250 De Retete Din Arta Culinara Chinezeasca , de: DOROBANTU Ion, DOROBANTU Eufrosina
Arta culinara chinezeasca este renumita in intreaga lume. Ea a parcurs mii de ani de rafinament si perfectionare, de la mancarea gatita pe pietre fierbinti pana la mancarurile sofisticate care se serveau la Curtile Imparatesti. In timpul Dinastiei Tang (618-907), arta culinara chinezeasca, ca si celelalte arte, a cunosut o mare inflorire. Nu numai culoarea, aroma si gustul erau importante, dar si forma de prezentare a bucatelor au devenit elemente esentiale in arta culinara. Bucataria chinezeasca s-a diversificat prin folosirea unro condimente speciale, locale. Dupa unele statistici, in prezent, in intreaga China exista peste 5 000 de feluri de mancaruri tipice, la care se mai adauga mancarurile locale si cele preparate in familie. Autorii cartii, care au trait in China mai multi ani, au ales pentru publicul romanesc retete care pot fi pregatite cu ingrediente existente in pietele si magazinele din tara noastra.
Caracteristici
Titlu:
250 De Retete Din Arta Culinara Chinezeasca
Autor:
DOROBANTU Ion, DOROBANTU Eufrosina
Editura:
All
Colectia:
Categoria cartii:
Bucatarie
Tradus de:
An aparitie:
2000
Numar pagini:
232
Format:
Comentarii la 250 De Retete Din Arta Culinara Chinezeasca
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.