Diverse » Bucatarie
-
Gateste cu vin
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
Dupa o descriere sumara a principalelor tipuri de vinuri si a regiunilor viticole din Franta, Italia, precum si a unora din alte parti ale lumii, cititorul afla despre diversele caracteristici ale acestei bauturi (culoare, buchet, continut de...
-
Paste - 60 de retete epatante
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2008
Pastele, suntem nebuni dupa ele! Si sunt un milion de moduri de a le prepara si de a le servi. Aceasta lucrare prezinta 60 de retete usor de realizat si relativ ieftine. Astfel poti savura de la spaghete, tagliatelle, penne, macaroane, pana la...
-
Franta - Ghidul meniurilor
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica", initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci...
-
Minighidul dulciurilor pe baza de fructe
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2005
„Minighidul dulciurilor pe baza de fructe" este un instrument util care nu trebuie sa lipseasca din bucataria gospodinei moderne. Va invitam sa va delectati si sa experimentati minunatele sufleuri si budinci, prajiturile cu aluat fraged, checuri si...
-
Cum poti deveni somelier?
De: Giuseppe Sicheri
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
Somelierul este considerat, in zilele noastra, un personaj emblematic in lumea enologica, caruia ii este incredintata sarcina, nu tocmai simpla, de a recomanda asocierea celui mai potrivit vin pentru diferite mancaruri. Degustarea vinului nu este...
-
Mese festive - 60 de retete rafinate
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
De cate ori nu ne-am dorit sa ne uimim invitatii cu preparate spectaculoase? E adevarat, de Paste si Craciun, ramanem fideli traditiilor. Dar peste an exista multe mese speciale cand vrem sa uitam de retetele mamelor si bunicilor si sa folosim...
-
Retetele celebrei Lady Macbeth
De: Francesco Attardi Anselmo, Elisa De Luigi
Editura: House of Guides, An aparitie: 2007
„Retetele celebrei Macbeth" este o carte inventiva ce uneste lumea lui Giuseppe Verdi - reprezentantul operei italiene - si a lui William Shakespeare - geniul literaturii britanice - care se intalnesc, compunand, la unison, destinul celebrei Lady...
-
Italia - Ghidul meniurilor
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
Cu volumul despre Italia, editura House of Guides initiaza o noua serie din colectia „Gastronomica", sub genericul „Ghidul meniurilor". Aceste volume prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat...
-
Minighidul preparatelor din oua
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2005
Acest minighid isi propune sa fie un indrumar in folosul „debutantilor", dar si al „avansatilor"; in ale bucatariei, facand cunoscuta o colectie de retete pe baza de oua: de la aperitivele cu maioneza sau oua umplute, ciorbe drese cu ou si...
-
Cocteiluri celebre si povestile lor
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
Cine a inventat Bloody Mary? In faimoasele „sticle cu vierme" chiar este tequila? Ce inseamna, de fapt, bere pilsner? De unde provine aroma de fum a whiskey-ului? In Mesopotamia se bea bere? Cand au aparut cocteilurile si care sunt cele mai vechi...
-
202 retete de salate
De: Mihai Basoiu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2009
De ce 202? De ce salate? Sunt intrebari carora Mihai Basoiu le raspunde dintru inceput. Celui dintai, printr-un frumos recurs la istorie - si pentru Kogalniceanu si Negruzzi, odinioara, un numar de 200 de retete era optim pentru un retetar complet...
-
501 retete din bucataria romaneasca
De: Mihai Basoiu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2007
Veti gasi aici 501 retete de mancaruri clasice (chiar traditionale), selectate riguros, care indeplinesc cateva conditii esentiale pentru bucatarii amatori, incepatori, grabiti, dar si pentru initiatii (chiar maestii) artei culinare: sunt preparate...
-
1000 retete pentru incepatori si bucatari amatori
De: Xabier Gutierrez
Editura: Litera International, An aparitie: 2008
Aceasta carte reuneste peste 1 000 de retete, majoritatea foarte simple, si este structurata pe sectiuni: salate, supe, orez si paste, legume, sosuri, garnituri, fructe de mare, peste, carne si deserturi. Retetele sunt prezentate cu naturalete...
-
Gradina bucatarului rafinat
De: Virginia Harss
Editura: Litera International, An aparitie: 2010
O lume de arome in gradina de langa casa! Cultivati ingrediente de tip gourmet in gradina proprie, intr-o sera sau chiar pe pervazul ferestrei si va veti bucura de alimente organice, mai hranitoare si mai proaspete decat cele pe care le gasiti...
-
1001 retete culinare
De: Durack Terry
Editura: Litera International, An aparitie: 2008
Un periplu gastronomic pe cele sapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce tine de arta culinara si nu numai... Mancarea noastra de toate zilele este o necesitate, dar si o arta. Mancarea e cultura in egala masura cu un spectacol sau cu...