Diverse » Bucatarie
-
100 de retete - ed. color
De: Michel Montignac
Editura: Litera International, An aparitie: 2010
La douazeci de ani de la aparitia celebrei Mananc, slabesc si ma mentin (publicata in 2009, la editura Litera International), Michel Montignac va ofera 100 de noi meniuri si retete ilustrate, care pun in practica dieta sa, cu ajutorul careia peste 25...
-
Vinurile lumii
De:
Editura: Litera International, An aparitie: 2010
Informatii complete despre fiecare regiune, despre soiurile, podgoriile, producatorii si vinurile lor. Fotografii, harti si ilustratii insotite de date privind preturile. Detalii despre tipurile de vinuri, arome, cele mai bune recolte si despre...
-
100 de retete si meniuri
De: Michel Montignac
Editura: Litera International, An aparitie: 2009
La douazeci de ani dupa publicarea celebrei Mananc, slabesc si ma mentin (aparuta la editura Litera in 2009), Michel Montignac va ofera 100 de noi retete, care va vor ajuta sa aplicati zi de zi o metoda datorita careia mai mult de 25 de milioane de...
-
CALATORIE PRIN ITALIA GASTRONOMICA
De: Ileana Tanase
Editura: Editura Didactica si Pedagogica, An aparitie: 2009
-
Pizza si paste fainoase
De: Mircea Georgescu
Editura: Andreas, An aparitie: 2010
Pizza, careia i-a fost inchinata pe 9 februarie, propria sa zi internationala, a doua mancare preferata a americanilor dupa hamburgeri, desi considerata cvasiunanim a fi o "inventie" a italienilor, isi are probabil originile in vechea Elada...
-
Preparate din peste si fructe de mare
De: Gina Frincu, Maria-Melania Sarbu
Editura: Runa, An aparitie: 2007
Lucrarea constituie un ghid gastronomic, cuprinzand 500 de retete diverse din peste si fructe de mare, pentru toate gusturile: aperitive, supe si ciorbe, feluri de baza, salate. Preparatele prezentate sunt usor de realizat, iar ingredientele folosite...
-
Ghidul gustului. Initiere in arta vinului
De: C. Florescu Zidurean, E. Demeterca
Editura: Corint, An aparitie: 2007
"Nu va speriati, nu cititi, va rog, acest ghid cu dictionarul in mana. Veti intelege din context si veti invata aceasta limba cu paharul in mana, asa cum am invatat-o si eu. Iar cand primele bariere sunt depasite, bucuriile care va asteapta sunt...
-
Retete pentru meniurile de sarbatori
De: Gina Frincu, Maria-Melania Sarbu
Editura: Runa, An aparitie: 2006
Reunind retetele traditionale ale meselor de sarbatoare romanesti si feluri rafinate ale bucatariei internationale, lucrarea de fata le ofera gospodinelor si iubitorilor gastronomiei un repertoriu vast si complet pentru elaborarea meniurilor festive...
-
Bucataria romaneasca moderna
De: Gina Frincu, Adrian Deliu
Editura: Runa, An aparitie: 2005
Aceasta carte constituie unul dintre cele mai complete ghiduri gastronomice aparute vreodata in tara noastra, cuprinzand retete dintre cele mai diverse, pentru toate gusturile. Ceea ce o individualizeaza fata de celelalte aparitii editoriale de acest...
-
Bucataria romaneasca de ieri si de azi
De:
Editura: Corint, An aparitie: 2008
Cartea de bucate pe care v-o propunem, Bucataria romaneasca de ieri si de azi, va invita sa descoperiti intr-o farfurie ceva din ethosul romanesc, felul de a fi al romanilor de ieri si de azi. Aflati la intalnirea atator civilizatii, asa cum s-a spus...
-
Mancaruri de altadata, vinuri si vechi bauturi romanesti
De: Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru, Florica Bud
Editura: , An aparitie: 2010
ARTA‚ CULINARA‚ TRADITIONALA‚: alivenci, arpagic Istanbul, becatine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane, bors cu cuiul usei, bujenita de iepure, buture imparatesc, carne ametita, carnaciori de raci, chitonag de gutui...
-
Dictatura gastronomica. 1501 de feluri de mancari din 1935
De: Constantin Bacalbasa
Editura: , An aparitie: 2010
O carte eveniment: 1501 de retete care au intemeiat cultura gastronomica din tara noastra Regaseste gustul sofisticat al marii gastronomii imbinat cu traditia balcanica! O carte care a stat la temelia bucatariei regale romane, Ecaterina...
-
Ghidul vinurilor 2010
De: Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru
Editura: , An aparitie: 2010
"Multe lucruri comune se spun despre vin, dar, mai ales intr-o vreme de criza, unul dintre ele pare sa se adevereasca tulburator: licoarea din struguri a ramas cam singura bucurie a cetateanului mioritic, afectat pe toate planurile, de la...
-
Peste si fructe de mare - 85 de retete savuroase
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Peste in stil mexican... Crap in crusta aromata... Cocteil de creveti... Scoici in sos de vin... Dorada cu mustar si smantana... Putini sunt cei ale caror papile olfactive nu tresar de placere la mirosul apetisant al unui peste pe gratar. Pe de...
-
Preparate la gratar
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Aripioare Buffalo... Salata de legume fripte... Somn fript, cu sos dulce-picant... Pui pe cutie de bere... Cotlete de miel cu mustar... Vinete fripte cu sos de iaurt si menta... Frigarui de creveti si legume... Prepararea carnii la gratar a...