Acasa/

/

Retete exotice cu peste si fructe de mare pe gustul romanilor reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu

Autor:
Retete exotice cu peste si fructe de mare pe gustul romanilor reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu - INTEGRAL
Detalii:
Flori de dovlecel umplute cu branza si somon, pizza de casa cu sardine si cepe caramelizate, carnaciori de raci, langustine cu ciocolata, crema de sprot afumat cu branza albastra, salata cu creveti, midii, calamar si…
Categorie
Editura
Autor

17.98

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2017
ISBN:
9786068782799
Recenzii
5/5

Descriere

Flori de dovlecel umplute cu branza si somon, pizza de casa cu sardine si cepe caramelizate, carnaciori de raci, langustine cu ciocolata, crema de sprot afumat cu branza albastra, salata cu creveti, midii, calamar si dressing de iaurt cu busuioc, ton cu piureu de broccoli, crostini cu sardine si pesto de spanac – 124 de retete apetisante! Dar cum imblanzim in tigaie, in steamer sau la cuptor caracatitele, calamarii, sepiile, langustinele sau crevetii pentru a le metamorfoza in mancaruri care nu ar avea de ce sa socheze niciun amator de sarmalute?
Cu toata deschiderea noastra spre acest fenomen gastronomic, realitatea din farfurie ne contrazice vehement, din pacate. Suntem mult in spatele Spaniei, Frantei, Italiei, sau Islandei, unde fiecare om consuma 90 de kilograme de peste pe an.
Studii recente privind media consumului anual de peste in Uniunea Europeana arata ca romanii sunt printre ultimii in clasament, cu o medie de sub 6 kilograme pe an pe cap de locuitor. Astfel, o familie din Romania mananca peste abia o data la trei saptamani.
Pentru a corecta dezechilibrul actual, ar trebui ca romanii sa inceapa sa consume – de luni pana duminica – macar doua mese de peste sau fructe de mare. Aveti, in aceasta carte, cateva sugestii pentru aceste mese!
A manca nu mai este un lux, ci insasi arta de a trai frumos, savurand una din marile bucurii ale vietii! Alaturi de Bucatarescu, haideti in lumea aromelor neconventionale de azi sau de demult, romanesti si internationale, pentru a vedea ‒ la propriu!
‒ ce inseamna sa traiesti cu gust! Bucataria nu e anexa a locuintei, ci chiar inima casei tale!
Mananci doar ca sa traiesti sau vrei sa te bucuri de viata? Traiesti ca sa mananci!
Pofta buna, impreuna cu Bucatarescu!

Retete exotice cu peste si fructe de mare pe gustul romanilor reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu
de

Ar putea să îți placă și…

  • Craciun la New York. Povesti si retete - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup, Julia Cawley - RAO

    Craciun la New York. Povesti si retete

    De

    Editura

    O invitatie in lumea magica a Craciunului. Veti descoperi 50 de retete pline de gust si savoare, insotite de povesti fermecatoare dintr-un New York inedit, in care aromele de scortisoara, ciocolata si martipan plutesc pe…

    Pret:

    103.6
    88.06 LEI
  • Se ieftinesc ouale - Dr. Gottschalk - VENUS

    Se ieftinesc ouale

    De

    Editura

    N-am putea jura, cu mana pe inima, ca toate preparatele noastre vor face deliciul tuturor, dar va putem asigura ca nu exista aliment mai hranitor decat oul, ca nu exista copil. oricat de mofturos si…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Chiolhanurile... Mierii! - D.E. Du Brin - VENUS

    Chiolhanurile… Mierii!

