Familiilor Regale din toata lumea. Titlul cartii, in editie actualizata, nu contine nicio metafora si nicio…

    Pret:

    90 LEI
  • Gastronomice - Pastorel Teodoreanu - AGORA

    Gastronomice

    De

    Editura

    O carte cu… ceva piper si-un pic de sare… caci si bucataria e o arta, atunci cand bucatarul e artist. Bucataria, ca si istoria, tine si de stiinta si de arta. E de amandoua cate…

    Pret:

    28.8 LEI
  • Arta simplitatii in bucatarie - Dominique Loreau - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Arta simplitatii in bucatarie

    De

    Editura

    Daca bucataria s-ar transforma in refugiul tau de calm si senin? Un vis prea frumos ca sa fie adevarat? Dominique Loreau ne arata ca nu este imposibil. Inspirandu-se din cultura japoneza, al carei principiu de…

    Pret:

    44.9 LEI
  • Berea artizanala - Greg Hughes - CASA

    Berea artizanala

    De

    Editura

    Berea artizanala. Cum sa stapanesti arta fabricarii berii la domiciliu Cartea Berea artizanala – Cum sa stapanesti arta fabricarii berii la domiciliu , vine in ajutorul acelora care doresc sa-si pregateasca singuri licoarea mult agreata….

    Pret:

    89
    84.55 LEI
  • Afinarea. Arta innobilarii branzeturilor - Volker Waltmann, Christine Schneider - MAST

    Afinarea. Arta innobilarii branzeturilor

    De

    Editura

    De ani buni, editura M.A.S.T a pus la dispozitia cititori;or mai multe lucrari referitoare la prelucrarea laptelui in vederea obtinerii de produse lactate, cu retete de la cele mai simple pana la unele mai complicate,…

    Pret:

    29 LEI
  • Bucataria medievala andaluza - PAIDEIA

    Bucataria medievala andaluza

    De

    Editura

    Bucatarie andaluza din vremea califatului Almohad (secolulu al XIII-lea). Cateva retete alese din cartea de bucate in Magreb si Andaluzia in vremea Almohazilor. Lucrarea a fost compilata de un scrib undeva dupa anul 1400, si…

    Pret:

    54 LEI