Acasa/

/

Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti

Autor:
Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti - Eugenia Iorgoaea, Emilian Strainu - PRESTIGE
Detalii:
Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust intens si un miros special. Pentru a le diminua, bucatarii din lumea intreaga folosesc cateva ingrediente secrete: condimente si ierburi aromatice, care dau…
Categorie
Editura
Autor

50

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2023
ISBN:
9786306506200
Recenzii
5/5

Descriere

Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust intens si un miros special. Pentru a le diminua, bucatarii din lumea intreaga folosesc cateva ingrediente secrete: condimente si ierburi aromatice, care dau o mireasma placuta preparatelor din peste, dar le ofera si o savoare unica, putand satisface si cele mai mofturoase papile gustative!
Busuiocul proaspat confera preparatelor din peste o inconfundabila aroma mediteraneana. Este un ingredient ideal si in combinatie cu oregano, coriandru sau rozmarin.
Coriandrul are gustul usor dulce si este folosit in multe mixuri asiatice. Ofera una dintre cele mai puternice si mai intense arome mancarurilor, de aceea este o planta aromatica perfecta pentru innobilarea preparatelor din peste.
Se combina bine cu chimionul si ofera un gust senzational preparatelor pregatite la cuptor (in special), evidentiind gustul si aroma pestelui. Se regaseste in compozitia celor mai multe combinatii de condimente create special pentru peste.
Cuisoarele au o aroma puternica si un gust iute intens. Ofera un farmec aparte sosurilor si marinatelor din peste.
Frunzele de dafin, simbol al nobletii, dau si in cazul preparatelor din peste o savoare unica. Feniculul macinat este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste.
Poate fi utilizat in special pentru pestele gras: somon, macrou si hering. Se poate adauga si in salatele sau in sosurile care se servesc alaturi de peste.
Ghimbirul se numara printre cele mai folosite condimente din bucataria asiatica. Asezoneaza cu succes fructele de mare si pestele.
Desi este destul de putin utilizat de amatorii de preparate din peste, maghiranul dulce este unul dintre condimentele care se preteaza cel mai bine acestor preparate. Este o planta inrudita cu popularul oregano si este o alegere grozava pentru mancarurile cu peste, datorita aromei dulci pe care o impregneaza subtil in carne.
Atat semintele cat si frunzele de marar fac pereche buna cu gustul si aroma pestelui, in nenumarate preparate si retete culinare. Semintele de marar pisate se potrivesc de minune cu orice fel de peste.
Somonului pare totusi sa ii „placa” cel mai mult aroma acestei ierburi aromatice. Nucsoara este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste, in special pentru placintele preparate cu acest tip de carne, insa poate fi adaugata si in sosuri.
Se impaca excelent si cu fructele de mare. Patrunjelul este o planta aromatica excelenta pentru preparatele din peste.
In combinatie cu lamaia si untul, patrunjelul contribuie nu doar la aromatizarea subtila si delicata a carnii, dar si la fragezirea acesteia. Piperul este condimentul bun la toate.
Nu exista mancare si, cu atat mai putin, tip de peste, care sa „strambe din nas” la aroma indrazneata pe care o ofera acest condiment popular in toate bucatariile lumii. Piperul este unul dintre cele mai populare si mai versatile condimente din bucatarie, asa ca se poate combina cu orice ingredient picant si aromat.
Singurul lucru de care trebuie tinut cont este cantitatea in care se foloseste. Si rozmarinul face casa buna cu coriandrul in retetele cu peste.
Sunt folosite frecvent impreuna in astfel de preparate, intrucat reusesc „sa exploateze” foarte bine aroma carnii si sa o innobileze cu gusturi savuroase. Semintele de mustar sunt condimentele ideale pentru a pregati peste in crusta.
Combinatiile mustarului cu piper si oregano fac din preparatele de peste un adevarat deliciu. Turmericul (curcuma) are gustul piperat si aroma, usor lemnoasa.
Se potriveste de minune cu majoritatea ierburilor aromate. Are un miros asemanator cu al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picant, fiind un ingredient din unele varietati de mustar si inclus in lista de condimente care dau gustul specific al sosului Worchestershire.

Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti
de

Ar putea să îți placă și…

  • Confesiunile unui iubitor de vin - Jancis Robinson - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Confesiunile unui iubitor de vin

    De

    Editura

    Pasiune erudita si poveste soptita, verva, autoritate si inteligenta, cele mai rafinate pivnite de vinuri, cele mai neasteptate podgorii si cele mai pretentioase restaurante, intr-o calatorie din Africa de Sud in California, de la Bordeaux…

    Pret:

    79.9
    59.92 LEI
  • Calatorie culinara prin bucataria romaneasca traditionala - Liliana Moisan Bolbol - GALAXIA GUTENBERG

    Calatorie culinara prin bucataria romaneasca traditionala

    De

    Editura

    Cele mai iubite retete din bucataria romaneasca traditionala sunt prezentate aici pentru cei care doresc sa ne cunoasca gastronomia: turisti, straini interesati de aceasta parte delicioasa a culturii noastre, romani plecati demult care poate au…

    Pret:

    65 LEI
  • Traiasca mamaliga - D.E. du Brin - VENUS

    Traiasca mamaliga

    De

    Editura

    Hranitoare, la indemana tuturor si ca pret si pentru ca malaiul se gaseste la tot pasul, mamaliga este o mancare rapida, ieftina, usor de facut. Cartea contine 150 de preparate care se pot asezona cu…

    Pret:

    3 LEI
  • Burgeri. 50 de retete usoare - Cinzia Trenchi - DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

    Burgeri. 50 de retete usoare

    De

    Editura

    BURGERII, O PASIUNE! „Hamburger”, „burger” sau „chiftea prajita”: sunt doar cateva dintre numele sub care este cunoscut acest sandvici facut dintr-o chiftea turtita. Desi s-a raspandit in toata lumea din Statele Unite, denumirea hamburgerului are…

    Pret:

    69
    65.55 LEI
  • Pastele, spaghetele - NOMINA

    Pastele, spaghetele

    De

    Editura

    Cartea Pastele, spaghetele va va fi de un mare ajutor in crearea unei selectii de paste gustoase.Aveti la dispozitie o bogata varietate de retete pe care le veti gasi in paginile ce urmeaza. Din cuprins:…

    Pret:

    35
    33.25 LEI
  • Cele mai delicioase 45 retete usoare - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 retete usoare

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor.Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile.Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti avea ocazia…

    Pret:

    14 LEI
  • Mancaruri de post - SOPHIA

    Mancaruri de post

    De

    Editura

    Postul iti pare prea greu de strabatut? In Mancaruri de post vei afla un bun sprijin pentru neputinta ta. Insa in timp ce te desfeti de dulceata pusa in bucate de Ziditor, nu uita sa…

    Pret:

    18 LEI
  • Duminica la pranz - Laura Laurentiu - CURTEA VECHE

    Duminica la pranz

    De

    Editura

    Duminica la pranz. Retete care aduc familia impreuna Urmaresc blogul Laurei cu interes si placere pentru ca este profesionist si, de multe ori, inventiv. Ma bucura mult ca in peisajul editorial romanesc al cartilor de…

    Pret:

    115
    109.25 LEI
  • Retetar de aleasa gastronomie vegetariana - NOMINA

    Retetar de aleasa gastronomie vegetariana

    De

    Editura

    Cartea noastra de bucate, fara dogme si ambiguitati, va introduce in filosofia gustului, fara carne si peste, intr-o perfecta armonie a traditiei, integrarii si alimentatiei moderne. In aceste pagini, bogate in retete si foarte multe…

    Pret:

    35
    33.25 LEI
  • Masa de sarbatoare - ROOSSA

    Masa de sarbatoare

    De

    Editura

    Cartea Masa de sarbatoare contine 120 de retete structurate pe capitole, aperitive, felul principal si deserturi si prajituri potrivit cuprinsului acestei carti. Aici aveti si reprezentarea grafica – aranjamentul pe farfurie, care evoca o atmosfera…

    Pret:

    26.25 LEI
  • Romanian recipes, wines and customs - Radu Anton Roman - PAIDEIA

    Romanian recipes, wines and customs

    De

    Editura

    Editie in limba engleza. Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este…

    Pret:

    165 LEI
  • Cartea de foc a ardeilor chilli - David Floyd - MAST

    Cartea de foc a ardeilor chilli

    De

    Editura

    Cartea de foc a ardeilor chilli. Prezentare, conservare, retete culinare Cuprinsul cartii: • Povestea ardeilor Chilli •Identificarea ardeilor Chilli •Efectul Chilli •Ardei Chilli in bucatarie •Sa gatim cu ardei Chilli….

    Pret:

    20.5 LEI