Acasa/

/

Inginerie gastronomica

Autor:
Inginerie gastronomica - Romulus Gruia - CLARION
Detalii:
Inginerie gastronomica. Tratat de teoria gastronomiei si practica gastro industriei In lantul actului alimentar, dupa sectorul agricol si cel de industrie alimentara urmeaza, cu cea mai mare valoare adaugata, sectorul distinct de gastro industrie. Exprimarea…
Categorie
Editura
Autor

211.44

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2024
ISBN:
CLA978-606-95067-6-9
Recenzii
5/5

Descriere

Inginerie gastronomica. Tratat de teoria gastronomiei si practica gastro industriei In lantul actului alimentar, dupa sectorul agricol si cel de industrie alimentara urmeaza, cu cea mai mare valoare adaugata, sectorul distinct de gastro industrie.
Exprimarea stiintifica, tehnica si manageriala a acestuia este sustinuta de noul demers de Inginerie gastronomica . Prin aspecte teoretice si practice este subliniata importanta productiei culinare, conceptualizarea activitatilor alimentatiei bioarmonizate si a sistemului de restauratie cu toate tipurile sale de unitati de alimentatie publica, avand in prim plan industria restaurantelor.
Abordarea multidisciplinara la nivel de inginerie a gastronomiei poate solutiona tintele majore ale lumii de azi pe linia calitatii hranei, a sanatatii si longevitatii, dincolo de gatit si de retetele din cartile de bucate, atat de raspandite. In acest sens, mentionam doar cateva din directiile stiintifice analizate, regasite in inovarea culinara: gastronomia moleculara, nutrigenomica, gastronomia sanogena, digitalizare & IA etc., cu aplicatii tehnologice in bucatariile clasice pana la Haute cuisine , dar si in tendintele culinare moderne de excelenta, fusion, gastronomie personalizata s.a.

Inginerie gastronomica
de

Ar putea să îți placă și…

  • Cartea de foc a ardeilor chilli - David Floyd - MAST

    Cartea de foc a ardeilor chilli

    De

    Editura

    Cartea de foc a ardeilor chilli. Prezentare, conservare, retete culinare Cuprinsul cartii: • Povestea ardeilor Chilli •Identificarea ardeilor Chilli •Efectul Chilli •Ardei Chilli in bucatarie •Sa gatim cu ardei Chilli….

    Pret:

    21.67 LEI
  • Copiii in bucatarie - Annabel Karmel - PARALELA 45

    Copiii in bucatarie

    De

    Editura

    Copiii in bucatarie. 50 de retete creative pentru gatit impreuna Gatitul devine o distractie cu autoarea bestsellerului international Marea carte de bucate pentru bebelusi si copii mancaciosi Multi copii adora activitatile din bucatarie. Nu le…

    Pret:

    40.18
    38.17 LEI
  • Retete de post si Sarbatori crestine - Maria Cristea Soimu - AMETIST

    Retete de post si Sarbatori crestine

    De

    Editura

    V-ati intrebat vreodata ce s-ar intampla daca femeile in varsta ar uita cum se fac: coliva, colacul, prescura sau pasca? Dar daca toti ar uita sa pregateasca porcul, oare Sarbatorile Craciunului si Anului Nou ar…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Carte de bucate lacto-vegetariene

    De

    Editura

    Carte de bucate. Lacto-vegetariene. Peste 700 de retete culinare delicioase si sanatoase Dragii mei, vin in intampinare cu aceasta carte de bucate lacto-vegetariene intru pregatirea trupului pentru posturile de peste an, iar pentru cei care…

    Pret:

    20 LEI
  • De re culinaria - Pastorel Teodoreanu - AGORA

    De re culinaria

    De

    Editura

    Editia de fata reuneste pentru prima oara articolele publicate de Al. O. Teodoreanu in cadrul rubricilor „Cronica gastronomica”, „Gastronomice”, „Din carnetul unui gastronom”, sustinute sapatamanal, de-a lungul anilor, in „Adevarul literar si artistic” (1933-1934), „Glasul…

    Pret:

    41.76 LEI
  • Mousse la minut - RAO

    Mousse la minut

    De

    Editura

    Va e pofta de un desert savuros si usor de pregatit? Noi avem solutia! Fie ca sunt din ciocolata, cu iaurt, capsuni sau banane, mousse-urile sunt intotdeauna la mare cautare. Cu aceste deserturi intr-adevar rafinate…

    Pret:

    30.65
    26.05 LEI
  • Prajituri si alte deserturi de casa - Sanda Stanciu - ANTEEA

    Prajituri si alte deserturi de casa

    De

    Editura

    Daca va e pofta de ceva dulce si ati dori sa pregatiti un desert simplu, dar delicios, din ingrediente la indemana, alegeti o reteta din acest caiet. Sunt 42 retete vechi, traditionale, care se pregateau…

    Pret:

    16.81 LEI
  • Italia intr-un pahar cu vin - Marc Millon - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Italia intr-un pahar cu vin

    De

    Editura

    De la grecii antici pana la familia de’ Medici, de la Risorgimento la feminism, Marc Millon demonstreaza cu eruditie academica si verva de bonvivant ca istoria Italiei s-a impletit intotdeauna cu istoria vinului. De la…

    Pret:

    84.48 LEI
  • Paste. 50 de retete simple - DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

    Paste. 50 de retete simple

    De

    Editura

    Pastele – mandria si spiritul Italiei! Aceasta carte le propune cititorilor cele mai cunoscute 50 de retete traditionale cu paste, asa cum sunt ele recomandate de compania Barilla, peste tot in lume….

    Pret:

    67.66
    64.28 LEI
  • Cele mai delicioase 45 deserturi - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 deserturi

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor.Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile.Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti avea ocazia…

    Pret:

    14 LEI
  • Delicii chinezesti - Li Xin - EDITURA CREATOR

    Delicii chinezesti

    De

    Editura

    Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendidacultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in…

    Pret:

    74.01 LEI
  • Arta simplitatii in bucatarie - Dominique Loreau - BAROQUE BOOKS & ARTS

    Arta simplitatii in bucatarie

    De

    Editura

    Daca bucataria s-ar transforma in refugiul tau de calm si senin? Un vis prea frumos ca sa fie adevarat? Dominique Loreau ne arata ca nu este imposibil. Inspirandu-se din cultura japoneza, al carei principiu de…

    Pret:

    47.47 LEI
Inginerie gastronomica
de