- Bucatarie
- Editura: House of Guides
- Afiseaza toate ...
Diverse » Bucatarie
-
Pastele la Romani
De: Ileana Vasilescu, Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2011
Povestea cosului sfintit de Paste - Noi retete pentru Postul MareInvierea Domnului este pentru crestinii ortodocsi cea mai importanta sarbatoare, de reintalnire cu traditiile, prilej de bucurie, de reunire cu familia si cu toti cei dragi. Si...
-
Anotimpuri gastronomice
De: Patricia Alexandra Pop
Editura: House of Guides, An aparitie: 2011
Fiecare anotimp este ca un joc care ne supune pe toti unor provocari, pentru a trece la nivelul urmator. Daca suntem flexibili si suficient de inteligenti incat sa profitam de resursele pe care le ofera aceste anotimpuri, vom sti cum sa ne adaptam...
-
Preparate vegetariene
De: Patricia Pop
Editura: House of Guides, An aparitie: 2011
Briose cu legume, Ciorba mexicana in bol de paine, Mancare din felii de varza, Ravioli cu legume, Budinca de vinete, Prajitura cu cacao si mere… peste 90 de retete ovo-lacto-vegetariene sau strict vegetariene, numai bune de a fi savurate de catre...
-
Retete de la mama
De: Florentina Zaidan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2011
Lumea de ieri, de azi si de maine se invarte dupa... Mama. Si orice varsta am avea, "ca la mama acasa" e o sintagma care trezeste multe amintiri frumoase si nostalgii. Un zambet, o mangaiere, toata familia adunata in jurul bucatelor pregatite de...
-
Preparate la gratar
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Aripioare Buffalo... Salata de legume fripte... Somn fript, cu sos dulce-picant... Pui pe cutie de bere... Cotlete de miel cu mustar... Vinete fripte cu sos de iaurt si menta... Frigarui de creveti si legume... Prepararea carnii la gratar a...
-
Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria moderna
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Volumul de Bucatarie moderna , ca parte a Ghidului Gastronomic al Romaniei , prezinta o bucatarie savuroasa, de multe ori cu aroma istorica, reunind retete din toate categoriile (Antreuri si gustari, Borsuri, ciorbe, supe, Feluri principale, Salate...
-
Bulgaria - Ghidul meniurilor
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica", initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci...
-
Peste si fructe de mare - 85 de retete savuroase
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Peste in stil mexican... Crap in crusta aromata... Cocteil de creveti... Scoici in sos de vin... Dorada cu mustar si smantana... Putini sunt cei ale caror papile olfactive nu tresar de placere la mirosul apetisant al unui peste pe gratar. Pe de...
-
Vinul potrivit, mancarea potrivita
De: Linda Johnson-Bell
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Daca nu stii cum se potrivesc vinul cu mancarea, lasa deoparte paharul de bere si nu dispera - e mai usor decat ti-ai inchipuit, in ciuda aparentei complexitati a combinatiilor. Combinatia de succes este realizata cand vinul scoate in evidenta un...
-
Ghidul Gastronomic al Romaniei - Dulciuri de casa
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Exista putini oameni care sa nu fi avut pofta - macar o data - de ceva dulce. Si ce poate satisface mai bine aceasta dorinta decat o prajitura preparata in casa? Cand mama ori bunica nu sunt prin preajma, nu avem incotro si trebuie sa ne apucam...
-
Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Bucataria, ca fapt de cultura, presupune dezvoltarea istorica atat ca si continut, cat si ca dinamica. Pe parcursul evolutiei sale, bucataria romaneasca urmeaza etapele dezvoltarii comunitatii umane autohtone, ea fiind influentata de factori...
-
77 de retete celebre si povestile lor
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
De câte ori n-ai vrut sa-ti impresionezi musafirii cu un meniu apetisant compus din retete celebre? Acum poti face asta cu „77 de retete celebre si povestile lor”. În plus, îti poti uimi prietenii povestindu-le cum au aparut aceste feluri de...
-
Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari
De: Francine Maroukian
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Stii cum sa afumi alimentele doar folosind aragazul? Ai idee cum sa faci cappuccino fara sa ai expresor? Oare ce inseamna un gratar cu jar in trei zone de coacere? Sa impartasesti mici secrete si trucuri de bucatarie e parte din mostenirea...
-
Bucatariile comunitatilor etnice
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Volumul IV al seriei „Ghidul Gastronomic al Romaniei" aduce in fata cititorului (dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip de abordare), pe langa retetele specifice ale unor etnii ce traiesc impreuna cu romanii, si informatii privind...
-
Cocteiluri celebre si povestile lor
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Cine a inventat Bloody Mary? In faimoasele "sticle cu vierme" chiar este tequila? Ce inseamna, de fapt, bere pilsner? De unde provine aroma de fum a whiskey-ului? In Mesopotamia se bea bere? Cand au aparut cocteilurile si care sunt cele mai vechi...