Acasa/

/

Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti

Autor:
Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti - Eugenia Iorgoaea, Emilian Strainu - PRESTIGE
Detalii:
Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust intens si un miros special. Pentru a le diminua, bucatarii din lumea intreaga folosesc cateva ingrediente secrete: condimente si ierburi aromatice, care dau…
Categorie
Editura
Autor

52.86

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2023
ISBN:
9786306506200
Recenzii
5/5

Descriere

Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust intens si un miros special. Pentru a le diminua, bucatarii din lumea intreaga folosesc cateva ingrediente secrete: condimente si ierburi aromatice, care dau o mireasma placuta preparatelor din peste, dar le ofera si o savoare unica, putand satisface si cele mai mofturoase papile gustative!
Busuiocul proaspat confera preparatelor din peste o inconfundabila aroma mediteraneana. Este un ingredient ideal si in combinatie cu oregano, coriandru sau rozmarin.
Coriandrul are gustul usor dulce si este folosit in multe mixuri asiatice. Ofera una dintre cele mai puternice si mai intense arome mancarurilor, de aceea este o planta aromatica perfecta pentru innobilarea preparatelor din peste.
Se combina bine cu chimionul si ofera un gust senzational preparatelor pregatite la cuptor (in special), evidentiind gustul si aroma pestelui. Se regaseste in compozitia celor mai multe combinatii de condimente create special pentru peste.
Cuisoarele au o aroma puternica si un gust iute intens. Ofera un farmec aparte sosurilor si marinatelor din peste.
Frunzele de dafin, simbol al nobletii, dau si in cazul preparatelor din peste o savoare unica. Feniculul macinat este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste.
Poate fi utilizat in special pentru pestele gras: somon, macrou si hering. Se poate adauga si in salatele sau in sosurile care se servesc alaturi de peste.
Ghimbirul se numara printre cele mai folosite condimente din bucataria asiatica. Asezoneaza cu succes fructele de mare si pestele.
Desi este destul de putin utilizat de amatorii de preparate din peste, maghiranul dulce este unul dintre condimentele care se preteaza cel mai bine acestor preparate. Este o planta inrudita cu popularul oregano si este o alegere grozava pentru mancarurile cu peste, datorita aromei dulci pe care o impregneaza subtil in carne.
Atat semintele cat si frunzele de marar fac pereche buna cu gustul si aroma pestelui, in nenumarate preparate si retete culinare. Semintele de marar pisate se potrivesc de minune cu orice fel de peste.
Somonului pare totusi sa ii „placa” cel mai mult aroma acestei ierburi aromatice. Nucsoara este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste, in special pentru placintele preparate cu acest tip de carne, insa poate fi adaugata si in sosuri.
Se impaca excelent si cu fructele de mare. Patrunjelul este o planta aromatica excelenta pentru preparatele din peste.
In combinatie cu lamaia si untul, patrunjelul contribuie nu doar la aromatizarea subtila si delicata a carnii, dar si la fragezirea acesteia. Piperul este condimentul bun la toate.
Nu exista mancare si, cu atat mai putin, tip de peste, care sa „strambe din nas” la aroma indrazneata pe care o ofera acest condiment popular in toate bucatariile lumii. Piperul este unul dintre cele mai populare si mai versatile condimente din bucatarie, asa ca se poate combina cu orice ingredient picant si aromat.
Singurul lucru de care trebuie tinut cont este cantitatea in care se foloseste. Si rozmarinul face casa buna cu coriandrul in retetele cu peste.
Sunt folosite frecvent impreuna in astfel de preparate, intrucat reusesc „sa exploateze” foarte bine aroma carnii si sa o innobileze cu gusturi savuroase. Semintele de mustar sunt condimentele ideale pentru a pregati peste in crusta.
Combinatiile mustarului cu piper si oregano fac din preparatele de peste un adevarat deliciu. Turmericul (curcuma) are gustul piperat si aroma, usor lemnoasa.
Se potriveste de minune cu majoritatea ierburilor aromate. Are un miros asemanator cu al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picant, fiind un ingredient din unele varietati de mustar si inclus in lista de condimente care dau gustul specific al sosului Worchestershire.

Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti
de

Ar putea să îți placă și…

  • Gaina batrana face zeama buna - Armand Lebault - VENUS

    Gaina batrana face zeama buna

    De

    Editura

    Va oferim si noi tot felul de retete din carne de gaina, si mai vechi, si mai noi, unele aproape uitate, toate insa foarte ieftine si minunate la gust. E-adevarat ca am pus si cateva…

    Pret:

    3.18
    2.86 LEI
  • Masa de sarbatoare - ROOSSA

    Masa de sarbatoare

    De

    Editura

    Cartea Masa de sarbatoare contine 120 de retete structurate pe capitole, aperitive, felul principal si deserturi si prajituri potrivit cuprinsului acestei carti. Aici aveti si reprezentarea grafica – aranjamentul pe farfurie, care evoca o atmosfera…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie - Panyik Gaborne - CASA

    Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie

    De

    Editura

    Palinca este o bautura alcoolica obtinuta exclusiv prin fermentarea si distilarea unor fructe carnoase sau a unui amestec de fructe. In aceasta carte se prezinta modul de obtinere a palincii in gospodarie, cititorii fiind indrumati,…

    Pret:

    51.81
    49.22 LEI
  • Cele mai delicioase 45 retete de post - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 retete de post

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor. Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile.Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti avea…

    Pret:

    14.8 LEI
  • Conserve din legume si fructe - Elisabeta Iosefina Iorga - METEOR PRESS

    Conserve din legume si fructe

    De

    Editura

    In lunile lungi si friguroase ale anului, o alimentatie fara legume si fructe ar fi extrem de saraca, atat ca aport nutritiv, cat si ca gust, savoare si mod de prezentare. In schimb, sa poti…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Borsuri, ciorbe, supe - Louis Bordeau - VENUS

    Borsuri, ciorbe, supe

    De

    Editura

    150 de retete de borsuri, supe si ciorbe….

    Pret:

    3.5 LEI
  • Cele mai delicioase 45 retete din peste si fructe de mare - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 retete din peste si fructe de mare

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor. Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile. Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti…

    Pret:

    14.8 LEI
  • Torturi inspirate din gusturi clasice - ONLINE PASTRY SHOP

    Torturi inspirate din gusturi clasice

    De

    Editura

    Torturi inspirate din gusturi clasice. O colectie de 10 retete simple, perfecte pentru orice ocazie! Colectie cu 10 retete de torturi inspirate din arome indragite, cu influente din cofetaria Ucraineana. 1. Tort Medovik Portocala -…

    Pret:

    149 LEI
  • Sprit. 25 de retete - Sandrine Houdre-Gregoire - RAO

    Sprit. 25 de retete

    De

    Editura

    Cine nu cunoaste inca spritul? Este cocktailul aperitiv la moda care va va racori vara! Cu a lui culoare portocalie si bulele sale ne transporta imediat in Italia! Dolce Sprit, Bloody Sprit, Mojito Sprit, French…

    Pret:

    29.61
    25.17 LEI
  • ONE. Minuni intr-o singura tigaie - Jamie Oliver - CURTEA VECHE

    ONE. Minuni intr-o singura tigaie

    De

    Editura

    #1 Sunday Times Bestseller 120 de retete accesibile, cu maxim 8 ingrediente fiecare, de pregatit intr-un singur vas. Ideale pentru cina in familie, un pranz rapid cand lucrezi de acasa sau o seara cu prietenii….

    Pret:

    157.51
    118.13 LEI
  • Sfaturi practice si dulceturile casei mele - Smaranda Sburlan - IULIAN CART

    Sfaturi practice si dulceturile casei mele

    De

    Editura

    Pret:

    7.41 LEI
  • Trei secole de gastronomie romaneasca - Daniela Ulieriu, Doina Popescu - PARALELA 45

    Trei secole de gastronomie romaneasca

    De

    Editura

    Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci…

    Pret:

    58.15
    55.24 LEI
Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti
de