Gospodinele, inainte de a se apuca de plamadit, se grijesc, se spala pe cap, se piaptana, imbraca straie curate si se roaga bunului Dumnezeu sa le dea putere si har in intreprinderea ce tocmai vor…
Convingerea lui Mircea Radu e ca bucatele pe care le prezinta in aceasta carte nu sunt doar hrana, pentru a potoli foamea, nu sunt doar stimulii simturilor – gustul, mirosul, vazul –, ci si „madlena…
Vreti sa preparati pe cont propriu rulada de ficat? Sau sa va bucurati de niste carnati cabanos facuti in casa? Pas cu pas, aceasta carte va arata cum sa faceti carbati de casa, salam, polonezi…
Forma gustului. Retete din interior spre exterior Mai mult decat o carte de bucate, am scris o marturisire: ma dezvalui printre secretele care fac din hrana un ingredient al schimbarii profunde. Inspira-te din drumul lung…
Postul reprezinta unul dintre cele mai binefacatoare mijloace de pastrare a sanatatii si a limpezimii gandirii, ajutand organismul sa elimine toxinele acumulate printr-o alimentatie neatenta si ingaduindu-i sufletului sa se apropie, dupa ravna fiecaruia, de…
Volumul de fata le ofera cititorilor ocazia sa incerce si sa savureze preparatele culinare care se regasesc pe mesele Familiilor Regale din toata lumea. Titlul cartii, in editie actualizata, nu contine nicio metafora si nicio…
Scrisa in stilul sau inimitabil, Cartea vinurilor este marturia intelepciunii privind vinurile, pe care Matthew Jukes a acumulat-o prin eforturi sustinute pentru a-ti imbogati cunostintele si a face sa-ti sporeasca setea de a descoperi noi…
Brutaria de acasa.Chifle, cornuri, batoane, covrigi, minibaghete si multe altele Christian Ofner isi doreste ca oamenii sa „savureze” in adevaratul sens al cuvantului mestesugul coacerii painii. Acesta tine cursuri de preparare a produselor de panificatie,…
O carte mai mult decat interesanta deoarece ne face cunostinta cu o bucatarie considerata modesta. Consultand aceasta carte, cititorul va descoperi un univers culinar deosebit de sanatos, de frust, bazat pe simt practic si eficienta….
Editia de fata reuneste pentru prima oara articolele publicate de Al. O. Teodoreanu in cadrul rubricilor „Cronica gastronomica”, „Gastronomice”, „Din carnetul unui gastronom”, sustinute sapatamanal, de-a lungul anilor, in „Adevarul literar si artistic” (1933-1934), „Glasul…