Descopera lumea fascinanta a berii in volumul captivant Filosofia berii – o calatorie prin istorie, cultura si trucuri delicioase despre bautura preferata a natiunii. Te-ai intrebat vreodata ce diferenta este intre lager si ale? Sau…
Vreti sa preparati pe cont propriu rulada de ficat? Sau sa va bucurati de niste carnati cabanos facuti in casa? Pas cu pas, aceasta carte va arata cum sa faceti carbati de casa, salam, polonezi…
Hranitoare, la indemana tuturor si ca pret si pentru ca le gasesti la tot pasul, satioase, macaroanele si toate celelalte preparate fainoase asemanatoare lor sunt o mancare rapida, ieftina, gustoasa, usor de facut. Cartea contine…
Acrobatii culinare ale mamelor curajoase in lupta cu alergiile alimentare. Retete reinventateVol.2 Sa fii mama unui copil care sufera de alergii alimentare severe poate fi una dintre cele mai grele provocari. Din acel moment devii…
Incarcata de istorie si traversand decenii de traditii culinare, nemuritoarea Carte de bucate a Sandei Marin este o veritabila comoara a bucatariei romanesti. De la prima sa publicare, in anul 1936, aceasta lucrare a dobandit…
Mancarea gustoasa, servita frumos, este un minunat prilej de reunire a intregii familii. „Dreasa” cu rugaciunea si cu cuvantul de folos, trapeza materiala se preschimba cu usurinta intr-un ospat al duhului, care hraneste si intareste…
Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendidacultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in…
Aceasta colectie ispititoare de retete ofera cate o salata pentru fiecare zi. Din iulie pana in septembrie, vei gasi cate o idee apetisanta si o salata de sezon care va satisface orice dorinta si se…
E simplu, e complicat sa pregatesti masa? Romania profunda se dezvaluie si prin bucatarie. Retete venite de nici unde, adaosuri succesive de la rude, prietene, dadace, din lecturi intamplatoare prin almanahuri ori foi de calendar…
Aparuta in 1930, ca un pariu al autoarei, care era pasionata de gatit si de placerea de fi o gazda perfecta, aceasta carte de bucate, prefatata de scriitorul Pastorel Teodoreanu , a cunoscut de atunci…
Cercetarile contemporane au evidentiat impactul pe care il are consumul excesiv de zahar asupra organismului nostru. Dincolo de bucuria momentana pe care o aduce o prajitura sau un desert cu zahar, consecintele pe termen lung…