Diverse » Bucatarie
-
Bucatariile lumii - 60 de feluri principale
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2008
Te-ai hotarat unde mergi in vacanta? Aceasta carte iti propune o adevarata calatorie, plina de gust si de culoare, prin bucatariile a 24 de tari. Astfel, vei descoperi 60 de retete de feluri principale, frumos ilustrate, care te vor seduce si te...
-
Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Bucataria, ca fapt de cultura, presupune dezvoltarea istorica atat ca si continut, cat si ca dinamica. Pe parcursul evolutiei sale, bucataria romaneasca urmeaza etapele dezvoltarii comunitatii umane autohtone, ea fiind influentata de factori...
-
Grecia - Ghidul meniurilor
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica", initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci...
-
77 de retete celebre si povestile lor
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
De câte ori n-ai vrut sa-ti impresionezi musafirii cu un meniu apetisant compus din retete celebre? Acum poti face asta cu „77 de retete celebre si povestile lor”. În plus, îti poti uimi prietenii povestindu-le cum au aparut aceste feluri de...
-
Salate - 60 de retete simple, pentru toate anotimpurile
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2008
Cartea prezinta 60 de retete delicioase, din bucataria internationala, cu ingrediente potrivite pentru fiecare anotimp. Savuroase si originale, salatele prezentate pot fi servite atat la mese obisnuite, cat si la cele festive. Primavara te ademeneste...
-
201 retete de mancaruri pregatite rapid si sanatos
De: Mihai Basoiu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2009
Originalitatea acestei carti de bucate e data tocmai de refuzul autorului de a se aseza sub semnul modei si al tendintelor atat de fluctuante, nu de putine ori ridicole, in materie de arta culinara. Intr-o epoca la care in multe din marile...
-
Sfaturi culinare pentru incepatori si incepatoare
De: Dan Burculet
Editura: Teora, An aparitie: 2005
-
Retete din peste
De: Victor Tarus
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2007
Sub coordonarea renumitului pescar Victor Tarus, la editura Meteor Press a aparut o lucrare noua intitulata Retete din peste . Se spune ca pescarii nu mananca peste. Buna gluma! Dupa placerea de a prinde un peste, urmeaza aceea de a savura gustul...
-
202 retete de salate
De: Basoiu, Mihai
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2009
De ce 202? De ce salate? Sunt intrebari carora Mihai Basoiu le raspunde dintru inceput. Celui dintai, printr-un frumos recurs la istorie- si pentru Kogalniceanu si Negruzzi, odinioara, un numar de 200 de retete era optim pentru un retetar complet...
-
Istoria gustului
De: ***
Editura: Vellant, An aparitie: 2008
Istoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncand o noua lumina asupra placerii de a manca. Rezultatul...