Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului

De: Kathryn Hawkins

Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului

Editura: Curtea Veche

An aparitie: 2008

ISBN: 978-973-669-577-3

  • Disponibilitate: produs disponibil

  • Vezi preț! Comandă online!

    Cumpara acum

Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului, de: Kathryn Hawkins

Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului cuprinde:

? Un ghid bine documentat ce contine metode de preparare si de folosire a nenumaratelor varietati de plante si mirodenii mai cunoscute sau mai putin cunoscute.

? Sectiuni ilustrate, prezentand principalele proprietati si utilizari ale acestora, precum si retete pentru obtinerea unor arome unice.

? Un istoric al plantelor si mirodeniilor, alaturi de sfaturi practice privind cultivarea si recoltarea lor. 


Acest ghid de utilizare a plantelor si mirodeniilor va va ajuta sa adaugati savoare si calitate preparatelor culinare din bucataria dvs. Alaturi de un istoric amanuntit, cartea cuprinde sfaturi legate de cultivarea, recoltarea si pastrarea acestor ingrediente, precum si descrierea modului in care sunt folosite in bucatariile din intreaga lume.

Daca varietatea este aceea care da culoare vietii, atunci nu exista o diversitate mai savuroasa a metodelor de a gati decat numeroasele posibilitati oferite de niste simple plante. De la busuioc la cimbru sau de la coriandru la salvie, utilizarea plantelor in bucatarie combina gusturi neasteptate si arome senzationale ce va vor surprinde intr-un mod placut papilele gustative.

Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului trece in revista, de asemenea, cele mai exotice mirodenii din lume. Sunt prezentate, astfel, peste 50 de mirodenii utilizate la gatit, printre care clasicele turmeric, sofran, busuioc si coriandru, sau cele folosite pentru aluaturi, precum nucsoara, cuisoarele sau scortisoara.

Fiecare sectiune explica proprietatile fundamentale ale plantelor si mirodeniilor, ca si intrebuintarile lor culinare. Sunt incluse retete care le pun in valoare calitatile si informatii privitoare la combinatii de mirodenii, diverse soiuri de ardei iute ori de mustar.

KATHRYN HAWKINS este o apreciata autoare din domeniul alimentatiei si al gastronomiei si fost editor al sectiunii culinare a revistei Woman’s Own .

A scris pana acum mai multe carti, printre care The Book of Light Chinese Dishes si Claypot Cookery .

Caracteristici

Titlu:

Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului

Autor:

Kathryn Hawkins

Editura:

Curtea Veche

Colectia:

Categoria cartii:

Bucatarie

Tradus de:

Eugen Damian, Raul Cojocaru

An aparitie:

2008

Numar pagini:

160

Format:

15,5×22,7 cm

Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului, de: Kathryn Hawkins

Fragmente

Comentarii la Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.

Recomanda cartea Plante si mirodenii - Un ghid al cunoscatorului unui prieten