Medicina / Sanatate » Alimentatie
-
Ghidul aditivilor alimentari
De: Corinne Gouget
Editura: Polirom, An aparitie: 2012
Un ghid usor de folosit, care ne ajuta sa alegem alimentele cele mai sanatoase atit pentru adulti, cit si pentru copii. Multi dintre noi vrem sa stim ce se ascunde in spatele denumirilor si codurilor de pe etichetele alimentelor. Exista aditivi...
-
RISCURILE MANCATULUI IN EXCES
De: KESSLER, David
Editura: Paralela 45, An aparitie: 2011
Cei mai multi dintre noi nu stiu ce inseamna sa cazi sub vraja mancarii - cand pornesti de la o felie si ajungi sa mananci jumatate de pizza sau cand de la un pumn de chipsuri constati ca ai golit jumatate de punga. Dar e mai greu de inteles de ce nu...
-
GANDESTI ASA CUM MANANCI
De: Patrick Holford
Editura: All, An aparitie: 2010
Gandesti asa cum mananci este un ghid clasic, practic, complet si usor de citit, menit sa ne imbunatateasca starea emotionala, sa ne fortifice memoria, sa ne ascuta mintea si sa ne rezolve problemele de sanatate mintala prin intermediul...
-
Cum am slabit 70 de kg mancand 6 mese / zi
De: Monica Ramirez
Editura: Tritonic, An aparitie: 2010
Monica Ramirez are 40 de ani si 4 copii. Acum 2 ani, dupa cea de-a patra sarcina, cantarea 125 de kilograme. Aceasta carte ne dezvaluie secretul prin care a reusit sa slabeasca 70 de kg fara a se infometa nici macar o zi. Sistemul de alimentatie pe...
-
Cum sa ne stimulam sistemul imunitar. Alimente-cheie...
De: Isabelle Huot, Denis Roy
Editura: Polirom, An aparitie: 2010
Zi de zi, organismul nostru este supus agresiunilor stresului si ale factorilor de mediu. Pentru contracararea acestora, medicii si nutritionistii recomanda adoptarea unor obiceiuri de viata sanatoase si a unei diete echilibrate, din care nu...
-
In apararea mancarii - Manifestul unui gurmand
De: Michael Pollan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2008
In apararea mancarii este o pledoarie pentru hrana, pe care un profesor de jurnalism a scris-o in calitate de consumator. Michael Pollan isi propune sa identifice problemele alimentatiei moderne, intorcandu-se in timp si surprinzand momentele cheie...
-
Dilema omnivorului - O istorie naturala despre patru...
De: Michael Pollan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2008
"Ce sa mancam la cina?" nu este o intrebare asa simpla cum ar putea parea; o data cu evolutia societatii, actul hranirii a dobandit valente psihologice, sociale si politice. Cu un stil antrenant si solid argumentat, raspunsul pe care il ofera Michael...
-
Manual de dietetica in practica medicala curenta
De: Albert-Francois Creff
Editura: Polirom, An aparitie: 2010
Dietetica este un mijloc natural prin care putem sa ne mentinem sau sa ne redobindim starea de sanatate. Volumul prezinta valoarea nutritiva a alimentelor si tipurile de comportamente alimentare, precum si elementele de dietoterapie care intervin...
-
Alimentatia bolnavilor de cancer
De: D. D. Chiriac
Editura: National, An aparitie: 2007
Alimentatia bolnavilor de cancer Meniuri, retete culinare, suplimente naturiste Editia a a II-a
-
Ospat la masa Domnului
De: Don Colbert
Editura: Aqua Forte, An aparitie: 2003
Lucrarea "Ospat la masa Domnului" ne ofera o strategie ideala pentru o alimentatie sanatoasa, o dispozitie de zile mari si o viata mai indelungata. Daca vrei cu adevarat sa-l urmezi pe Iisus in toate aspectele vietii tale, nu-ti poti ignora...
-
Ghidul indicelui glicemic
De: Barbara Ravage
Editura: All, An aparitie: 2000
Indicele glicemic (IG) nu este un regim alimentar. Este un indrumar pentru un mod de hrana sanatos, care va poate ajuta sa faceti schimbarile de care aveti nevoie pentru a ajunge la greutatea dorita, pentru a reduce riscurile aparitiei problemelor de...
-
Dieta pentru reducerea colesterolului
De: Catherine Jones
Editura: All, An aparitie: 2000
Cresterea nivelului de colesterol este direct asociata cu bolile cardio-vasculare.In timp ce medicii prescriu milioane de retete pentru medicamente antihipercolesterolemiante,dieta ramane modalitatea cea mai eficienta de reducere a acestuia. De...
-
Hrana pentru creier - Ghid esential pentru stimularea...
De: Lorraine Perreta, retete de Oona van de Berg
Editura: Curtea Veche, An aparitie: 2008
Mancarurile pe care le consumam ne afecteaza in mod direct performantele creierului — cel mai important organ din corp. Daca i se furnizeaza combinatia corecta de principii nutritive, creierul poate gandi mai rapid, memoria este mai clara, iar...
-
ALIMENTATIA INTELEAPTA. 60 DE RETETE SANATOASE SI...
De: MATTERN, Athena
Editura: Paralela 45, An aparitie: 2009
Iata, in sfarsit, o lucrare accesibila, care ne ajuta sa intelegem si sa punem in practica intelepciunea in alimentatie. Cum „a manca altfel” inseamna mai intai a gandi si a actiona altfel, A. Mattern ne ofera modalitatile prin care putem...