Acasa/

/

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita

Autor:
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita - Radu Anton Roman - PAIDEIA
Detalii:
Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e…
Categorie
Editura
Autor

162

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2020
ISBN:
9786067484090
Recenzii
5/5

Descriere

Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e a scrie.
Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei.
Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta jubilatia.
Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor. Siestea e activitate de cercetare.
Ponciful unitatii de grant a expresiei culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera pentru a face loc unei diversitati feerice. Adevarului canonic i se substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda.
Suntem in plin postmodernism – vor spune cativa universitari famelici. As!
A se slabi! Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant, mai firesc si mai apetisant”, conform lui Gabriel Liicean

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita
de

Ar putea să îți placă și…

  • Enciclopedia Vinului - Madeline Puckette, Justin Hammack - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Enciclopedia Vinului

    De

    Editura

    O desavarsita introducere in arta vinului, o abordare practica si candida, cu grafica profesionista, inteligenta si vibranta, care simplifica informatia complexa, astfel incat orice novice va putea alege vinul potrivit pentru cele mai rafinate companii….

    Pret:

    119.9
    89.92 LEI
  • Sprit. 25 de retete - Sandrine Houdre-Gregoire - RAO

    Sprit. 25 de retete

    De

    Editura

    Cine nu cunoaste inca spritul? Este cocktailul aperitiv la moda care va va racori vara! Cu a lui culoare portocalie si bulele sale ne transporta imediat in Italia! Dolce Sprit, Bloody Sprit, Mojito Sprit, French…

    Pret:

    28
    21 LEI
  • Carnati de casa. Retete de preparare, principii si ingrediente de baza - Franz Fink - MAST

    Carnati de casa. Retete de preparare, principii si ingrediente de baza

    De

    Editura

    Vreti sa preparati pe cont propriu rulada de ficat? Sau sa va bucurati de niste carnati cabanos facuti in casa? Pas cu pas, aceasta carte va arata cum sa faceti carbati de casa, salam, polonezi…

    Pret:

    21 LEI
  • Trandafiri din mar si mici foitaje - RAO

    Trandafiri din mar si mici foitaje

    De

    Editura

    Ati auzit deja vorbindu-se de noua moda culinara si de foitaje, vedetele experientei finger food. Va veti da repede seama ca nu exista ceva mai incitant! Taiati, intindeti, rulati, coaceti… Nimic mai simplu! Aceasta carte…

    Pret:

    28.99
    21.74 LEI
  • 4 ore - Chef - Timothy Ferriss - ACT SI POLITON

    4 ore

    De

    Editura

    4 ore – Chef: Cea mai simpla cale spre a gati ca un profesionist, a invata orice si a duce o viata buna / The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro,…

    Pret:

    148 LEI
  • Retete la cutie. Peste - RAO

    Retete la cutie. Peste

    De

    Editura

    O idee extrem de ingenioasa. Intr-o cutie de aluminiu, usoara si lesnede manuit, se gasesc, ca niste carti de joc, 50 de cartoane continandfiecare cate o reteta. Pe fata cartonului, imaginea color a preparatuluifinit si…

    Pret:

    24.99
    18.74 LEI
  • Romanian Gastronomy in the XXI Century - Adriana Popescu, Andreea Bogdan - BUSINESS ADVISER

    Romanian Gastronomy in the XXI Century

    De

    Editura

    Gastronomia romaneasca in secolul XXI poate propulsa tara in topul destinatiilor turistice O premiera editoriala, „Romanian Gastronomy in the XXI Century“, album bilingv cu fotografii de preparate culinare traditionale realizate in maniera moderna, marcheaza avanpremiera…

    Pret:

    74.9 LEI
  • Dictatura gastronomica - Constantin Bacalbasa - CARUSEL

    Dictatura gastronomica

    De

    Editura

    D ictatura gastronomica. 1501 feluri de mancari Considerata de Pastorel Teodoreanu „un monument gastronomic”, Dictatura Gastronomica. 1501 feluri de mancari este o spectaculoasa monografie culinara a Romaniei interbelice, care contine retete culese, incercate si redactate…

    Pret:

    69.9 LEI
  • Budinci Budinci - Gootschalk - VENUS

    Budinci Budinci

    De

    Editura

    Poate ca va veti intreba, mirate: „Ce mare lucru, dom’le, cu budincile si sufleurile astea!” Dar incercati sa le faceti si va veti convinge singure ca sunt unele dintre cele mai ieftine, mai apetisante si…

    Pret:

    3 LEI
  • Preparate din oua - ROOSSA

    Preparate din oua

    De

    Editura

    Cartea contine 111 preparate din oua, constand in salate, gustari, supe, mancaruri de baza,preparate la cuptor si deserturi. Are un format foarte atragator, este in stilul calendarelor cu suport, la fiecare reteta avem aranjamentul in…

    Pret:

    26.25 LEI
  • Ghidul gospodinei - C. Antonov - KARO

    Ghidul gospodinei

    De

    Editura

    Un ghid sintetic oferit de un maestru culinar pentru a prepara simplu si cu rapiditate meniuri complete si sanatoase….

    Pret:

    25.99 LEI
  • Carte de bucate - Sanda Marin - ROLCRIS

    Carte de bucate

    De

    Editura

    Aparuta in 1930, ca un pariu al autoarei, care era pasionata de gatit si de placerea de fi o gazda perfecta, aceasta carte de bucate, prefatata de scriitorul Pastorel Teodoreanu , a cunoscut de atunci…

    Pret:

    38.85 LEI