Acasa/

/

Istoria sticlei de vin

Autor:
Istoria sticlei de vin - Jean-Robert Pitte - BAROQUE BOOKS & ARTS
Detalii:
Presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist in geografie culturala. De la Istoria peisajului francez (1983) pana la Bordeaux-Bourgogne. Pasiunile rivale (2007), el realizeaza de treizeci…
Categorie
Editura
Autor

37.42

49.9
LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2017
ISBN:
9786068564838
Recenzii
5/5

Descriere

Presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist in geografie culturala. De la Istoria peisajului francez (1983) pana la Bordeaux-Bourgogne.
Pasiunile rivale (2007), el realizeaza de treizeci de ani o ampla cercetare asupra geografiei gastronomiei si vinului. F O R M A S I P O V E S T E , C R E A T I E , P A S I U N E , L U X S I R A F I N A M E N T , O D E L I C A T A I S T O R I E A A R T E I P A S T R A T O A R E D E E L I X I R Sticla de vin.
Peste Marea Manecii, in forma de ceapa, de para, apoi cilindrica si cu umeri drepti. In Franta, mai degraba ovoida, cu umeri inclinati, atat in Champagne, cat si in Burgundia sau la Bordeaux unde, din secolul al XIX-lea, s-au impus tot formele cilindrice cu umeri drepti.
Dar creatorii au mers mai departe cu imaginatia: fluierul renan, sticla imbracata in paie din Toscana, bocksbeutel-ul in forma de tartacuta din Franconia, sticla clavelin din Jura, butelia mica de Tokaji cu gatul alungit sau constantia din Africa de Sud. Fara inventarea sticlei, niciodata vinurile nu s-ar fi putut invechi ferite de aer si de lumina si niciodata personalitatea regiunilor si a anului de productie nu s-ar fi putut manifesta cu atata stralucire.
Revolutia dateaza din secolul I d. Hr., cand s-a inventat in sticlarie teava de suflat.
La inceputul secolului al XVII-lea, productiile europene, prea fragile, nu puteau servi pentru transportul lichidelor la distante mari. Atunci Anglia, o tara importatoare, a conceput butelia de sticla groasa si neagra, lucrata intr-un cuptor incalzit cu carbuni.
Tot englezii au descoperit in Portugalia virtutile plutei, care permite inchiderea ermetica, astfel incat sa le poti incredinta sticlelor si cel mai pretentios vin, sa le poti culca, transporta si pastra peste secole. Si nu dupa mult timp au inventat si sampania, pe care francezii o vor produce abia incepand cu perioada Regentei.

Istoria sticlei de vin
de

Ar putea să îți placă și…

  • Cele mai delicioase 45 retete de salate - ERC PRESS

    Cele mai delicioase 45 retete de salate

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor. Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile. Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti…

    Pret:

    14 LEI
  • Ingrediente si ciudata lor chimie - George Zaidan - NICULESCU

    Ingrediente si ciudata lor chimie

    De

    Editura

    Cartea aceasta este cu adevarat FABULOASA! E distractiva, patrunzatoare, indrazneata si linistitoare. Un incantator montagne russede popularizare a stiintei. -Kallie Moore, gazda emisiunii Eons de pe PBS Volumul de fata este amuzant, taios, captivant, uimitor…

    Pret:

    39.9
    19.95 LEI
  • Sfaturi practice si dulceturile casei mele - Smaranda Sburlan - IULIAN CART

    Sfaturi practice si dulceturile casei mele

    De

    Editura

    Pret:

    7 LEI
  • Inginerie gastronomica - Romulus Gruia - CLARION

    Inginerie gastronomica

    De

    Editura

    Inginerie gastronomica. Tratat de teoria gastronomiei si practica gastro industriei In lantul actului alimentar, dupa sectorul agricol si cel de industrie alimentara urmeaza, cu cea mai mare valoare adaugata, sectorul distinct de gastro industrie. Exprimarea…

    Pret:

    200 LEI
  • Bucatarie. Retetar general - Dan Chiriac, Violeta Borzea, Daniela Chiriac - NATIONAL

    Bucatarie. Retetar general

    De

    Editura

    Aceasta culegere de retete este inspirata din bucataria traditionala romaneasca, dar cuprinde si retete specifice bucatariei internationale. Ineditul acestei carti consta in modalitatea de prezentare a retetelor, menite sa vina atat in ajutorul persoanelor specializate…

    Pret:

    129
    109.65 LEI
  • Retete istorice. Prajituri cu fructe - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice. Prajituri cu fructe

    De

    Editura

    33 de retete autentice din perioada 1914-1973 Sa ne bucuram si mai mult de fructele de sezon pregatind aceste retete istorice de prajituri cu fructe, retete autentice din perioada 1914-1973!33 de retete istorice de prajituri…

    Pret:

    17 LEI
  • Cacao, cafea, ceai - Maurice Messegue - VENUS

    Cacao, cafea, ceai

    De

    Editura

    Avem o veste buna: cafeaua nu este o „otrava”, asa cum ni se spunea odata, ceaiul ala tare si negru nu facc numai „rele”, iar cacaua are si ea multe calitati. Asa, beti-le, dragii nostri,…

    Pret:

    3 LEI
  • Berea, izvor de sanatate - Manfred Walzl, Michael Hlatky - DATAGROUP

    Berea, izvor de sanatate

    De

    Editura

    Berea – izvor de sanatate este o carte ce n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunei familii. De secole, berea a trecut de la aliment, la bautura racoritoare, la bautura alcoolica savurata la chefuri, iar…

    Pret:

    30 LEI
  • Conservarea carnii - Gerd Wolfgang Sievers - MAST

    Conservarea carnii

    De

    Editura

    Pret:

    20 LEI
  • Mancaruri si preparate din peste asortate cu vin - PRESTIGE

    Mancaruri si preparate din peste asortate cu vin

    De

    Editura

    •Pestele si Vinul •Retete pe baza de vin alb •Condimente pentru preparate din peste •Borsuri, ciorbe si supe din peste •Preparate din peste… orice fel de peste •Preparate specifice tipurilor de peste •Sosuri folosite la…

    Pret:

    25 LEI
  • Masa de sarbatoare - ROOSSA

    Masa de sarbatoare

    De

    Editura

    Cartea Masa de sarbatoare contine 120 de retete structurate pe capitole, aperitive, felul principal si deserturi si prajituri potrivit cuprinsului acestei carti. Aici aveti si reprezentarea grafica – aranjamentul pe farfurie, care evoca o atmosfera…

    Pret:

    26.25 LEI
  • Acrobatii culinare ale mamelor curajoase in lupta cu alergiile alimentare. Deserturi Vol.3 - Asociatia Romana de Educatie in Alergii - EDITURA CREATOR

    Acrobatii culinare ale mamelor curajoase in lupta cu alergiile alimentare. Deserturi Vol.3

    De

    Editura

    In urma cu 13 ani, am aflat ca fiica mea este alergica la foarte multe alimente esentiale in dezvoltarea copilului. Atunci, mi-am dorit, din tot sufletul, sa gasesc pe piata carti de bucate care sa…

    Pret:

    120 LEI