    De

    Editura

    Ce poate fi mai bun decat un hidromel? Ori un cocteil cu miere si scortisoara? Sau un flip din cirese si miere? Ori un rachiu de caise cu miere? Ca sa nu mai vorbim si…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Conservarea prin uscare - Achim Samwald - MAST

    Conservarea prin uscare

    De

    Editura

    CONSERVAREA PRIN USCARE.Fructe, legume, ciuperci, verdeturi, plante medicinale Prin aceasta metoda traditionala de conservare, fructele si legumele nu-si pastreaza doar nutrientii pretiosi ci se transforma in specialitati culinare fine. Achim Samwald ne explica in cartea…

    Pret:

    25.38 LEI
  • Mancaruri din peste - ROOSSA

    Mancaruri din peste

    De

    Editura

    Mancarurile din peste sunt foarte folositoare si gustoase, uimindu-ne prin diversitatea si aroma lor deosebita. Chiar si din cel mai ieftin peste, din legume obisnuite si diverse condimente se pot gati mancaruri dintre cele mai…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Manual de gatit pentru copii - Nicol Maria Pucci - PARALELA 45

    Manual de gatit pentru copii

    De

    Editura

    Ma simt fericita si imi place, pentru ca stam toti impreuna si pun mana pe mancare! -Sofia, 6 ani Imi place mult sa gatesc, pentru ca ma simt liber si fara piedici. -Marco, 12 ani…

    Pret:

    58.15
    55.24 LEI
  • Retete istorice. Prajituri cu fructe - Norica Birzotescu - CAMARA SATENCEI

    Retete istorice. Prajituri cu fructe

    De

    Editura

    33 de retete autentice din perioada 1914-1973 Sa ne bucuram si mai mult de fructele de sezon pregatind aceste retete istorice de prajituri cu fructe, retete autentice din perioada 1914-1973!33 de retete istorice de prajituri…

    Pret:

    18 LEI
  • 203 retete de hrana vie - Mihaela Basoiu, Mihai Basoiu - METEOR PRESS

    203 retete de hrana vie

    De

    Editura

    Autorii va propun in aceasta carte de bucate 203 retete de „hrana vie” – preparate gatite fara foc – si 46 de retete de sucuri proaspete, concepute potrivit celor mai moderne teorii nutritioniste. Bucataria fara…

    Pret:

    26.43 LEI
  • Marul, fructul ispitei - Maurice Messegue - VENUS

    Marul, fructul ispitei

    De

    Editura

    Mancati zilnic mere! Crude, coapte, fierte, gatite, intregi, bucatele, rase, pasate, curatate sau nu de coaja, cu si fara samburi… Oricum! Dar mancati zilnic un mar! Este cel mai bun fruct-medicament, recunoscut ca atare inca…

    Pret:

    3.5 LEI
  • Retete la cutie. Peste - RAO

    Retete la cutie. Peste

    De

    Editura

    O idee extrem de ingenioasa. Intr-o cutie de aluminiu, usoara si lesnede manuit, se gasesc, ca niste carti de joc, 50 de cartoane continandfiecare cate o reteta. Pe fata cartonului, imaginea color a preparatuluifinit si…

    Pret:

    26.42
    22.46 LEI
  • Carte de bucate boieresti - Mihail Kogalniceanu, Kostache Negruzzi - VREMEA

    Carte de bucate boieresti

    De

    Editura

    In editura romaneasca, cea dintai carte de bucate randuite pare sa fie 200 retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti, aparuta la Iasi in 1841, la Cantora Foii Satesti, ai caror autori –…

    Pret:

    27 LEI
  • Delicioasa carte a Indiei. Delicious Book of India - Simona Harastasan - CASA CARTII DE STIINTA

    Delicioasa carte a Indiei. Delicious Book of India

    De

    Editura

    Editie bilingva. Romana-engleza De profesie informatician intr-o companie clujeana, Simona Harastasan picteaza oameni, locuri si simboluri ale Indiei. Cu fiecare lucrare se naste o poveste, iar toate, impreuna, spun povestea Indiei vazute prin ochii Simonei….

    Pret:

    79.29 LEI
Retete exotice cu peste si fructe de mare pe gustul romanilor reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu
de