Acasa/

/

Inginerie gastronomica

Autor:
Inginerie gastronomica - Romulus Gruia - CLARION
Detalii:
Inginerie gastronomica. Tratat de teoria gastronomiei si practica gastro industriei In lantul actului alimentar, dupa sectorul agricol si cel de industrie alimentara urmeaza, cu cea mai mare valoare adaugata, sectorul distinct de gastro industrie. Exprimarea…
Categorie
Editura
Autor

200

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2024
ISBN:
CLA978-606-95067-6-9
Recenzii
5/5

Descriere

Inginerie gastronomica. Tratat de teoria gastronomiei si practica gastro industriei In lantul actului alimentar, dupa sectorul agricol si cel de industrie alimentara urmeaza, cu cea mai mare valoare adaugata, sectorul distinct de gastro industrie.
Exprimarea stiintifica, tehnica si manageriala a acestuia este sustinuta de noul demers de Inginerie gastronomica . Prin aspecte teoretice si practice este subliniata importanta productiei culinare, conceptualizarea activitatilor alimentatiei bioarmonizate si a sistemului de restauratie cu toate tipurile sale de unitati de alimentatie publica, avand in prim plan industria restaurantelor.
Abordarea multidisciplinara la nivel de inginerie a gastronomiei poate solutiona tintele majore ale lumii de azi pe linia calitatii hranei, a sanatatii si longevitatii, dincolo de gatit si de retetele din cartile de bucate, atat de raspandite. In acest sens, mentionam doar cateva din directiile stiintifice analizate, regasite in inovarea culinara: gastronomia moleculara, nutrigenomica, gastronomia sanogena, digitalizare & IA etc., cu aplicatii tehnologice in bucatariile clasice pana la Haute cuisine , dar si in tendintele culinare moderne de excelenta, fusion, gastronomie personalizata s.a.

Inginerie gastronomica
de

Ar putea să îți placă și…

  • Mancaruri din carne - ROOSSA

    Mancaruri din carne

    De

    Editura

    Prin traditia formata din vremuri indepartate, mancarurile din carne sunt practic nelipsite in lista bucatelor pe care le consumam la mesele de zi cu zi sau de sarbatoare. Ele au un rol esential in alimentatia…

    Pret:

    26.25 LEI
  • Dictatura gastronomica - Constantin Bacalbasa - CARUSEL

    Dictatura gastronomica

    De

    Editura

    D ictatura gastronomica. 1501 feluri de mancari Considerata de Pastorel Teodoreanu „un monument gastronomic”, Dictatura Gastronomica. 1501 feluri de mancari este o spectaculoasa monografie culinara a Romaniei interbelice, care contine retete culese, incercate si redactate…

    Pret:

    69.9 LEI
  • Ingrediente si ciudata lor chimie - George Zaidan - NICULESCU

    Ingrediente si ciudata lor chimie

    De

    Editura

    Cartea aceasta este cu adevarat FABULOASA! E distractiva, patrunzatoare, indrazneata si linistitoare. Un incantator montagne russede popularizare a stiintei. -Kallie Moore, gazda emisiunii Eons de pe PBS Volumul de fata este amuzant, taios, captivant, uimitor…

    Pret:

    39.9
    19.95 LEI
  • Gateste din inima. Retete delicioase si sanatoase - Denisa Ratulea - CURTEA VECHE

    Gateste din inima. Retete delicioase si sanatoase

    De

    Editura

    Pentru cei care se simt pierduti in avalansa de informatii despre nutritie si cauta acea carte care ii va indruma catre un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie cotidiana constand in legume si…

    Pret:

    54
    51.3 LEI
  • Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun

    De

    Editura

    33 de retete autentice din perioada 1908-1971 De Craciun, sa sarbatorim cu dragoste si pace Nasterea Domnului alaturi de cei dragi, rasfatandu-ne cu dulciuri cu ciocolata pregatite dupa aceste retete istorice, retete autentice din perioada…

    Pret:

    20 LEI
  • Carte de bucate - Sanda Marin - HUMANITAS

    Carte de bucate

    De

    Editura

    Sanda Marin – Carte de bucate. Editie integrala In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa….

    Pret:

    75 LEI
  • Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea - Alois Golles, David Golles - MAST

    Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea

    De

    Editura

    Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului. Impreuna cu bitterul si vermutul, a reusit in ultimii ani sa isi recapete locul binemeritat in barurile lumii. Aceasta carte propune explorarea originilor…

    Pret:

    37 LEI
  • Sfaturi practice si dulceturile casei mele - Smaranda Sburlan - IULIAN CART

    Sfaturi practice si dulceturile casei mele

    De

    Editura

    Pret:

    7 LEI
  • Preparate din oua - ROOSSA

    Preparate din oua

    De

    Editura

    Cartea contine 111 preparate din oua, constand in salate, gustari, supe, mancaruri de baza,preparate la cuptor si deserturi. Are un format foarte atragator, este in stilul calendarelor cu suport, la fiecare reteta avem aranjamentul in…

    Pret:

    26.25 LEI
  • Gustoase si ieftine - Alexandre Dumas - VENUS

    Gustoase si ieftine

    De

    Editura

    Am ales pentru dumneavoastra, 100 de preparate ce se pot face si repede si cu bani putini. Incercati-le, si veti vedea ca pe cat sunt de ieftine, pe atat sunt de gustoase. Gasiti tot ce…

    Pret:

    3 LEI
  • Aveti copii mofturosi? - Alexandre Dumas - VENUS

    Aveti copii mofturosi?

    De

    Editura

    Mame, dormiti fara de griji: copiii dumneavoastra nu vor mai face tot felul de mofturi la masa. Retetele pe care vi le propunem n-au rival. Ele va vor face sa asteptati cu bucurie ora mesei….

    Pret:

    3 LEI
  • Trandafiri din mar si mici foitaje - RAO

    Trandafiri din mar si mici foitaje

    De

    Editura

    Ati auzit deja vorbindu-se de noua moda culinara si de foitaje, vedetele experientei finger food. Va veti da repede seama ca nu exista ceva mai incitant! Taiati, intindeti, rulati, coaceti… Nimic mai simplu! Aceasta carte…

    Pret:

    28.99
    21.74 LEI