Acasa/

/

Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea

Autor:
Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea - Alois Golles, David Golles - MAST
Detalii:
Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului. Impreuna cu bitterul si vermutul, a reusit in ultimii ani sa isi recapete locul binemeritat in barurile lumii. Aceasta carte propune explorarea originilor…
Categorie
Editura
Autor

39.12

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2024
ISBN:
9786066491716
Recenzii
5/5

Descriere

Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului. Impreuna cu bitterul si vermutul, a reusit in ultimii ani sa isi recapete locul binemeritat in barurile lumii.
Aceasta carte propune explorarea originilor ginului. Punctul de plecare il constituie botanicele – plantele sau substantele medicamentoase – care dau suflet ginului, bitterului si vermutului si este esential sa se extraga aromele acestora din botanice.
Gentiana, pelinul, ienuparul, angelica sau citriciele sunt macerate sau distilate. Tratate corespunzator si amestecate cu grija, rezulta creatii virtuoase, de la amar-acrisor la dulce si de la fructat la picant.
Dar ce ar fi toata teoria seaca si botanica fara senzualitate – placere? Sunt explicate lucrurile importante de la bar, precum si o abundenta colorata de retete: de la clasice puternice, la long drinks spumoase, de la bauturi acidulate si medium drinks, la cocktailuri contemporane si creatii noi.

Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea
de

Ar putea să îți placă și…

  • Fii brutar in lumea mare. Ocolul pamantului cu 72 de retete - Tothne Libor Maria - CASA

    Fii brutar in lumea mare. Ocolul pamantului cu 72 de retete

    De

    Editura

    Va invitam intr-o calatorie speciala in jurul lumii! Vom face cunostinta si vom degusta preparate de panificatie din mai mult de 30 de tari. Am organizat calatoria, iar ghidul nostru va fi brutaria Limara, prin…

    Pret:

    83.52
    79.34 LEI
  • Otet si mustar - Andreas Fischerauer - MAST

    Otet si mustar

    De

    Editura

    Otet si mustar, produse pregatite in casa Cunostintele despre fabricarea otetului sunt la fel de vechi ca si certitudinea ca bauturile alcoolice aflate timp indelungat in contact cu oxigenul se vor transforma in otet. Informatii…

    Pret:

    21.15 LEI
  • Studiul China. Colectia de retete a vedetelor - Leanne Campbell - ADEVAR DIVIN

    Studiul China. Colectia de retete a vedetelor

    De

    Editura

    Studiul China. Colectia de retete a vedetelor. Retete vegetariene integrale de la bucatarii vostri favoriti Cu participarea maestrilor vostri gastronomi favoriti si a autorilor vostri favoriti de carti de bucate, Studiul China – Colectia de…

    Pret:

    40 LEI
  • Mancaruri din carne - ROOSSA

    Mancaruri din carne

    De

    Editura

    Prin traditia formata din vremuri indepartate, mancarurile din carne sunt practic nelipsite in lista bucatelor pe care le consumam la mesele de zi cu zi sau de sarbatoare. Ele au un rol esential in alimentatia…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Ingrijiti-va rinichii - Auguste Moll-Weiss - VENUS

    Ingrijiti-va rinichii

    De

    Editura

    Dragi cititori, e vorba de rinichii dumneavoastra si nu de acea delicatesa culinara, atat de pretentioasa la gatit! Asa ca, atentie, nu va asteptati sa gasiti in carte cine stie ce specialitati care mai de…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Bucataria japoneza - Berecz Edgar - INSTITUTUL EUROPEAN

    Bucataria japoneza

    De

    Editura

    Pret:

    23.26 LEI
  • VEG. Preparate usoare si delicioase pentru toti - Jamie Oliver - CURTEA VECHE

    VEG. Preparate usoare si delicioase pentru toti

    De

    Editura

    Jamie Oliver iti propune o carte fara bariere – doar cu retete foarte gustoase, usoare, ieftine si la indemana, cu legumele in rolul principal. Jamie Oliver, unul dintre cei mai iubiti si cititi bucatari din…

    Pret:

    126.87
    95.15 LEI
  • 100 mancaruri manastiresti: Ciorbe, mancaruri, deserturi - ORTODOXIA

    100 mancaruri manastiresti: Ciorbe, mancaruri, deserturi

    De

    Editura

    Mancarea manastireasca este renumita nu doar pentru gustul sau autentic, ci si pentru simplitatea si beneficiile sale pentru sanatate. De-a lungul timpului, retetele manastiresti au fost pastrate si transmise din generatie in generatie, fiind marcate…

    Pret:

    15 LEI
  • Cartea de foc a ardeilor chilli - David Floyd - MAST

    Cartea de foc a ardeilor chilli

    De

    Editura

    Cartea de foc a ardeilor chilli. Prezentare, conservare, retete culinare Cuprinsul cartii: • Povestea ardeilor Chilli •Identificarea ardeilor Chilli •Efectul Chilli •Ardei Chilli in bucatarie •Sa gatim cu ardei Chilli….

    Pret:

    21.67 LEI
  • Ape detoxifiante si infuzii sanatoase - Geraldine Olivo - RAO

    Ape detoxifiante si infuzii sanatoase

    De

    Editura

    Alternativa sanatoasa a sucurilor din comert. Apa de izvor, fructe, legume, verdeturi, condimente… Descoperiti cum sa combinati toate aceste arome, ca sa obtineti ape detoxifiante delicioase sau infuzii pline de vitamine si sa beneficiati de…

    Pret:

    40.18
    34.15 LEI
  • Delicatese cu spirit si savoare - Crina-Magdalena Zarnescu - CASA CARTII DE STIINTA

    Delicatese cu spirit si savoare

    De

    Editura

    Delicatese cu spirit si savoare. Identitati culturale si culinare Cartea este o invitatie la o masa virtuala in jurul careia ne asezam ca sa gustam, sa savuram diferite delicatese, sa ne incantam cerul gurii cu…

    Pret:

    40 LEI
  • Capsuni, cirese, visine - Maurice Messegue - VENUS

    Capsuni, cirese, visine

    De

    Editura

    Ce diabetic nu vrea si el un fruct, acolo, cat de mic si cat de putin din el, nu-i asa?! Dar ce reumatic n-ar vrea sa scape de dureri?! Si, mai presus de toate, ce…

    Pret:

    3.5 LEI
Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea
de