Manual de dietetica in practica medicala curenta, de: Albert-Francois Creff
Dietetica este un mijloc natural prin care putem sa ne mentinem sau sa ne redobindim starea de sanatate. Volumul prezinta valoarea nutritiva a alimentelor si tipurile de comportamente alimentare, precum si elementele de dietoterapie care intervin in bolile metabolice sau nutritionale – obezitate, diabet, guta, afectiuni digestive si hepatice, osteoporoza etc. – si in situatii fiziologice specifice – sarcina si alaptare, practicarea sportului de performanta, diferitele etape de varsta. De asemenea, sint analizate posibilele interactiuni dintre alimente si unele medicamente, precum si tulburarile de comportament alimentar, ca anorexia si bulimia. Numeroasele tabele sintetice, sfaturi alimentare si modele de regim sint utile pentru studenti, medicii nutritionisti si dieteticieni, precum si pentru medicii de familie care doresc sa le prescrie pacientilor un regim alimentar corect.
Cuprins: Echilibrul alimentar • Obezitatea comuna • Diabetul • Litiazele urinare • Refluxul gastroesofagian • Bolile stomacului • Bolile ficatului si ale vezicii biliare • Alimentatia si bolile neurologice • Osteoporoza • Anemiile • Sarcina – alaptarea • Adolescentii • Persoanele in virsta • Sportivii • Tulburarile de comportament alimentar
Caracteristici
Titlu:
Manual de dietetica in practica medicala curenta
Autor:
Albert-Francois Creff
Editura:
Polirom
Colectia:
Categoria cartii:
Alimentatie
Tradus de:
Claudia Fitcoschi si Elena Cojocariu
An aparitie:
2010
Numar pagini:
336
Format:
160 x 235
Comentarii la Manual de dietetica in practica medicala curenta
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.