Diverse » Bucatarie
-
Ghidul gastronomic al Romaniei
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2008
Acest volum a fost numita CEA MAI BUNA CARTE ROMANEASCA DE BUCATE , publicata in 2009. Titlul a fost acordat de membrii juriului prestigioasei competitii mondiale Gourmand World CookBook Awards 2009, care au desemnat cartea noastra drept castigatoare...
-
Retete pentru sarbatori si mese festive
De:
Editura: House of Guides, An aparitie: 2006
Daca vreti sa va impresionati oaspetii, inspirati-va pentru pregatirea mesei din minighidul „Retete pentru sarbatori si mese festive". In paginile lui veti gasi 160 de retete speciale pentru ocazii deosebite, recomandate de bucatari vestiti. Cu...
-
Alfabetul mancarii sanatoase si gustoase
De: Dan-Silviu Boerescu
Editura: , An aparitie: 2011
375 ingrediente 473 retete sanatoase dar ...gustoase! A manca sanatos nu inseamna neaparat a face foamea si a renunta la mai toate bucuriile culinare. Iti permiti sa mananci aproape orice, evident cu conditia sa nu faci excese. Mai mult, a...
-
Bucatariile comunitatilor etnice
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Volumul IV al seriei „Ghidul Gastronomic al Romaniei" aduce in fata cititorului (dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip de abordare), pe langa retetele specifice ale unor etnii ce traiesc impreuna cu romanii, si informatii privind...
-
Condimente
De: Anne Iburg Traducere: Daniela Miscov
Editura: All, An aparitie: 2000
Tot ce doriti sa stiti despre condimente! Diversele lor arome si intrebuintari Informatii despre ingrediente, efecte si moduri de utilizare...
-
Mancaruri de altadata, vinuri si vechi bauturi romanesti
De: Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru, Florica Bud
Editura: , An aparitie: 2010
ARTA‚ CULINARA‚ TRADITIONALA‚: alivenci, arpagic Istanbul, becatine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane, bors cu cuiul usei, bujenita de iepure, buture imparatesc, carne ametita, carnaciori de raci, chitonag de gutui...
-
Ghidul vinurilor 2010
De: Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru
Editura: , An aparitie: 2010
"Multe lucruri comune se spun despre vin, dar, mai ales intr-o vreme de criza, unul dintre ele pare sa se adevereasca tulburator: licoarea din struguri a ramas cam singura bucurie a cetateanului mioritic, afectat pe toate planurile, de la...
-
Ciupercile orientale. O sansa pentru fiecare
De: Filopova Irina
Editura: Rovimed Publishers, An aparitie: 2002
in anul 1805, academicianul I.I. Redovski, insotindu-1 pe contele ambasador F. Golovkin in China, nota in jurnalul sau de calatorie, cunoscut sub numele de "Calatoria de la Kiahta la Ugri si de la Irkutsk la Ghijighinsk": "Seful politiei locale (in...
-
Ultimul sufleu la Paris. 69 de retete culinare
De: Adriana Babeti
Editura: Polirom, An aparitie: 2006
Cuvint inainte de Silviu Lupescu. Volumul reuneste textele publicate de Adriana Babeti in rubrica sa „Ars coquinaria” din Suplimentul de cultura . „«Bai! Pina n-o sa se inteleaga odata ca o cultura mare nu se face din...
-
Cartea regala de bucate
De: Principesa Margareta a Romaniei
Editura: Curtea Veche, An aparitie: 2010
Titlul cartii nu contine nici o metafora si nici o ironie. Sunt fericita ca va pot oferi o carte de bucate, regala la modul propriu. Stim cu totii cat de importanta a fost si ramane, in ritualul si actiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea...
-
Secrete culinare - Trucuri si sfaturi de la mari bucatari
De: Francine Maroukian
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Stii cum sa afumi alimentele doar folosind aragazul? Ai idee cum sa faci cappuccino fara sa ai expresor? Oare ce inseamna un gratar cu jar in trei zone de coacere? Sa impartasesti mici secrete si trucuri de bucatarie e parte din mostenirea...
-
Dictatura gastronomica. 1501 de feluri de mancari din 1935
De: Constantin Bacalbasa
Editura: , An aparitie: 2010
O carte eveniment: 1501 de retete care au intemeiat cultura gastronomica din tara noastra Regaseste gustul sofisticat al marii gastronomii imbinat cu traditia balcanica! O carte care a stat la temelia bucatariei regale romane, Ecaterina...
-
Cocteiluri celebre si povestile lor
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
Cine a inventat Bloody Mary? In faimoasele „sticle cu vierme" chiar este tequila? Ce inseamna, de fapt, bere pilsner? De unde provine aroma de fum a whiskey-ului? In Mesopotamia se bea bere? Cand au aparut cocteilurile si care sunt cele mai vechi...