Studiul China, de: T. Colin Campbell Si Thomas Campbell Ii
Proiectul China a fost conceput in anii 1980-81, in anul sabatic al Dr. Chen Junshi, vicepresedinte al Institutului de Nutritie si Igiena Alimentara, din cadrul Academiei Chineze de Medicina Preventiva, cand l-a vizitat pe profesorul T. Colin Campbell, Division of Nutritional Sciences, Cornell University, Ithaca, NY. La scurt timp dupa aceea, celor doi li s-au alaturat profesorul Richard Peto, University of Oxford, England, si doamna Dr. Li Junyao, de la Institutul Chinez de Studiere a Cancerului, Academia Chineza de Stiinte Medicale precum si colegi ai lor din China, SUA, Anglia, Canada si Franta.
La sfarsitul anilor 1970 si inceputul anilor 1980, existau doua observatii principale care sugerau relatia intre dieta si cancer. In primul rand dieta vestica bogata (mai ales in grasimi si carne, si saraca in fibre) era puternic asociata (corelata) cu incidenta cancerului de colon si de san. In al doilea rand, in cazul persoanelor care migrau in zone unde se semnala un risc crescut de cancer (de diferite tipuri) se observa cresterea riscului de boala a zonei unde se mutau, indiferent de mostenirile lor etnice sau genetice.
Un set concludent de informatii a fost realizat de Academia de Stiinte a SUA, in raportul din 1982 cu titlul Diet, Nutrition and Cancer.
"Lucrarea Studiul China a lui Colin Campbell este o carte importanta si interesanta. Impreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza studii cu privire la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale legate de consecintele periculoase ale proteinelor de origine animala sunt uluitoare. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele sale publicului. Este o istorie care trebuie ascultata." - Robert C. Rischardson , doctor in stiinte, laureat al Premiului Nobel, profesor de fizica la catedra F.R. Newman si vice presedinte (Cercetare), Universitatea Cornell
"Studiul China constituie cea mai convingatoare dovada de pana acum in ceea ce priveste prevenirea bolii de inima, a cancerului si a altor boli vestice prin mijloace dietetice. Este cea mai buna carte atat pentru tarile dezvoltate economic, cat si pentru cele ce trec printr-o tranzitie rapida de schimbari economice si de stil de viata." - Junshi Chen , medic, doctor in stiinte, profesor senior in Cercetare la Institutul pentru Nutritie si Siguranta Alimentara, Centrul Chinez pentru Controlul si Prevenirea Bolilor
"Studiul China este prezentarea unui studiu de cercetare inaugural ce ofera raspunsuri mult cautate de catre medici, oameni de stiinta si cititori preocupati de sanatate. Avand la baza investigatii minutioase desfasurate de-a lungul a multi ani, acesta scoate la iveala raspunsuri la cele mai importante intrebari nutritionale ale timpului nostru: Ce produce cancerul in realitate? Cum putem trai mai mult? Ce va opri epidemia de obezitate? Studiul China se dispenseaza repede si usor de dietele la moda, bizuindu-se pe argumente solide si convingatoare. Scris cu claritate si frumusete de o autoritate din cele mai respectate in nutritie, Studiul China reprezinta un important punct de cotitura in intelegerea sanatatii." - Neal Barnard , medic, presedinte al Comitetului Medicilor pentru o Sanatate Responsabila
Caracteristici
Titlu:
Studiul China
Autor:
T. Colin Campbell Si Thomas Campbell Ii
Editura:
Advent
Colectia:
Categoria cartii:
Alimentatie
Tradus de:
An aparitie:
2009
Numar pagini:
480
Format:
14,8 x 21 mm
Comentarii la Studiul China
Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti logat.